Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi...după 20 de ani...

Dan Minciu

Postări Recomandate

Scula de mai sus e o freza pentru lemn, nu se poate folosi la metale.

Cu "grija si atentie" se poate folosi si la dat gauri in tabla, ca despre asta era vorba mai sus.

Saptamana trecuta am facut cu asa cava niste gauri intr-un panou pt. niste presetupe pt. cablu.

Clar ca durata de viata al taisului nu e prea mare dar aici vorbim de solutii imediate, te descurci cu ce ai pe langa casa, nu ma refer la productie de masa.

Link spre comentariu

Posted Image

Gauri una langa alta pe conturul cercului cu autofiletante (purici) si dupa aia cu freza de piatra abraziva din poza (sunt freze de diametre diverse) si iese ceea ce vrei .

Posted Image

Asta este surubul autofiletant si masina cu care dau gaurile. Burghiele pentru fier  de astazi nu mai fac doi bani!

Pana la decupaje laser putem sa facem si asa destul de bine!

Editat de romicap
Link spre comentariu

Se pot folosi burghiuri normale , ptr fier , dar trebuiesc ascutite ,,centribor" ,exact ca cel  ptr lemn . La o ascutire corecta , gaurile ies perfecte , la dimensiunea dorita . Pot fi date si una linga alta .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Se pot folosi burghiuri normale , ptr fier , dar trebuiesc ascutite ,,centribor" ,exact ca cel  ptr lemn . La o ascutire corecta , gaurile ies perfecte , la dimensiunea dorita . Pot fi date si una linga alta .

Foarte corect!

Eu am cateva astfel de burghie (spirale) de diverse dimensiuni prelucrate centribor,in special pentru socluri novale,socluri heptale,potentiometri,adica pentru tot ce poate o bormasina normala  de mana,pentru o bormasina de banc se pot utiliza dimensiuni si mai mari,gaurile sunt perfecte iar materialele in care se pot da aceste gauri pot fi de orice fel.

Turatia la bormasina trebuie sa fie mica si avansul lent,in rest totul tine de mana fiecaruia si sa nu uitam ca burghiele sunt ieftine,se ascut oricand in comparatie cu acele freze progresive sau carote diamantate,pentru regim DIY sunt suficiente.

In poze am pus unul dintre burghie la care se poate vedea in detaliu cum a fost prelucrat,este vorba de cel pentru socluri novale ,adica D=23mm si

o tabla gaurita cu astfel de burghie,tabla este de Al cu grosimea de 2.3mm.

post-175212-0-03220400-1447947811_thumb.jpg

post-175212-0-55357800-1447947817_thumb.jpg

post-175212-0-84019000-1447947988_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

da... inițial am căutat si eu d'astea....dar... prin Brașov n-am găsit...nici măcar în talcioc. Probabil cine are, le păstrează. Faine scule.

Spuneti de care vreti si va cumpar eu si le trimit la dumneavoastra .

Stima

Link spre comentariu

Inițial a fost un pariu cu un prieten.... mai apoi mi-am adus aminte de cât sunt de simple de fapt schemele cu tuburi.... și apoi e și un fel de nostalgie. Mos-fet sunt pe toate drumurile...care mai de care mai chinezești...... cât o agendă și ...1200W... prefer 30W reali, așa cum aveam în liceu la "discotecă" când era de ajuns o stație cu EL34  si 2 boxe Delta ( bass-reflex cu câte 2 difuzoare de 30cm) pentru a umple sala cantinei... deh amintiri...

Editat de Dan Minciu
Link spre comentariu

De ce nu realizati o schema de amplif Clasa D de functionare pe mos-fet ,are acelasi sunet ''cald' ca tuburile>>>Prea multa munca ...

Lampa ramane lampa , ea este regina.....................

Link spre comentariu

Candva, eram maestru in  ascutit manual burghie "centribor", piatra dedicata sa am.

Intr-adevar, ieseau gaurile perfecte, chiar si-n tabla f subtire.

Acum, nu stiu cum ar mai iesi, am cam imbatranit, imi tremura mana si, din cauza ca mi-au mai crescut urechile, mi-a mai scazut  vederea, dar as fi dispus sa incerc..  :rade:

Editat de Untold
Link spre comentariu

Daca costurile nu sunt cea mai mare problema, solutii exista, si nu costa o avere:http://www.banzaimusic.com/Terminal-Strips-Boards/http://www.banzaimusic.com/Board-FR4-HOLE.htmlgata asamblate:http://www.banzaimusic.com/Terminal-Strip-TS6-2.html...sau varianta mai ieftina, care se gaseste si la TME, dar mie nu-mi place, sunt prea fragile, cand construiesti ceva prima data sunt ok, dar cand modifici sau repari se desfac cosele alea, e pe suport de textolit, nu FR4:http://www.banzaimusic.com/Soldering-Strip-EL38-2x61-terminals-50cm.html

Prima data cand am dat de magazinul asta am pierdut o noapte intreaga facand planuri...pana la urma am si comandat cate ceva...

EDIT:

Ptiu drace, mi se pare mie, sau la TME s-au scumpit, acum daca punem si TVA-ul sunt mai scumpe ca la nemti:

http://www.tme.eu/ro/katalog/?idp=1&search=EL38&cleanParameters=1

Cand am luat eu de la TME parca era undeva pe la 20 de lei si ceva o placa din asta - m-a si distrat ca din cauza ei mi-au trimis ditamai cutia de aproape un metru...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări