Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi...după 20 de ani...

Dan Minciu

Postări Recomandate

Bună dimineața,

Într-adevăr este o solutie care ma...bântuit la un moment, am văzut topicul Dvs. despre sursa în comutație, dar... încă mi-i frică. am destule trafuri de SMPS de pc, nu am încercat încă demontarea lor... dacă mă puteți îndruma, cred că m-aș implica nițel....ar fi într-adevăr economie de spațiu...și greutate...

Link spre comentariu

Bună seara, din nou....

Weekend-ul trecut mi-a adus o surpriză: 4 "rusoaice" dolofane(6P3S-E) și încă două lămpi.....6N2P.....

Asta mă determină să modific oleacă schema, va trebui să folosesc la defazor ECC83 sau 6N2P. Cu ceeace-mi rămâne, am să încerc extinderea schemei cu un preamplificator (1/2 6N2P pt. fiecare canal) după care voi insera un corector Baxandall (sau James? adică schema cu potențiometrii pe calea de semnal nu pe reacție negativă).

Deasemeni am mai lucrat puțin la carcasă.

post-247947-0-14822200-1443466459_thumb.jpg

post-247947-0-67046800-1443466563_thumb.jpg

Încă nu mi-a parvenit sârma de bobinaj.

Am o mare nedumerire: Cum aș putea folosi lămpile pe care le am în schema pe care am ales-o? Sau într-una similară? Că pe gugăl n-am văzut combinația asta: defazor 1x6n2p finale 6p3s-e...

Vă rog mult...lămuriți un incepător...nelămurit..

post-247947-0-26106100-1443463945_thumb.gif

Editat de Dan Minciu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@Dan Minciu :

Daca acceptati  existenta unui oarece brum in difuzoare si nu sunteti prea pretentios in acest sens,puteti amplasa transformatoarele si asa cu ati facut dv., altfel nu pot decat sa va felicit pentru inceputul acestei frumoase realizari,spor la lucru ! :reytre

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Pt dl Dan Minciu:

Nu va suparati ca intreb, cu ce ati dat gaurile necesare pentru soclurile tuburilor??

Am si eu de mult timp in plan un proiect asemanator, tot cu 6P3S-E, am transformatoarele de iesire, transformatorul de alimentare, bobina pentru filtrul PI pentru anodica, am si ceva socluri, insa m-a tinut pe loc lipsa unei carcase adevarate pentru toata hardughia... Insa ideea dvoastra cu carcasa de PC mi-a dat sperante, am si eu o carcasa asemanatoare si cred ca o sa o folosesc pe aceea, initial voiam sa-i fac o carcasa la comanda, insa cam greu cu ... partea financiara.

Mentionez ca la mine acesta ar fi primul amplificator cu lampi... o sa revin cu niste date tehnice pentru OT, poate imi spuneti dvs, colegii forumisti daca se potriveste schema folosita de dl Minciu si la configuratia mea.

Multumesc!

Link spre comentariu

1. desenati pe carcasa conturul cu un compas

2. cu o masina de gaurit si cu un burghiu de diametru mic (fi 3 sau fi 4) dati gauri de jur-imprejurul acestui contur fara a iesi inafara conturului, astfel incat sa scoateti mijlocul gaurii.

3. cu o pila semirotunda finisati conturul. Se prelucreaza destul de usor. Eu am facut 4 carcase in acest fel.

Link spre comentariu

@elektronu85 am gasit la "chinezi"("Oneves" il cheama in Brasov...) freze 22,4mm(~noval) cu pastile vidia. Merg in masina de gaurit, cu putina grija, fara avans mare(forta) face bine.

am luat si de 32mm(~ octal). sunt ceva la 15-20lei Cand ajung acasa iti pun poze cu frezele respective

@daniels....am incercat si eu cu pila si gauri de 2-3mm ... dar am imbatranit pentru atata sport... :)

Editat de Dan Minciu
Link spre comentariu

Chiar daca pare cam neortodox eu am dat gauri  in tabla cu burghiu de lemn acolo unde aveam nevoie de diametre mici, pana in 20mm iar peste cu asa ceva, tot pentru lemn (gaura de centrare intai, 2-3mm). 

Posted Image

Cine are, foloseste asa ceva:

Posted Image

Sau presa pt. dat gauri in tabla:

Posted Image

post-224748-0-52266400-1447928801_thumb.jpg

post-224748-0-51534300-1447928829.jpg

Link spre comentariu

Eu am folosit asa ceva Posted Image dar la tabla de aluminiu. La tabla din OL, nu tine, se arde rapid unghiul de taiere, am incercat. Ori poate, cu turatie mai mica si apa, ar merge.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări