GeoMar Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 OK , bună treabă ! Tot la PIC12F675 ajunsesem și euîn final dar mai aveam de lucru - scrisesem doar o prima versiune care urma să fie testată . Așa testăm întâi asta gata făcută. DA, PIC12F629/675 este suficient pentru aceasta aplicatie. In cod putem "umbla" in functie de doleante/cerinte. Eu nu am incercat sa "umblu", decat am vazut/studiat codul, de fapt nici nu prea ma pricep asa bine la softuri/coduri Am sa caut diseara, era o varianta cu PIC12F675/629 care avea si senzor IR si se putea controla cu o telecomanda, dar deja este un moft acest lucru. Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Am pus în simulator varianta postată de @GeoMar . Pare să funcționeze doar că simulatorul/calculatorul meu merge ca porcu'. Din păcate pe a mea nu pot s-o simulez în seara asta căci .... mi-am lăsat stick-ul la birou . Mâine în simulator și , sper, în week end pe breadboard. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Domn GeoMar si un cablaj in format LAY cu componente THT? daca bag led de 3w crapa picul? Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Săr'na boieri mari. Abea astept rezultatele ca sa ma apuc de treaba. Geo cel Mare, este buna ideea si schema propusa de tine, chiar ma gandisem sa folosesc leduri RGB cate trei sau patru pe fiecare VUmetru in parte, in loc de leduri independente adica grupuri de culoare. In schema propusa mai trebuie pusi niste tranzistori care sa duca 16 leduri RGB. Multumiri anticipate. Editat Septembrie 17, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 E ceva mai greu cu legarea ledurilor RGB care au un pin comun . Dacă folosești SMD 5060 cu 6 pini ( PLCC6) - deci cu LED-uri independente - e mai simplu. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Atunci cu leduri independenta sa fie !. Link spre comentariu
maryuss2011 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Cum se numeste simulatorul pe care-l folositi? Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Domn GeoMar si un cablaj in format LAY cu componente THT? daca bag led de 3w crapa picul? O sa apara si un cablaj: Trebuie modificat cablajul pentru a adauga tranzistori pentru comanda unor LED-uri de putere Editat Septembrie 17, 2015 de GeoMar Link spre comentariu
vera Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Cata bataie de cap pt. aceasta schema. Ceva asemanator am intalnit la un pix chinezesc cu 3 culori(mine)-avea 3 LED-uri care se aprindeau de la min. la max pe rand. Un montaj asemanator am intalnit la ghirlandele cu 100 becuri, care aveau vreo 4-5 variante de aprindere a acestora. Daca gasesc unul din ac. montaje, este al tau-ti-l fac cadou.Am gasit pixul, care si el are mai multe variante de aprindere, selectate dintr-un buton :a-cate un led;b-cate 2 led-uri;c-3 led-uri;d-aprinderea de la min. la max, pe rand.Alimentarea se face la 4,5V, dar functioneaza bine si la 3V.Daca imi explici cum atasez film, iti trimit Editat Septembrie 17, 2015 de vera Link spre comentariu
vera Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Poza la adresa:http://i61.tinypic.com/15popdlsi filmare, daca m-am descurcat, la adresa:http://tinypic.com/r/2rnf0bd/8Am uitat sa-ti spun, ca trebuie actionat butonul de 8 ori, ca sa ajungi la programul pe care il vrei tu. Editat Septembrie 17, 2015 de vera Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 (editat) @vera, esti un dragut, si iti multumesc pentru amabilitate si bune intentii. Montajul din filmuletul tau are dezavantajul ca are timpii foarte scurti, iar eu vreau timpii de aprindere mai lungi, de minim 5s pentru fiecare pas in parte, nu vreau un joc de lumini rapid, ar fi suparator si deranjant, ar arata ca o sorcova, vesela. Am si eu un hub USB, cu trei leduri, dar timpii sunt foarte scurti, si nu face si combinatie de cate doua-trei leduri aprinse simultan, vezi filmuletul de mai jos. Asa ca trebuie sa construiesc eu un montaj care sa comande ledurile asa cum imi doresc eu, adica R 5s, R-G 5s, G 5s, B-G 5s, b 5s, B-R 5s, R-G-B 5s, si tot asa mai departe. View My Video Editat Septembrie 18, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 (editat) Am incercat sa fac un grafic desfaurat cu ordinea si timpii de aprindere a ledurilor, in cazul aprinderii si stingerii bruste a ledurilor. In cazul aprinderii si stingerii lente, timpii se majoreaza in pasii cu suprapunere a doua, respectiv trei culori, la 8 s. Cele trei secunde in plus reprezentand, 1,5 s aprinderea lenta + 1,5 s stingerea lenta. Editat Septembrie 18, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Ceea ce am făcut eu - și sper că voi reuși să testez mâine - face ceva similar doar că stă 5 secunde și în culoarea compusă . De exemplu : 5 secunde ROȘU , 5 secunde trecerea de la ROSU la GALBEN ( ROSU + VERDE ) , 5 secunde GALBEN, 5 secunde trecerea de la GALBEN la VERDE ... ș.a.m.d. Dar astea mai pot fi aranjate după testare . Să vedem mai întâi că merge. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Sa inteleg ca si tranzitia de la o culoare la alta se face tot in 5s, nu in 1,5s cum am gandit eu. Am inteles bine? Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Da , am făcut toate etapele egale . Sigur asta se poate modifica . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum