Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa thomas cu tranzistoare ( 51tcb062tx )

Marian C

Postări Recomandate

Buna,

tensiunea B+ la aceste modele de la ce ar putea creste in afara de cele 2 condensatoare electr. din primar sursa ?

mentionez ca dupa cateva minite de functionare se aud ceva descarcari in tv ( si in acele momente si imaginea tinde sa se inchida ), ma gandesc ca s-a marit tens principala si am descarcari fit undeva.

Multumesc

Editat de Marian C
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

8

• dan cod

4

• BUGHIU

2

• bobo

1

Top autori în acest subiect

107,6v

am vrut sa schimb pe ala de 47uf dar am gasit ceva nu prea de firma si cand am vazut ca pe cel vechi care are cel putin 16 ani scrie japan, 100uf la 25v, l-am lasat pe ala vechi

acum iar a inceput sa pocneasca ceva ca si cum ar trosni lemne pe foc

Editat de Marian C
Link spre comentariu

sa fie ceva descarcari de inalta ?

imaginea e normala dar sunt deranjante pocniturile, se aud cum face aprinzatorul electric de aragaz, deci nu e ceva puternic

Editat de Marian C
Link spre comentariu

tv-ul a functionat vara asta langa geam ( langa calorifer ) si cu balconul deschis, poate ca aerul mai rece sau curentul de aer venind dinspre balcon au contribuit la creerea acestui defect.

Tot la asta ma gandesc si eu ca fuge inalta la masa undeva, deocamdata il las asa, nu mai am chef de el

Link spre comentariu

La ani lui de functionare,banuiesc ca trafo linii e pe duca sau ,de ce nu ,chiar cablul de FIT strapuns ....Puteti descarca tubul si curata zona ciuperci FIT,apoi sa vedeti daca pe la ciuperca scuipa FIt sau efectiv din izolatia trafo inspre ceva metalic din jurul sau....!!Toate astea cu,conditia ca alimentarea final linii sa fie ok : 110v!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Tensiunea U1 se monitorizeaza usor cu orice multimetru.Eu as monitoriza si impulsurile de linii cu osciloscopul.

Cum trebuie sa fie aceste impulsuri de linii ? ca in schema ? maxim 1000v ? nu de alta dar eu desfac un tv o data la 2 ani.

Aceste mici pocnituri cu frecventa de una 2-3 secunde apar dupa vreo 20 min.

Eu banuiesc traf linii si cred ca gunoiul il asteapta.

Link spre comentariu

Ceva crapaturi pe undeva prin izolatia de la FIT sau traf linii.

Incearca pe intuneric daca nu este vizibila zona unde apar descarcarile.

Sper ca ai curatat orice urma de praf de prin TV.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări