Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

specificatii letcon statie de lipt

Vizitator Claudiu Scaunas

Postări Recomandate

Am cumparat un letcon de statie ( ceva asemanator cu http://tor-online.ro/produse/202-scule/304-echipamente-lipit-si-dezlipit/12069-letcon-24v-48w-lt0036-pentru-statie-de-lipit-cu-procesor-dt931.html ) pe care intentionez sa-l folosesc intr-un circuit home made. Problema e ca nu reusesc sa inteleg care e rezistenta si care e senzorul. Are doua perechi rosu(pin2) +albastru(pin3) = 3.0ohmi alb(pin1)+negru=3.4ohmi cand il incalzesc pe o polaritate indica o rezistenta variabila probabil in functie de cat il incalzesc pe cealalta parca ar fi in scurt... vreo idee.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nostalgic

4

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

am masurat, am incercat si a iesit fum.... aparent nu e acel tip de senzor, a ars doar izolatia, sper.... am desfacut izolatia unde e conectata rezistenta si diametrul cablurilor e invers...

Link spre comentariu

Incalzesti virful letconului cu o mica flacara exterioara si masori cu aparatul comutat pe mV dc si vei observa o tensiune ce creste in functie de incalzire, la acele conexiuni este termocupla 

Link spre comentariu

ambele perechi returneaza mV, pe una variaza destul de repede (pe cablurile cu diametru mai mare si sunt sigur ca acolo e si rezistenta), pe alta foarte incet si acolo cred ca e senzorul.

Link spre comentariu

solutia mea e sa se vada grosimea conductorilor care merg in rezistenta ceramica. Conductorii mai grosi duc la rezistenta (sa se traga putin de tubul termocontractabil si de tubul termorezistent ptr a se vedea grosimea conductorului)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări