HelliosSun Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Buna ziua.De curand am realizat un preamplkificator cu zgomot redus(vezi poza de jos).L-am probat pe o statie cu 2n3055 si cand am pus pe firul de intrare al statiei(era legat la un potentiometru si acolo am pus)nu se mai auzea tare muzica in boxa plus ca am prins radio si vorbea unu il bulgara iar cand am dat drumul la microfon a aparut un brum imens dar mergea sa vorbesc la el dar totusi in amalgamul ala de sunete a iesit o nebunie.Ce pot sa ii fac?Schema am alimentat-o de la o sursa de pc.Mentionez ca acolo unde scrie R3 10...47k am pus un semireglabil de 10k in rest am toate piesele exact ca in schema.Multumesc. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 ce auzi acolo in limba bulgara alea sunt armonici,cauta si fa o ecranare buna sau foloseste un microfon recuperat dintrun casetofon chinezesc,alea au deja preamplificator incorporat.trebuie alimentat la 5volti. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) In locul lui R3 trebuia sa pui o rezistenta de 10K inseriata cu un semireglabil de 50K. Asa cum spunea si Giorgi tv, trebuie bine ecranat montajul de preu microfon si legat la masa si sa folosesti fire ecranate pentru legaturi, de aceea auzi posturi de radio si alte alea. Editat Septembrie 16, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 decupleaza filtrajul cu o,1m si poti incerca un condesator de 1n in paralel cu microfonul si acea rezistenta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum