Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator microfon

HelliosSun

Postări Recomandate

Buna ziua.De curand am realizat un preamplkificator cu zgomot redus(vezi poza de jos).L-am probat pe o statie cu 2n3055 si cand am pus pe firul de intrare al statiei(era legat la un potentiometru si acolo am pus)nu se mai auzea tare muzica in boxa plus ca am prins radio si vorbea unu il bulgara iar cand am dat drumul la microfon a aparut un brum imens dar mergea sa vorbesc la el dar totusi in amalgamul ala de sunete a iesit o nebunie.Ce pot sa ii fac?Schema am alimentat-o de la o sursa de pc.Mentionez ca acolo unde scrie R3 10...47k am pus un semireglabil de 10k in rest am toate piesele exact ca in schema.Multumesc.

post-232399-0-14969600-1442377555_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

1

• leo 17

1

• HelliosSun

1

• Eugen Chirila

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ce auzi acolo in limba bulgara alea sunt armonici,cauta si fa o ecranare buna sau foloseste un microfon recuperat dintrun casetofon chinezesc,alea au deja preamplificator incorporat.trebuie alimentat la 5volti.

Link spre comentariu

In locul lui R3 trebuia sa pui o rezistenta de 10K inseriata cu un semireglabil de 50K.

Asa cum spunea si Giorgi tv, trebuie bine ecranat montajul de preu microfon si legat la masa si sa folosesti fire ecranate pentru legaturi, de aceea auzi posturi de radio si alte alea.

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări