Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate finali linii

robert1000

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare, daca se poate. Ma intrebam daca pot inlocui un final de linii cu altul cu caracteristici superioare. 

Spre exemplu pot inlocui un BU508AFI (1500v 8A 35W) cu un J6920 (1700V 20A 200W) ? Ambele neavand diode integrate.

Dupa logica mea, un final linii cu caracteristici superioare celui inlocuit, va avea o viata mai lunga... insa am nevoie si de o parere avizata. Si o a 2-a intrebare : watii, in cazul finalilor de linii, se refera la disiparea termica sau consumul fiecarui integrat? 

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

2

• Relav

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cei 3 parametri pe care i-ai enumerat tu (tensiunea CB, curentul maxim de colector si puterea maxima disipata de colector) nu sunt suficienti pentru a trage concluzia ca tranzistorul cu parametri mai buni il poate inlocui pe celalalt. Mai sunt si alti parametri (frecventa de taiere, timpi de raspuns la lucrul in impulsuri, etc) de care trebuie tinut seama. Uita-te in datashet-ul fiecaruia si fa comparatii. Watii, in cazul tranzistorilor, inseamna puterea maxima pe care o poate disipa colectorul.

Editat de Relav
Link spre comentariu

Daca pui in loc de BU508 j6920 Va tine cat tvul va lucra in parametrii.Cand de ex se va intrerupe condul de recuperare si J6920 se va strica.Plus ca nu merita e mai scump si nu te ajura.Sa nu crezi de ex ca tvul nu e reparat cum trebuie ,arde finalul linii BU508 pui un J6920 si gata merge tvul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări