Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Statie de lipit hibrid

roscatu

Postări Recomandate

Nu are cum transfera eficient căldura dacă e subţire.

Cred ca nu exista un gram de cupru.(este atras de magnet) Cele din statiile romanesti electromures exista cupru in aceste varfuri.(cele din anii 87)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roscatu

7

• dan cod

5

• q_acdc

4

• ratza

3

Top autori în acest subiect

Nu e chiar atat de simplu...

Sigur acolo sunt numeroase straturi de metal...

Da, varfurile: si Hakko si clona sunt atrase de magnet, deci exista si componente feromagnetice in straturile de acoperire.

Varful trebuie sa satisfaca simultan mai multe conditii:

- aderenta perfecta la aliajul de lipit conjugat cu rezistenta in timp. Desigur ca cuprul ar satisface perfect prima parte, dar s-ar "dizolva" rapid in aliajul de lipit, asa ca sunt necesare acoperiri, inclusiv feroase.

- capacitate calorica cat mai mare, aici cam tot ce e metal ajuta.

- coductivitate termica cat mai mare - aici sigur se ajunge ca o mare parte din masa varfului sa fie din cupru, ca argint ar fi prea scump.

- usurinta + cost redus de realizare a straturilor / alierilor / acoperirilor incat miezul sa fie conductiv si suprafata rezistenta si aderenta la fludor.

Link spre comentariu

Dupa multi ani de lucru cu statii de lipit ( Weller inainte de '89 ) , si cam toate marcile semnificative ... am ajuns la o optiune . Nu e " adevarul absolut " , dar ma inteleg cel mai bine cu aceasta marca . Nu e propaganda si nici reclama . E o marca scumpa , dar stai linistit cu un " varf " timp de 10 ani , 100 lipituri pe zi ( medie ... ) . Mai trebuie doar fludor bun ... si intretinerea specifica , altminteri simpla ... Confortul utilizarii si calitatea lipiturilor , ergonomia statiei , rapiditatea etc . ... sant " top of the tops " .

http://www.jbctools.com/cartridges-category-4.html

Sper sa nu se considere reclama , e pagina de producator , si nu are nici preturi ... nici comparatii sau alte marafeturi . E doar un desen , cu o explicatie . In spiritul discutiilor de pe topic . Daca pica sub incidenta ... rog sa fie sters , cu scuzele de rigoare !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Probabil ca nu tine prea mult . N - am incercat ... varfurile de JBC sant mici ca dimensiuni . Cele mai mici ... Si sant destul de " piperate " ... 150 - 180 RON ( preturi medii , fara transport si alte cele ... ) . " Feroteniile " la care am lucrat nu prea solicitau lipiri de pasticuri ... nu m - a tentat . Unde a fost nevoie ... adezivi , rasini , piese " de ajutor " ... de obicei schimbam portiunea defecta , doar in extremis apelam la ceva de genul lipirii , cu chimicalele de care am vorbit . Dar foarte rar ... unde nu gaseam " de noua " . In fine ... incercati cu pistolul de lipit ... o ansa nu costa ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări