q_acdc Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Nu are cum transfera eficient căldura dacă e subţire. Cred ca nu exista un gram de cupru.(este atras de magnet) Cele din statiile romanesti electromures exista cupru in aceste varfuri.(cele din anii 87) Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Nu e chiar atat de simplu... Sigur acolo sunt numeroase straturi de metal... Da, varfurile: si Hakko si clona sunt atrase de magnet, deci exista si componente feromagnetice in straturile de acoperire. Varful trebuie sa satisfaca simultan mai multe conditii: - aderenta perfecta la aliajul de lipit conjugat cu rezistenta in timp. Desigur ca cuprul ar satisface perfect prima parte, dar s-ar "dizolva" rapid in aliajul de lipit, asa ca sunt necesare acoperiri, inclusiv feroase. - capacitate calorica cat mai mare, aici cam tot ce e metal ajuta. - coductivitate termica cat mai mare - aici sigur se ajunge ca o mare parte din masa varfului sa fie din cupru, ca argint ar fi prea scump. - usurinta + cost redus de realizare a straturilor / alierilor / acoperirilor incat miezul sa fie conductiv si suprafata rezistenta si aderenta la fludor. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Cred ca nu exista un gram de cupru.(este atras de magnet) Cele din statiile romanesti electromures exista cupru in aceste varfuri.(cele din anii 87) Şi vîrfurile de la Weller sînt atrase de magnet, iar motivul e în pagina 5 de aici: http://www.elexp.com/Images/Weller_Coping_with_Lead_Free.pdf Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 (editat) Dupa multi ani de lucru cu statii de lipit ( Weller inainte de '89 ) , si cam toate marcile semnificative ... am ajuns la o optiune . Nu e " adevarul absolut " , dar ma inteleg cel mai bine cu aceasta marca . Nu e propaganda si nici reclama . E o marca scumpa , dar stai linistit cu un " varf " timp de 10 ani , 100 lipituri pe zi ( medie ... ) . Mai trebuie doar fludor bun ... si intretinerea specifica , altminteri simpla ... Confortul utilizarii si calitatea lipiturilor , ergonomia statiei , rapiditatea etc . ... sant " top of the tops " . http://www.jbctools.com/cartridges-category-4.html Sper sa nu se considere reclama , e pagina de producator , si nu are nici preturi ... nici comparatii sau alte marafeturi . E doar un desen , cu o explicatie . In spiritul discutiilor de pe topic . Daca pica sub incidenta ... rog sa fie sters , cu scuzele de rigoare ! Editat Septembrie 22, 2015 de gauss Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Din partea mea, discuţiile legate de diferiţi producători sînt absolut binevenite. Chiar nu văd cu ce ar putea deranja. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Sunt curios cat tine varful de JBC dupa ce topesti plastic cu el.Am uzat unul de Metcal in o luna desi trebuia sa tina macar un an. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Probabil ca nu tine prea mult . N - am incercat ... varfurile de JBC sant mici ca dimensiuni . Cele mai mici ... Si sant destul de " piperate " ... 150 - 180 RON ( preturi medii , fara transport si alte cele ... ) . " Feroteniile " la care am lucrat nu prea solicitau lipiri de pasticuri ... nu m - a tentat . Unde a fost nevoie ... adezivi , rasini , piese " de ajutor " ... de obicei schimbam portiunea defecta , doar in extremis apelam la ceva de genul lipirii , cu chimicalele de care am vorbit . Dar foarte rar ... unde nu gaseam " de noua " . In fine ... incercati cu pistolul de lipit ... o ansa nu costa ... Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 (editat) Varf solomon debitat.(cuprul este imbracat in teava) Editat Septembrie 22, 2015 de q_acdc Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Voi ce spuneti, in pragul acesta de preturi am facut alegere buna?sau nu prea?gaseam ceva mai ok la 400 de lei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum