roscatu Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Salut tuturor, dupa scrie si in titlu, doresc sa cumpar o statie de lipit hibrid pana in 400 de lei, cu care sa lipesc si sa dezlipesc componente. Am gasit pe niste siteuri cum ar fi componenteonline.ro sau mmag.ro Gordak 952 cu afisaj.Intrebarile mele ar fi: Are termocupla? Sunt rezistente? Sunt rentabile? Aceste firme enumerate de mine sunt serioase in ce priveste garantia? sau fac figuri? Cu aceasta statie as dori sa nu stau nustiu cate minute pana cand se incalzeste lipitura pentru a extrage componenta de pe placa, pentru ca am vreo aprox 10 placi si nu le-as arunca, as extrage ce se poate de pe ele. Imi puteti recomanda voi va rog frumos niste siteuri de unde sa comand daca cele enumerate de mine sunt neserioase?Sau chiar si alte recomandari de statii daca aveti, va rog frumos sa imi dati de stire. Multumesc Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Gordakul 952 e ok.Mmag eu stiu ca sunt seriosi. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) La pretul asta gasesti statii bunicele. Intra pe Ad.....ida,TM.., si gasesti mai multe tipuri. La T.M....trebuie sa-ti faci cont altfel nu poti vizualiza nimic. Editat Septembrie 16, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Gordak mai ieftin ca si la Tehnoelectric nu cred sa gaseasca in romania. Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Pai da, dar nu exista pe stoc aceea statie de lipit. Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 A cumparat cineva de pe crazysheep.ro ? sunt seriosi? sau ceva firme fantoma? Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 (editat) Salutare dragi colegi, am si eu nevoie de parerea dvs in legatura cu o statie de lipit/dezlipit cu suflanta aer cald Marca Weller de la cat incep preturile? .Deoarece Gordak 952 cu afisaj nu mi-a lasat un feeling foarte bun, cand am vrut sa lipesc un fir de 1.5mm pe un punct deja cusitorit , dura foarte mult pana se lipea firul de fludor, am folosit si sacaz la lipire. Aceiasi lipitura a durat foarte putin cu vechiul pistol de lipit de la radioprogres.Letconul statiei are 45w si pistolul are 100w, chiar asa de ,are sa fie diferenta? adica cu aprox 50w sa nu poti lipi un fir de 1.5mm pe un punct deja cusitorit? Editat Septembrie 20, 2015 de roscatu Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Ce varf ai folosit?(cel din dotare este subtire) Dintre cele 3 buc(zd912,gordak 936,solomon) folosesc solomon cu varf din statia electromures.(mai mult cupru) Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Am folosit varful din dotare, ala este problema? tin minte ca am mai luat de mult un pistol de lipit si avea ansa de aluminiu sau ceva de genu , nu stiu sigur de ce era, dar stiu ca se incalzea foarte greu. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Statie de lipit/dezlipit weller de la 2500 -3000 de lei in sus daca ai noroc.WMD3 se incadreaza in categorie lipit/dezlipit/aer cald. Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Am folosit varful din dotare, ala este problema? tin minte ca am mai luat de mult un pistol de lipit si avea ansa de aluminiu sau ceva de genu , nu stiu sigur de ce era, dar stiu ca se incalzea foarte greu. Cauta un varf gros !(se gasesc pt acest tip de letcon) Link spre comentariu
roscatu Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Daca varful este mai subtire, nu se incalzeste asa tare? Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Nu are cum transfera eficient căldura dacă e subţire. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Depinde si de statie.Nu lucrez cu varfuri peste 1-1,5mm grosime si pot face absolut orice. Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 1. Un letcon de 50W permite sa faci lipituri mai mari ca un pistol de 100W, varful are o masa termica relativ mare, ansa una foarte mica. 2. Letconele Gordak fac parte dintr-o numeroasa familie de clone Hakko. Fata de original difera si rezistenta si senzorul, adica este termocuplu K. Insa la mecanica sunt nu numai asemanatoare ci si compatibile. Letconul Gordak vine cu un varf tip B total ... necorespunzator... cu care poti topi/lipi plastic, dar nu poti cositori decat chinuindu-te. Insa sunt disponibile varfuri originale/clona de forme si marimi foarte diverse, cu raport pret/calitate si variabilitate pe care nu le stiu depasite de nici o alta marca. Ca sa "mearga bine" incearca lipituri de test folosind un varf 2,4 pana la 3,2 forma D. Uite ce recomand eu: - tip D (tesit ca o dalta/surubelnita) foloseste marimea 1,2 pentru lipituri fine .... si marimea 3,2 pentru lipituri grosiere - tip C (taiat oblic) foarte comod - marimea 2 pentru SMD/fine, marimea 3 si 4 pentru lipituri mari - TK (prismatic) asta poate sa faca de unul singur si lipituri fine si mari 3. Varfuri trebuie sa ai diverse forme si dimensiuni, daca vrei sa faci lipituri pe mase diferite si in mod comod. Si trebuie sa le schimbi de fiecare data cand lipitura cere altceva. Desigur ca se poate sa te limitezi la varfuiri fine, daca nu lipesti piese/trasee cu masa termica si drenaj termic mare. 4. Varful trebuie sa nu fie oxidat...!!!! Imi permit sa dau sfaturi pentru ca astfel de letcone folosesc, cu ele echipez statiile pe care le fac si prin mana mi-au trecut zeci daca nu sute de bucati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum