Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie video balun

Vizitator victor ponta

Postări Recomandate

Vizitator victor ponta

Am cumparat doua astfel de componente,le-am desfacut, si am gasit la unul dintre ele o mufa BNC si doua fire  ce plecau la un conector cu surub.

La celalalt era si o bobina interpusa intre cele doua tipuri de conexiuni.

Am nevoie de sfaturi pentru a construi un astfel de balun pentru 4 canale.

Sunt patru camere HDCVI si se doreste transmisia pe un cablu FTP cat5. Camerele sunt situate pe acelasi stalp.

Editat de victor ponta
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo7lhe

1

• cristi71

1

Top autori în acest subiect

pai si de ce va chinuiti sa construiti asa ceva? se gasesc la preturi derizorii, perechea! puneti 4 perechi de baloon si ati rezolvat problema! atentie la cablul UTP  sa fie cupru sa nu aveti probleme, e totusi semnal HD!

Link spre comentariu
Vizitator victor ponta

Decat sa dau banii pe chestii facute pe genunchi,vezi detaliile postarii initiale,prefer sa-l fac eu.

Inteleg ca el doar face trecerea de la o impedanta la alta,altceva nu.

Link spre comentariu

cel conectat direct e o teapa, dar multi vad putini realizeaza diferenta.Bobina realizeaza o simertizare, in cazul cctv diferenta de ipedante intre camera si utp nu e semnificativa. toate transceiverele video fac doar o simetrizare - sunt doua bobine identice pe acelasi tor de ferita, fiecare cuplata in serie intre un surub si firul cald, respectiv celalalt surub si firul rece(carcasa)mufei.cele mai bune au o banda de trecere de cca 10MHz -din specificatiile tehnice, dar majoritatea se opresc la 6, imaginea fiind buna. daca vrei sa te amuzi construind singur poti incerca. am masurat o bobina a unui astfel de transceiver video si are - la ce am eu , gri turnat, cca 8 microH. banda de trecere nu am masurat-o. Dintr-un catalog poti alege miezul corespunzator cerintelor tale. Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări