Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

citire ADC cu PIC32

Postări Recomandate

Salut,

Am o problema in legatura cu citirea unui ADC de 40MSPS, folosind un PIC32MZ2048ECH care merge la 200Mhz. Credeti ca este posibil acest lucru? Teoretic, Daca ADC-ul trebuie citit cu o frecventa de 40Mhz, iar viteza de procesare a instructiunilor in PIC32 este 200Mhz, raman 5  instructiuni disponibile pentru procesarea unui esantion. Destul de putin, avand in vedere ca doar pentru intrarea in intrerupere sunt necesare mai mult de 5 instructiuni de assembly.

Apoi am vazut in datasheet ca uC are un periferic numit EBI, facut pentru citirea/scrierea in memorii(sau senzori de camera), care e garantat la 50Mhz. Doar ca din exemplul lor de cod, nu pare sa mearga la 50Mhz, pentru ca par a fi mai multe instructiuni/citirea unei valori. A mai lucrat cineva cu EBI? Credeti ca e posibil sa fac ce vreau eu cu acest periferic? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Si daca salvez datale foarte repede intr-o memorie SRAM, iar apoi le citesc(cu o viteza mica) cu un uC nu va merge?

Ce date salvezi ? Trebuie să faci întâi conversia A-D ca să ai ce salva .

Scuze , n-am fost atent că ADC este extern , rămăsesem fixat că e ADC-ul din microcontroler. 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Si daca salvez datale foarte repede intr-o memorie SRAM, iar apoi le citesc(cu o viteza mica) cu un uC nu va merge?

Daca nu ai nevoie de prelucrare in timp real, merge asa cum te-ai gandit.

ADC sa pun datele intr-un RAM si sa faci interpretarea cand ai timp.

Ramane problema adreasarii memorie la rata de esantionare.

Adica tot la circuite logice exterioare uC-ului ajungi. PLD-uri sau ,daca vrei sa-ti iasa PCB-ul cat un format A4, poti incerca si cu logice neprogramabile :)

Posibil sa poti folosii si PIC32 sa faca adresarea daca nu-l intrerupi cu altceva si mai scazi pretentiile MSPS.

Editat de Vezi Muti
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări