Emil 1986 Postat Septembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) nu vreau 2x50-60v ci 50 60v in sec impartit pe ambele coloane,adica 30+30v si 110+110 am unul awelco cu 45v in sec si dupa redresare am 60v Editat Septembrie 17, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Asa da, cum scrisesei acolo asa se intelegea. Bafta cu proiectul si astept si poze cu jucaria la treaba . Link spre comentariu
v67 Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 ce sectiune are miezul? de ce materiale detineti pentru a bobina traful de sudura?(Cu em fi 2mm bara pentru secundar 16-18 mm2) eu am bobinat si reparat mai multe tr sudura din motive de securitate dar si pentru o buna racire va recomand ca secundarul sa fie bobinat alaturi de primar (nu peste primar) .Deci inpartim fiecare coloana in doua jumatate de primar pe o coloana iar seundarul alaturi pe cealalta coloana idem , sau doua bobine in paralel pentru 230 v si doua bobine inseriate in secundar cel mai mic randament l-am constatat la tr sudura cu coloane avind bobina primara pe o coloana si bobina circuitului secundar pe cealalta coloana Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 sectiunea miezului este 33,6 cm si pentru primar am conductor de cupru de 2-2,5mm,ms de sfaqturi!asa o sa fac si eu,o sa impart si primar si secundar in 2 bobine pe fiecare latura Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 sectiunea miezului este 33,6 cm cam mica sectiunea ,cam minim 50 cmp ar trebui. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 La secţiunea aceea să nu îl folosiţi decât la lucrări scurte, fiindcă se va încălzi binişor, o idee bună ar fi să îl ventilaţi forţat. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 s-a notat,multumesc de sfaturi colegi! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Cam subtirel conductorul din bobinajul secundar (daca firul galben care iese din bobina de sus face parte din bobinajul secundar). Inca o chestie, se vede prin banda de hartie ca toata bobina ar fi facuta cu acel fir. Nu iti recomand sa faci cu bara plastifiata, se incalzeste ca dracu si pierzi mult spatiu la bobinat. Daca mai ai fir de tipul ala, eu as fi facut altfel: curatam firul de izolatia de plastic (care e foarte groasa); dateam numarul de spire pe carcasa cu o sfoara, ca sa imi fac o idee despre lungimea conductorului care va intrea pe carcasa; dateam minim 3 fire pe acea lungime de sfoara (+ un 30-50 cm in plus fata de lungimea sforii); le torsadam si matisam cu material textil (daca nu ai banda speciala de matisat, poti sacrifica un cearceaf vechi, il tai fasii de 2-3 cm latime si matisezi). In acest fel, cu acelasi spatiu pe care l-ai ocupat cu acel conductor cu izolatie de plastic, vei obtine o infasurare cu un conductor de 3 ori mai gros. L.E.: nu uita de jugul pentru tole, iti recomand sa il faci din lemn, de preferat o estenta tare care sa reziste tensionarii cu suruburi. Editat Septembrie 23, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 pentru o sectiune de doar 33,6 cm2 , rezultatul final al muncii va fi un mare pistol cu apa . altfel spus , ne aflam in fata unui nou exemplu stralucit de tipul cmiz , adica virgula COOPERATIVA MUNCA IN ZADAR . pentru ca un astfel de trafo de sudura sa fie fiabil in timp , trebuie ca sectiunea sa fie de minim-minimorum 45 cm2 . Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) mersi de sfaturi dan,dm misu este primul meu traf de sudura am 2 pachete de tole identice ca acesta si le pot combina.munca in zadar?din partea mea nu!practica este mama invataturi si apoi cu timpul meu liber fara suparare fac ce vreau,lucrurile acestea sunt o placere pt mine si chiar ma relaxez cand surubaresc ceva.si sa stiti ca,cu un traf asemanator ca sectiune dar cu secuntarul bobinat cu pladbanda de cupru(nu mai stiu dimensiunea)am sudat butuci la o caruta si nu s-a rupt sudura la o greutate peste 2 tone Editat Septembrie 23, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Eu zic ca ventilat fortat si cu electrod de 2,5 mm, si in configuratia pe care i-am recomandat-o, ar merge. Dar si cu acel conductor (cablu de instalatie electrica pt casa), va contribui la incalzirea lui. Am facut trafuri cu sectiune mai mica de 50 cmp, era folosit la sudura cablurilor de cupru cu carbune, iar pe ultima treapta pe care o facusem suda cu 2,5 continuu fara sa se incalzeasca. Poate ca nu detin cunostinte teoretice ca alti colegi de forum (validae, udar, geomar...samd), dar credeti-ma ca am destula practica cu trafurile de sudura. mersi de sfaturi dan,dm misu este primul meu traf de sudura am 2 pachete de tole identice ca acesta si le pot combina.munca in zadar?din partea mea nu!practica este mama invataturi si apoi cu timpul meu liber fara suparare fac ce vreau,lucrurile acestea sunt o placere pt mine si chiar ma relaxez cand surubaresc ceva.si sa stiti ca,cu un traf asemanator ca sectiune dar cu secuntarul bobinat cu pladbanda de cupru(nu mai stiu dimensiunea)am sudat butuci la o caruta si nu s-a rupt sudura la o greutate peste 2 tone Nu este in zadar, refaci carcasele cu aceeasi latime, dar cu o grosime mai mare, ca sa ai un minim de 45-50 cmp. Si refa-i secundarul cum ti-am spus, crede-ma, va iesi un aparat bun. De curiozitate, ce sectiune ai in principala? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 de 2mm dan! Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 E buna sectiunea in principala, mergea totusi un 2,5 sau doua fire in paralel de 1,4. Oricum, pune mana si beleste cablurile alea si fa-le cum ti-am spus, refa carcasele cu o grosime mai mare ca sa ai campul corespunzator si da-i bataie. Nu te descuraja ca deja trebuie sa-l desfaci, gandeste pozitiv ca ai prins experienta in asezarea tolelor . Spor. L.E.: cand bobinezi secundarele, bobineaza si o bobina cu sarma subtire (0,5-0,6) de 12 sau 24 V, iti va fi de folos daca vei vrea sa ii pui vreun ventilator. Uite un exemplu cum am pus la un client: La fel, am folosit o infasurare separata pentru actionarea lui. Daca vrei sa te distrezi ii poti face si un circuit cu actionare termostatata. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 eu ma gandeam la o protectie termica care sa opreasca alimentarea trafului printr-un releu,deci racirea fortata alimentata din acest traf pica,dar se gasesc alimentate la 220v,nu-i bai acum sa vad cand imi fac timp sa fac carcasa pt ambele pachete de tole (am omis sa spun)ca tot traf de sudura a fost asa cum este acum dar eu de la fier vechi am putut lua doar tolele Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum