Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator Universal RT809F

Vizitator

Postări Recomandate

Vreau sa cumpar acest programator, dar am o nelamurire, stie cineva, daca am in lcd doua  flash-uri ex:W25Q64 si W25Q16 (sau un flash si un eeprom) se pot citi amundoua, prin conexiunea VGA(binenteles pe rind) sau citeste dar unul din flash.Multumesc anticipat, toate cele bune. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu prea cred ca cu TL866 scrii flashuri in circuit cu POM5250.Eu POM5250 am de cel putin 10 ani cand in romania nu se stia de asa ceva.Atunci mi-am comandat doua bucati de afara si cu unul lucrez de atunci si inca tine ,iar celalalt este de rezerva.Dar au costat bani seriosi atunci.Eu am Beeprog de 1000 de euro dar dau Flashurile jos ca sa le scriu.Are posibilitate de ISP dar nu am folosit-o niciodata.TR809 scrie insa ISP Flashurile ceea ce e un mare avantaj.

Link spre comentariu

Intrebarea initiala este cam neclara.Ce vrei sa citesti prin conexiunea VGA?Prin conexiunea VGA poti citi EEPROM-ul in care sunt parametrii monitorului sau aparatului respectiv folosit ca monitor.Informatii ca rezolutiile suportate,refresh rate,nume,model.In mare acel eeprom contine EDID,nimic mai mult.Prin acea conexiune nu vei avea acces decat la acel EEPROM.Nici pe de parte sa accesezi acel SPI flash in care e firmwareul aparatului.Pot exista si cazuri particulare insa nu prea am intalnit asa ceva.Daca ceea ce numesti mufa VGA e de fapt altceva (seamana cu VGA dar are 9 nu 15 pini) e posibil ca in anumite situatii sa poti rescrie firmware asa insa procedura este mai complicata.Foarte probabil necesita soft particularizat,cine stie ce protocol folosit plus multe altele.

Link spre comentariu

Patronul atelierului de reparatii Tv, unde lucrez eu, vinde si tv-uri lcd si led(fel si fel de marcii), eu vreau sa citesc si sa salvez flesh-urile, fara

sa mai desfac tv-urile(din lipsa de timp) Pentru asa ceva este conceput programatorul RT809F, am citit despre el aici http://forum.e-rusu.ro/t2046-rt809f-programator-universal , dar nu spune nimic, daca poate citi doua flash-uri W25Q64 si W25Q16 de pe acelasi sasiu, cum ar fi sasiu 17MB82(daca nu gresesc).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salutare tuturor,

Deci sa inteleg ca depanatorii de televizoare nu prea au ce face cu acest tip de programator RT809F ?

Tocmai imi pusesem in cap sa-mi cumpar si eu unul, pentru ca la fel intelesesem ca se poate copia/rescrie softurile prin mufa VGA a aparatului, fara al mai demonta, ceea ce insemna reducerea timpului de depanare si inghitirea de praf, dar cu cat citesc despre el mai mult, cu atat inteleg ca nu este asa viteaz cum i se face reclama.

Vin cu rugamintea cine detine si lucreaza cu acest dispozitiv sa posteze aici, sa ne lamurim si cei care nu avem, sa nu dam banii pe el si sa-l tinem de frumusete, eventul o recomandare a altui model mai merituos. Multumesc celor care vor raspunde.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Astazi am facut comanda de acest programator RT809F cu tot cu adaptoare, acum abia astept sa ajunga si sa vad de ce este in stare, lam comandat mai mult pentru un tv samsung sa programez MCU WT61T8, va tin la curent daca este ok programatoru si daca merita sa dati bani pe iel.

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

A ajuns coletul la prima verificare este ok, am citit softurile de la 2 monitoare, care are spi flash in procesor si la citit ceia ce este un avantaj, un monitor are procesorul si memoria 24c16 doar 2 ic-uri are pe mb, si cu alt programator care le am in dotare nu citeste softul spi din procesor.

Deocamdata cam atit am avut de dezvaluit revin dupa ce mai apare ceva tv-uri daca citeste 2 spi sau un spi si un eeprom, dupa cum se spune in primul post.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Astazi am facut niste teste cu 3 programatoare la citirea unei memori spi flash MX25L8005 cu TL866A , Postal AVR 3 si RT809F care citeste mai repede si testele au iesit asa

1 Postal AVR 3   1-06-52   un minut

2 TL866A           13,44      secunde 

3 RT809F           06.72     secunde 

Deci cel mai rapid este RT809F

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări