Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire baterii?

cearda

Postări Recomandate

Folosesc aceasta metoda de peste 20 de ani (nu numai la acumulatori), si nu am avut probleme niciodata din punct de vedere al corodarii pieselor lipite. O curatenie cu alcool izopropilic la locul lipiturii este necesara. Printre alte intrebuintari acidul ortofosforic este folosit pe post de conservant si in industria alimentara: bauturi racoritoare, produse de cofetarie etc, sub denumirea de E338.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

4

• PINTI

4

• dan cod

3

• Alexutz

3

Top autori în acest subiect

Era doar o parere , din experienta personala . Eu folosesc metoda cu razuitul , si decapanti naturali neutri . 

http://euri.ro/2008/10/e338-acidul-fosforic/

Acidul fosforic este puternic coroziv. Vaporii de acid în concentraţie mare (ceaţă) sau încălziţi atacă sever căile respiratorii. Soluţiile concentrate de acid atacă pielea, cauzând arsuri, iar cele slabe iritaţii. Ingerarea de acid fosforic concentrat produce necroza tractului digestiv superior şi inferior, necroza pancreasului, hemoragie internă. "

Am postat finalul din link ... apropo de E - uri ... cica ar fi coroziv . Care o fi diferenta dintre fosforic si ortofosforic ? ... asa , ca chestie ... Intrebare retorica . Eu ( cred ) ca stiu raspunsul . Poate folosi fiecare ce doreste !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu va inchipuiti ca cei din industria alimentara folosesc acest acid in concentratie pura. Totul este diluat dupa anumite retete. Oricum,noi, bagam sucuri la greu, Ce corodeaza in interior? Dumnezeu stie!Cunostinte avansate de chimie nu am nici eu. Prietenul nostru comun, gogu, va poate edifica cu diferenta intr "orto" si simplul fosforic

Link spre comentariu

Nu am comentat decat ideea ca nu e coroziv . Lipiti cu d ' ala alimentar ? ... se poate afla . Desi nu va sfatuiesc . Parerea mea . Dar puteti incerca , nu e treaba mea . Altfel nu vad sensul mentiunii ca e folosit ca " E " , in produse alimentare , pe care ati facut - o .  Daca va oboseati sa cititi postarea mea , ati fi constatat ca intrebarea cu diferenta  o consider retorica . Cunostinte de chimie poate am ... dinainte de gogu . Cat de avansate ... cine poate sti ? Gogu sigur nu . Cam atat . ( apropo , nu bag sucuri la greu . Chiar deloc . Doar apa " turtita " , adica plata . Cateodata , solidificata  in accesoriile congelatorului , si ajutata cu ceva esente de prin Scotia . Momentan ... Mai am si alte zone geografice preferate   Asa ca , " noi " ... ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Acidul ortofosforic pur se foloseste numai ca reactiv de laborator. Altfel, este un amestec de acizi fosforici dintre care majoritatea este forma orto. Acidul fosforic, chiar diluat, este un foarte bun decapant. Cu "Pepsi" se pot curata monede vechi din aliaje de cupru, innegrite. Pentru tablaria auto exista pe vremuri un produs numit "Feruginol", de fapt acid fosforic semiconcentrat. Am luat si eu la recomandarea medicului solutie de acid fosforic, inofensiv in stare diluata.

Link spre comentariu

Pe langa decapare sunt cateva trucuri la lipit li-ion: formarea unor pachete cositorind mai intai minusurile pentru ca riscul de scurt e maxim la lipirea plusurilor (dar si in final...mai ales cand au tensiuni pe ele cablurile au proasta apucatura de a se rasuci cautand sa faca scurt). Acumulatorii se aseaza pe o suprafata plana, e preferabil sa folosim sarama din cupru de 2...3mm (daca e prea groasa e nevoie de temperatura mai mare si creste riscul deteriorarii acumulatorului) indoita in exterior. Cand lipim "+"-urile curbam spre interior pentru a fi dreapta. Alinierea elementilor se face periodic, dupa fiecare element adaugat.  Ceva cam asa:

http://postimg.org/gallery/vyl9s8la/5391203d/

Se pot face powerbankuri de diverse tensiuni, capacitati.

Cablurile de legatura e bine sa nu fie dezizolate, sertizate, riscul de scurt apare dupa ce lipim firele la conector si izolam cu tub termocontractabil. E bine sa fie si o siguranta, pe undeva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări