Vizitator musaraf Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Si eu am facut ceva PCB cu tehnica asta, (ale mele erau de la http://www.ret-electronic.ro). Nu stiam de Black Cover, sau ca neonul se poate pune dedesubt sau alte aspecte de "tuning". Ar merita sa-ncerc varianta imbunatatita. Problema mai mare este cand trebuie 2 straturi, ma gandesc daca nu s-ar putea sa le expun pe rand la lumina. Si apoi nu stiu daca le pot alinia bine (la pinii aia asa apropiati). Oricum, vazand si facand. Link spre comentariu
Vizitator musaraf Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 La celoxica.com am gasit "Agility Compiler". Probabil este succesorul lui HandelC. SystemC o fi pe gratis? Am gasit un design foarte simplu, cu Altera: http://www.min.at/prinz/oe1rib/FPGA/ Si altul, pe module: http://www.madscientistroom.org/fpga/im ... ounted.jpg - asa ar trebui construit la inceput, placa centrala numai cat un breakout board (sa nu fie nimic de depanat la ea :yawinkle: ). Dar daca vreau sa-i adaug SRAM, se poate sa i-l pun pe un modul separat legat cu cablu ribbon, sau la frecventele alea trebuie neaparat pe aceeasi placa? Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Nu stiu daca SystemC e pe gratis, am vazut niste cod scris in SystemC si nu m-am mai interesat despre el dupa aceea.La 100MHz ai putea sa scapi cu o placa de extensie, evident cat mai scurta, dar e foate recomandat sa nu incerci Eu am o placa cu un ARM care are memoriile pe o extensie, dar merge la 50MHz. Link spre comentariu
Vizitator musaraf Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 M-am mai gandit ca avand in vedere experienta (mea) :smt113 , banii :smt102 si softul free , pentru inceput ar fi mai bun un CPLD. Mai curand gasesc CPLD la 5V, se poate lega simplu la breadboard. Cateva mii-zeci de mii de porti este totusi ceva, sint si proiecte faine(placa PCI...). Aveti experienta si cu asa ceva? Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 Ti-am spus si iti mai spun: stabileste intai ce vrei sa faci si dupa aia vezi ce iti trebuie. Diferenta principala intre CPLD si FPGA nu tine atat de numarul de porti, cat de structura blocurilor interne care se leaga intre ele (care in general sunt mai simple intr-un CPLD) si implict de granularitate (cat de simple/complexe sunt unitatile functionale care se leaga intre ele). De exemplu, nu stiu nici un CPLD care sa abia LUTs (Look Up Tables), dar majoritatea FPGA-urilor au. Ia cate un datasheet de CPLD/FPGA si incearca sa intelegi diferentele, eventual incearca sa citesti o carte despre ele, nu e domeniu simplu. Link spre comentariu
Vizitator musaraf Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 No buuuun. De pe partea mea topicul este cam incheiat, ms mult de info, m-am lamurit cu multe lucruri. Mai scriu numai daca o sa am ceva concret cumparat/construit, (ceva de genul http://www.impulsec.com/MontanaBoard_98a420.jpg :naughty: ) Link spre comentariu
Vizitator gsm-club Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 Scuze ca intervin in discutie fara a aduce nimic folositor, dar, citind, mi-am dat seama ca TREBUIE sa iau legatura cu voi. V-am trimis cite un PM, dar va rog si pe aceasta cale sa dati un semn/beeb/sms la +491757280028 sau un mail la [email protected] Merita! Link spre comentariu
aghora17 Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 off topicindividu asta e tare dubios, m-a contactat si pe mine. o fi vre-unul d-ala care sterpeleste carti de credit prin germania. Hai sa-i dam IP-ul la politie :axe: :rock: :snakeman: Link spre comentariu
Vizitator metalman_lsp Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 fpga sau cpld se folosesc la aplicatii de mare viteza cu destinatie fixa adica scop predefinit e o logica programabilaex. un controller lcd. Asemanarea cu un microprocesor nu isi are locul. sunt dispozitive cu scopuri precise si nu prea cred ca ai vreo sansa sa pui un OSpe ele (doar daca esti prea insistent, functiile care ar trebui sa le implementezi ar fi inimaginabile de mari) Link spre comentariu
roadrunner Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Am citit cu interes mesajele voastre in legatura cu FPGA-urile, cele mai multe rezonabile si la obiect, totusi sunt surprins ca sunt asa de putini utilzatori de fpga in Ro (povestea cu nu se gasesc in Ro nu sta in picioare)In prezent lucrez la o firma unde cam orice produs facem are cel putin un fpga (unele au si 30 de fpga-uri in total) si nu cred ca produsele noastre ar putea exista fara fpga-uri. E vorba de procesoare video pentru televiziune (broadcast) unde folosim fpga-urile pentru procesare video, filtrare, scalare (in sus /jos) deintretesere (de-interlacing) decodare pentu semnale video digitale, afisare (graphics) resincronizare si multe altele.Aceste aplicatii nu pot fi realizate cu microcontrolere si nici cu circuite dedicate din cauza costului exorbitant al componentelor dedicate, cat si introducerea de standarde noi de sunet si imagine care trebuie sa fie suportate de echipamentele vandute anterior.Experienta mea legata de FPGA-uri este de peste 9 ani (din care aproape 6 ani lucrand la Xilinx) daca aveti sa ma intrebati orice legat de FPGA-uri si software-ul de dezvoltare, sau PCB pentru FPGA nu ezitati sa ma intrebati, si in limita timpului am sa incerc sa raspund.Roadrunner Link spre comentariu
Vizitator Lucifix Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Salut Roadrunner, am o intrebare simpla pentru tine: ce limbaj HDL recomanzi pentru studiu sau ce limbaj HDL folosesti tu... daca folosesti asa ceva (poate mergi pe solutii 'C to FPGA'). De cateva saptamani am inceput studiul VHDL-ului dar inca nu sunt convins 100% ca aceasta este alegerea cea mai buna. Eu unul, prefer ca limbajul HDL sa ofere flexibilitate maxima si sa fie cat de cat 'matur'. merci Link spre comentariu
roadrunner Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 VHDL si Verilog sunt amandousa mature, eu pesonal folosesc VHDL dar am inceput cu Verilog (stiam ceva C si sintaxa e asemanatoare) cu amandoua poti face orice, nu recomand C-to HDL daca esti inginer hardware. NU cred ca o sa te lovesti de limitari ale libajelor prea repede (in urmatorii 5 ani) deci e o decizie personala de vei folosii.Amandoua limbajele ofera flexibilitate maxima.R. Link spre comentariu
Vizitator centu002 Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 SalutareRoadrunner---Deci sa inteleg ca te pricepi bine la partea cu semnalele audio/video in ceea ce priveste descrierea lor in VHDL. Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Am citit cu interes mesajele voastre in legatura cu FPGA-urile, cele mai multe rezonabile si la obiect, totusi sunt surprins ca sunt asa de putini utilzatori de fpga in Ro (povestea cu nu se gasesc in Ro nu sta in picioare)Roadrunnereu am fost surprins sa vad ca exista un profesor la Cluj, Dabacan, care e reprezentant la Digilent, e autorul IOExpansion de la placa Atlys Spartan6, asta inseamna ca daca faci electronica la Cluj esti asigurat la nivel mondial. Link spre comentariu
sebip Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Vezi ca discutia era in 2008 cu un post in 2011. De atunci au evoluat mult.Sa nu fii surprins, in fiecare an, in Cluj, Digilent organizeaza un concurs cu placute de dezvoltare de la ei. Se organizeaza de cativa ani, a crescut mult in popularitate si cu rezultate din ce in ce mai spectaculoase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum