Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator telefon XPeria ARC

ice felix

Postări Recomandate

Masori tensiunea de iesire cu un voltmetru sau multimetru setat pe VDC.Daca tensiunea se mentine constanta mai mult timp(sa zicem un minut) inseamna ca e stabilizat.Constanta nu inseamna exact 4.80, se poate schimba ultima cifra(4.82,4.78, etc.)

Link spre comentariu

Am masurat 2 min a stat fix la 4.84V. Mai am si o chinezarie cu 3-12V, am masurat-o si pe aceasta si voltajul de dupa virgula se schimba, dar primul nu. Sa fie si asta stabilizata? Mira-m-as ca este o chinezarie ieftina.

Ok, de cel de la Xperia cu 4.84V este bun pentru a alimenta un mp3 player care cere 5V?

Link spre comentariu

In sarcina apar cei 4,84V sau in gol? Masurati cu ce aparat? In mod normal acel incarcator ar trebui sa aiba 4,9...5,1V in gol, de mers merge incarcat acumulatorul si cu 4,8 dar nu e prea OK, se poate ca acel incarcator sa aiba vreo "buba"( de exemplu, lipsa completa de electrolitic filtraj din motive de lipsa spatiu...)-daca ofera numai 4,84 V in gol. Chinezaria cu 3-12 aruncati-o,  pana nu va face pagube...colaterale.

Link spre comentariu

Ar trebui să aibă 5V acel încărcător, iar tensiunea stabilizată se măsoară în sarcină, fiindcă degeaba e 5V în gol dacă în sarcină scade la 4,5-4,8V. Puteți pune pe post de sarcină o rezistență de putere de minim 5 Ohmi, sau chiar becuri de lanternă halogen, care să consume între 500-1000mA în funcție și de curentul maxim debitat de încărcător.

Link spre comentariu

Masori tensiunea de iesire cu un voltmetru sau multimetru setat pe VDC.Daca tensiunea se mentine constanta mai mult timp(sa zicem un minut) inseamna ca e stabilizat.Constanta nu inseamna exact 4.80, se poate schimba ultima cifra(4.82,4.78, etc.)

Interesantă definiție a stabilizării ! Important e să dăm sfaturi și să facem posturi , nu ? 

Alimentatorul ăla e stabilizat dacă menține tensiunea de ieșire constantă ( în niște limite , desigur ) când variază tensiunea la rețea și /sau sarcina .

Dacă niciuna din cele de mai sus nu variază atunci tensiunea la ieșire este constantă și la cel mai ordinar alimentator .

Deci chestia cu timpul e o prostie .

Link spre comentariu

""""Am un incarcator de Xperia Arc. Cum imi dau seama daca este stabilizat? Masoara 4.80V."""

cime masoara ? Incarcatorul ,telefonul , aparatul sau tu ?

de unde stii ca este pentru arc ?

este brand name sau din piata ?

Editat de razvan-l
Link spre comentariu

Stiu ca este de Xperia Arc pentru ca am avut acest telefon care s-a stricat si mi-a ramas incarcatorul. Atata masurasem eu cu aparatul, 4.80V, dar nu vazusem bine, de fapt are 4.84V si ramane asa tot timpul.

Am incercat si cu rezistenta, are 4.87V.

Link spre comentariu

Omul vrea să știe dacă încărcătorul are la ieșire o tensiune stabilizată (care variază foarte puțin indiferent de fluctuația rețelei sau a curentului de sarcină). Se pare că este stabilizat, dar nu are tensiunea de ieșire reglată chiar la 5V...

Link spre comentariu

Domnule UDAR aveti dreptate, mai putin la "chestia" cu "facem postari".Totusi pentru a fi mai "on-topic" puteati sa dati si o solutie cum ar fi:Alimentam dintr-un autotransformator si masuram tensiunea de iesire regland tensiunea de intrare la diferite valori.In acelasi timp folosim si sarcini de impedante diferite.

P.S.Cred ca v-ati grabit sa "ma trageti de urechi", pe buna dreptate de altfel dar ati uitat care e subiectul.

Link spre comentariu

Nu e nevoie de autotransformator, este suficient sa se verifice iesirea in functie de curenti de sarcina diferiti, se fac mai multe teste in sarcina incepand de la un curent mic, pana spre limita indicata de aparat, daca variatiile tensiunii sunt mici sau foarte mici in aceste conditii, atunci alimentatorul este stabilizat, daca variatiile sunt mari atunci nu este stabilizat. Dar nu s-a precizat o chestie ( sau poate nu am retinut-o eu ), este un alimentator cu traf de retea, sau unul in comutatie? Diferenta este evidenta, si consta in greutate si dimensiuni ( sensibil mai mici aceste marimi la comutatie ), daca este ceva in comutatie atunci cu siguranta este stabilizat.

Link spre comentariu

P.S.Cred ca v-ati grabit sa "ma trageti de urechi", pe buna dreptate de altfel dar ati uitat care e subiectul.

Nu , n-am uitat care e subiectul.

Cum imi dau seama daca este stabilizat? 

Am răspuns cu definiția . Dacă OP cerea amănunte i le ofeream desigur . Dacă îi zicem de autotransformator reglabil , săreau toți pe mine - pe bună dreptate poate - De unde să aibă , domnule așa ceva ?

Sau , e mai bine să dăm un răspuns complet greșit decât unul care poate fi  , eventual , completat ?

@razvan-I

Nu știu pe ce te bazezi . Orice telefon ( mă rog , normal , mai mult sau mai puțin ) se poate încărca pe portul USB ( lent , eventual ) . Tensiunea pe portul USB este garantată 5V +/- 5% . Deci poate fi și 4.75V . Încărcătorul trebuie să încarce în aceste condiții.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări