gauss Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Total de acord . Cei 2 condensatori nu se incadreaza . Nici unul nu e electrolitic . Inca nu sant convins ca sant defecti ... Promit sa nu mai postez , nu e " scula " mea . Nu ma ocup cu asa ceva . Am vrut doar sa ajut . Acum regret ... ma rog , puteam face altceva in timpul dedicat ! Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Total de acord . Cei 2 condensatori nu se incadreaza . Nici unul nu e electrolitic . Inca nu sant convins ca sant defecti ... Promit sa nu mai postez , nu e " scula " mea . Nu ma ocup cu asa ceva . Am vrut doar sa ajut . Acum regret ... ma rog , puteam face altceva in timpul dedicat ! de ce sa regretati domnule "guass" ? nu trebuie sa regretati nimic ! tocmai de aceea am deschis acest topic ca sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu pareri sfaturi (eu nu judec parerea nimanui) P.S sper ca nu vati suparat pe mine , ajutorul dumneavoastra este bine venit oricand Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Nu ma supar pe nimeni . Ar fi si culmea ... Numai pe mine ! ... Multumesc oricum ca mi - ati stilizat " numele " de Elforum ... Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 ok atunci va mai astept cu pareri pe acest topic si nu numai Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Acu văzui şi io pozele, primul cond MBM e cu hîrtie uleiată, cele mai proaste în afara celor electrolitice pe plan mondial, iar ptr al doilea, cel ceramic tubular, nu aş avea încredere în jucăria aia cu microprocesor. Verifică-l cu cond de valori mici de precizie, dacă arată tot în bălării. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 lam verificat domnule "zal" cu condensatori nepolarizati de 104 si imi arata 100,8 nf (cond era ceva model mai nou nu din acela portocaliu rotund) cu aceasta valoare se si calibreaza aparatul Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 salut te ajuta asa ceva? sunt finali recuperati din varianta stereo a akordului, mai am si un transformator de retea tot de la unul stereo pe aparat dau niste valori ciudate nu bag mana in foc ca sunt 100% buni in spate e un tranzistor stabilizator, unele variante aveau si o stabilizare documentatie akkord https://dl.dropboxusercontent.com/u/60505897/akkord.rar Link spre comentariu
paul_ral Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Felicitari pentru restaurare. Recomand sa inlocuiesti toate componentele exceptand tranzistorii cu piese noi, gasesti usor pe TME. In acest fel vei avea si un look atragator al placii. Tot pe TME am vazut ca mai aduc condensatori buni de la Nichicon iar cu WIMA nu vei da gres. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 in legatura cu tranzistorii am vorbit cu cineva de pe forum si trebuie sa mi trimita (spune ca sunt noi) va multumesc enorm pt schema de la pick-up va multumesc pentru ajutorul acordat Felicitari pentru restaurare. Recomand sa inlocuiesti toate componentele exceptand tranzistorii cu piese noi, gasesti usor pe TME. In acest fel vei avea si un look atragator al placii. Tot pe TME am vazut ca mai aduc condensatori buni de la Nichicon iar cu WIMA nu vei da gres. da chiar am vrut sa schib toate rezistoarele dar daca am vazut ca sunt bune le las si pe astea Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 au ajuns piesele la partea condensatorii nu i-am primit pe toti dar o sa vad cum voi face Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 lasă testerul, că mai mult te încurcă la măsurat tranzistori cu germaniu. electroliticii aia au peste 25 de ani vechime, din nou, dacă-i măsori cu testerul, ăla o să-ţi servească aiureli! dacă ai cumva un aparat de măsură analogic, gen mavo35 sau de genul ăsta, poţi verifica electroliticii măsurându-i pe rangul de rezistenţe. un condensator bun va face acul să ajungă rapid la 0, apoi va începe să revină treptat spre infinit, până când va ajunge (ideal) la infinit. pe tine te interesează să ajungă cât mai aproape de reperul ăla de pe scală. după care inversezi terminalele, şi ar trebui să se repete povestea. nu, nu indică nici un fel de capacitate, poate doar "ochimetricotimpanologic", în schimb îţi arată dacă mai are capacitate, şi dacă nu cumva e în scurt... în cazul ăsta, fie indică 0, fie ajunge la o valoare undeva, pe la mijlocul scalei, şi acolo rămâne. nu, nu merge figura cu multimetrul digital, doar cu unul analogic, şi, de preferinţă, unul fără nici un fel de feţi pe intrare, doar rezistenţe şi acometrul. ceva de genul ăsta, să zicem, că nu cred că ai de unde scoate un mavo 35 nou . şi nu merge nici cu condensatori neelectrolitici, nici cu cei sub 1 microfarad. de fapt, şi 1 microfarad e destul de greu de măsurat aşa, de la 2,2-4,7 micro merge, până pe la 3-4 mii, dincolo de mărimea asta ia prea mult timp să se încarce/descarce condensatorul. măsoară aşa nişte condensatori electrolitici noi, şi sigur buni, să-ţi faci idee ce ar trebui să vezi, şi compară cu ce indică atunci când măsori electroliticii ruseşti. fii atent să nu scurtcircuitezi pinii cu capsula, că ăia nu au capsula izolată cu plastic!!! în sfârşit, picupul se numeşte "akkord", şi colegii au dreptate când spun că şi de nou era praf... am avut de-a face şi eu cu el, la vremea lui... eu aş "recondiţiona" carcasa, şi aş mai folosi, eventual traful de reţea, dacă mai e ok, şi aş pune altceva în el. de pildă, un amplificator de putere... nu prea mare, că nu ai unde băga un radiator "serios"... uite ca am facut rost si de un sarac mavo pe ce treapta de la ohm trebuie pus aparatul ? pentru acest tip de aparat trebuie baterie separate pt rezistente ?? Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 (editat) Buna seara,Cred ca ar trebui stabilit ceva, nu am vazut scris anterior (poate nu am fost suficient de atent), acest aparat NU se cheamă Akkopa, ci se cheamă AKKORD. Eu as caută schema pentru a vedea ce piese sunt folosite. Pe urma, vedeți.MariusLEChiar DJ Dog a scris mai sus, Akkord Editat Februarie 5, 2016 de saptemari Link spre comentariu
ptraian2 Postat Februarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2016 (editat) am incercat sa verific toti condensatorii si se pare ca doar unul a procedat dupa cum a spus domnul "MifTy" ""un condensator bun va face acul să ajungă rapid la 0, apoi va începe să revină treptat spre infinit, până când va ajunge (ideal) la infinit. pe tine te interesează să ajungă cât mai aproape de reperul ăla de pe scală. după care inversezi terminalele, şi ar trebui să se repete povestea."" concluzia : cred ca ar trebui sa schimb toti condensatorii cu ceva nou ,ce mi-ati recomanda ? Editat Februarie 6, 2016 de ptraian2 Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 (editat) Pai eu v-am spus de acum 3 pagini sa-i inlocuiti Pentru valori mai mici, merg condensatori poliester (ex: 100nF....10uF/ tensiunea 63V...250V, ca nu se supara nimeni daca sunt de 250V), iar pentru valori intre 10uF....xxxxuF, merg electrolitici cu aceeasi valoare ca cei originali, dar cu tensiune mai mare (as zice dubla) ca sa fiti sigur pe ei. Editat Februarie 9, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum