ptraian2 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 niste echivalenti care sa ii gasesc cat mai usor pentru мп40 http://elektrouzel.ru/reference/transistors/215-tranzistory-tipa-mp39-mp39b-mp40-mp40a-mp41-mp41a.html мп25а http://elektrouzel.ru/reference/transistors/285-tranzistory-tipa-mp25-mp25a-mp25b.html мп37а http://elektrouzel.ru/reference/transistors/27-tranzistory-tipov-mp37a-mp37b.html rusa asta ma omoara Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Caut eu , cred ca am acesti tranzistori , daca vrei sa-l reconditionezi original. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 tocmai de aceea am pus in titlu cuvantul "reconditionare" in paranteza pentru ca reconditionarea inseamna sa aduci un lucru la starea lui cat mai originala posibil ceea ce eu nu pot sa fac asta 100% de componente mi-a trimis un domn mesaj sa vad cum ma inteleg, dar tot mi-ar mai trebui o doza daca stiti sau aveti dar nu ceva scump (si va multumesc ca vreti sa ma ajutati) Link spre comentariu
alf Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 niste echivalenti care sa ii gasesc cat mai usor Pentru ce ai nevoie de echivalente? Ai masurat tranzistorii originali si nu sunt buni? Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 pai in schema am: 3 buc мп40 testati imi da hfe 39 vf 103 hfe 34 vf 88 hfe 33 vf 230 2 buc мп25а ----------------- hfe 53 vf 113 hfe 34 vf 98 1 buc мп37а------------------ hfe 37 vf 210 ( nu prea am dupa ce sa ma orientez fiind unul singur) Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Sunt buni toti , dai drumul mai departe !! Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Sunt buni toti , dai drumul mai departe !! dar finali tot nu sunt buni asa este ? Link spre comentariu
djx700 Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Scuze ca ma bag , dar se merita investitia si efortul depus daca era o scula profesionala care era in stare mai buna da, asa un pick-up rusesc care a stat in ploaie nu ... acolo sunt parti de mecanica fina , greutatea bratului are o anumita forta care apasa pe disc si multe altele ... daca nu ai ascultat niciodata la vinyl eu zic sa renunti si sa cauti unu pe net functional in stare buna, nici decum rusesc.... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Daca omul vrea sa-l readuca in functiune e ok, in principiu orice se poate reconditiona, cu un volum de munca si rabdare proportional cu gradul de degradare in care se afla aparatul respectiv. Tranzistorii de putere cu germaniu care arata pe instrument un factor de amplificare prea mare pot fi in realitate defecti, spun din proprie experienta. Un factor in jur de 40 ...60 poate fi real, dar 180 nu cred. Dispersia caracteristicilor tranzistorilor cu germaniu e intr-adevar mai "larga" decat in cazul celor cu siliciu, dar nici asa. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 (editat) la condensatori rusesti axiali "мкф" sunt microfarazii iar "B" sunt voltii ? iar k50-12 ce inseamna ? Editat Ianuarie 15, 2016 de ptraian2 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 (editat) K50-12 este tipul condensatorului , denumire codificata ... un anumit " standard " , daca nu e prea mult spus . Mai exact un set de caracteristici ale condensatorului , comune pentru valorile din serie , Ceva in genul SMD 1206 ...... http://www.irbislab.ru/modules.php?name=Guide&op=content&tid=26 K50 inseamna condensator electrolitic cu oxid de aluminiu ... " la condensatori rusesti axiali "мкф" sunt microfarazii iar "B" sunt voltii ? " ... exact ! Editat Ianuarie 15, 2016 de gauss Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 (editat) 1) Da. 2) Nu stiu ce inseamna, dar unde ii vezi, schimba-i...in special pe cei de valori mici (sub 100uF). Din cati am masurat (recuperati) cam toti erau "plecati la plimbare" in special la ESR si Vloss. Capacitatea era cat de cat OK. Am avut un pick-up asemanator Akord 201 Stereo in stare foarte buna, l-am folosit cativa ani mai mult ca amplificator. Discuri n-am ascultat (desi era perfect functional) asa ca nu pot ma pronunt asupra sunetului pe parte de pick-up. La un moment dat n-am mai scapat de un vecin si i l-am vandut la o suma modica (echivalentul a 50 de lei in ziua de azi). Despre aceasta reconditionare nu stiu ce sa zic...este de urmarit de dragul aparatelor vechi...dar sincer eu n-as investi intr-o astfel de reconditionare. LE: vad ca deja a raspuns gauss la pct. 2 Editat Ianuarie 15, 2016 de marius75 Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 (editat) deci acest condensator de 0,1мкф ar trebui sa aibe 100 nanofarazi dar Mtesterul imi arata deci este bulit nu ? cateva dintre condensatoare mi le citeste ca pe nste diode iar acest condensator cat ar trebuii sa aibe ? pe el scrie ceva de 1000 si mai jos h70 Editat Ianuarie 15, 2016 de ptraian2 Link spre comentariu
ptraian2 Postat Ianuarie 16, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 ma ajuta cineva cu ultimele intrebari ? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 (editat) Nu prea stiu cum ar putea sa o faca ... ( eu , cel putin ... ) . Vad ca masori cu un multitester . Esti sigur ca masoara bine ? Condensatorul acela de 100 nF este de calitate ... chiar daca e vechi . Ar putea fi defect . Nu e imposibil . Nu mai ai altul la fel in montaj ? Daca da ... masoara - l si pe acela . Daca arata cam la fel , m - as gandi ca e o problema cu mijlocul de masura ( multitesterul ) . Daca nu , si are aproximativ 100 nF , sigur e defect cel din foto . Componentele au si ele o toleranta . Valabil si pentru cel de jos , e un ceramic tubular cu dielectric h70 . De obicei sant folosite in circuite de RF . Adica sant ( destul de ) calitative . Poti cauta inca unul asemanator , sa vezi ce indica . Ar trebui sa cauti fisele pieselor , acolo e trecuta toleranta ... cu calcule aritmetice simple vezi daca te incadrezi . Ma rog ... sant in ruseste . Nimic nu e usor .. sau imediat . Eu asa cred . Depinde de multi factori . La mine e mai usor , am lucrat zeci de ani cu piese rusesti . Dar n - am stiut din prima zi ce si cum ... ma rog , era pe bani . Adica la job . In fine ... incearca si metode alternative . Alt capacimetru ... sau metode indirecte . Un condensator are o reactanta in CA . Fa un circuit serie , si ceva masuratori ... sau un oscilator , in care plantezi condensatorii dubiosi . Masori frecventa de oscilatie , si faci ceva calcule , sa afli capacitatea . Sau pui alti condensatori pana obtii aceeasi frecventa . Si - i masori pe aceia ... Editat Ianuarie 16, 2016 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum