Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

(reconditionare) Pick-up

ptraian2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ptraian2

25

• gauss

7

• marius75

6

• alf

4

Top autori în acest subiect

tocmai de aceea am pus in titlu cuvantul "reconditionare" in paranteza  pentru ca reconditionarea inseamna sa aduci un lucru la starea lui cat mai originala posibil ceea ce eu nu pot sa fac asta 100%

de componente mi-a trimis un domn mesaj  sa vad cum ma inteleg, dar tot mi-ar mai trebui o doza daca stiti sau aveti dar nu ceva scump (si va multumesc ca vreti sa ma ajutati)

Link spre comentariu

pai in schema am:

3 buc мп40  testati  imi da  hfe 39 vf 103

hfe 34 vf 88

hfe 33  vf 230

2 buc мп25а ----------------- hfe 53   vf 113

hfe 34  vf 98

1 buc  мп37а------------------ hfe 37 vf 210 ( nu prea am dupa ce sa ma orientez fiind unul singur)

Link spre comentariu

Scuze ca ma bag , dar se merita investitia si efortul depus

daca era o scula profesionala care era in stare mai buna da, asa un pick-up rusesc care a stat in ploaie nu ... acolo sunt parti de mecanica fina , greutatea bratului are o anumita forta care apasa pe disc si multe altele ... daca nu ai ascultat niciodata la vinyl eu zic sa renunti si sa cauti unu pe net functional in stare buna, nici decum rusesc.... 

Link spre comentariu

Daca omul vrea sa-l readuca in functiune e ok, in principiu orice se poate reconditiona, cu un volum de munca si rabdare proportional cu gradul de degradare in care se afla aparatul respectiv.

Tranzistorii de putere cu germaniu care arata pe instrument un factor de amplificare prea mare pot fi in realitate defecti, spun din proprie experienta. Un factor in jur de 40 ...60 poate fi real, dar 180 nu cred. Dispersia caracteristicilor tranzistorilor cu germaniu e intr-adevar mai "larga" decat in cazul celor cu siliciu, dar nici asa.

Link spre comentariu

K50-12 este tipul condensatorului , denumire codificata ... un anumit " standard " , daca nu e prea mult spus . Mai exact un set de caracteristici ale condensatorului , comune pentru valorile din serie ,  Ceva in genul SMD 1206 ......

http://www.irbislab.ru/modules.php?name=Guide&op=content&tid=26

K50 inseamna condensator electrolitic cu oxid de aluminiu ...

" la condensatori rusesti axiali "мкф" sunt microfarazii iar "B" sunt voltii ? " ... exact !

Editat de gauss
Link spre comentariu

1)  Da.

2)  Nu stiu ce inseamna, dar unde ii vezi, schimba-i...in special pe cei de valori mici (sub 100uF). Din cati am masurat (recuperati) cam toti erau "plecati la plimbare" in special la ESR si Vloss. Capacitatea era cat de cat OK.

Am avut un pick-up asemanator Akord 201 Stereo in stare foarte buna, l-am folosit cativa ani mai mult ca amplificator. Discuri n-am ascultat (desi era perfect functional) asa ca nu pot ma pronunt asupra sunetului pe parte de pick-up. La un moment dat n-am mai scapat de un vecin si i l-am vandut la o suma modica  (echivalentul a 50 de lei in ziua de azi).

Despre aceasta reconditionare nu stiu ce sa zic...este de urmarit de dragul aparatelor vechi...dar sincer eu n-as investi intr-o astfel de reconditionare.

LE: vad ca deja a raspuns gauss la pct. 2

Editat de marius75
Link spre comentariu

deci acest condensator de 0,1мкф ar trebui sa aibe  100 nanofarazi dar Mtesterul imi arata

Posted Image

deci este bulit nu ?

cateva dintre condensatoare mi le citeste ca pe nste diode

iar acest condensator cat ar trebuii sa aibe ?

pe el scrie ceva de 1000 si mai jos h70

Posted Image

Editat de ptraian2
Link spre comentariu

Nu prea stiu cum ar putea sa o faca ... ( eu , cel putin ... ) . Vad ca masori cu un multitester . Esti sigur ca masoara bine ? Condensatorul acela de 100 nF este de calitate ... chiar daca e vechi . Ar putea fi defect . Nu e imposibil . Nu mai ai altul la fel in montaj ? Daca da ... masoara - l si pe acela . Daca arata cam la fel , m - as gandi ca e o problema cu mijlocul de masura ( multitesterul ) . Daca nu , si are aproximativ 100 nF , sigur e defect cel din foto . Componentele au si ele o toleranta . Valabil si pentru cel de jos , e un ceramic tubular cu dielectric h70 . De obicei sant folosite in circuite de RF . Adica sant ( destul de ) calitative . Poti cauta inca unul asemanator , sa vezi ce indica . Ar trebui sa cauti fisele pieselor , acolo e trecuta toleranta ... cu calcule aritmetice simple vezi daca te incadrezi . Ma rog ... sant in ruseste . Nimic nu e usor .. sau imediat . Eu asa cred . Depinde de multi factori . La mine e mai usor , am lucrat zeci de ani cu piese rusesti . Dar n - am stiut din prima zi ce si cum ... ma rog , era pe bani . Adica la job . In fine ... incearca si metode alternative . Alt capacimetru ... sau metode indirecte . Un condensator are o reactanta in CA . Fa un circuit serie , si ceva masuratori ... sau un oscilator , in care plantezi condensatorii dubiosi . Masori frecventa de oscilatie , si faci ceva calcule , sa afli capacitatea . Sau pui alti condensatori pana obtii aceeasi frecventa . Si - i masori pe aceia ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări