Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator LUTA400 simetric

Postări Recomandate

L-am rezolvat. Trebuie pus tranzistorul ala de protectie in VAS. Colectorul pe intrarea VAS, emitorul la V- si baza pe rezistenta din emitorul VAS-ului.

Acum clipeste frumos, elegant, cat de cat...  Dar oricum, cred ca il abandonez. Am gasit o schema nesimetrica care e mai simpla si are aceleasi performante, nu vad de ce m-as complica cu simetrice... Chiar nu aduce nimic in plus.

Posted Image

Link spre comentariu

VAS simplu si diferentiale fara oglinzi ? :)

Poate o sa incerc sa-l simulez...

Oricum, la 20k are 0,01% THD  (deci joaca in liga a 2-a, cum zici tu : ))

:) Tu inca nu te-ai prins ca nu merge cu oglinzi in amplificatoarele simetrice ? Deasemenea n-ai remarcat ca nu este VAS simplu si este cascodat ? Scuza-ma dar la chestia cu liga a-2-a dovedesti ca tu nu te joci decat cu simulatorul , nu ca si construiesti amplificatoare.

Link spre comentariu

Cine iti garanteaza tie ca iesirile din colectoarele oglinzilor stau fixe acolo unde vrei tu ? Ia modifica usor asimetric componentele etajului de intrare si vezi ce se intampla... Initial vroiam sa te las sa faci schema ca sa intelegi singur acest neajuns, dar parca e pacat sa-ti iei si tu teapa dupa ce mi-am luat-o si eu la momentul respectiv.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

ce ne facem cu distorsiunile introduse de boxe... care devin observabile la 2-3% THD. De fapt, ce distorsiuni pot introduce boxele?

Distorsiunile amplificatoarelor devin observabile la  cel mult 0,3% (depinde de natura armonicilor).

Chiar asa, de ce distorsioneaza boxele? (Sunt perfect constient ca instig la deschiderea cutiei Pandorei ;-)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări