Vizitator Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Ideea era ca amplificatorul trebuie sa lucreze (corect) sub pragul de clipping, n-ai inteles. Nu vrei clipping, ii faci un limiter input-output comparator. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2015 L-am rezolvat. Trebuie pus tranzistorul ala de protectie in VAS. Colectorul pe intrarea VAS, emitorul la V- si baza pe rezistenta din emitorul VAS-ului. Acum clipeste frumos, elegant, cat de cat... Dar oricum, cred ca il abandonez. Am gasit o schema nesimetrica care e mai simpla si are aceleasi performante, nu vad de ce m-as complica cu simetrice... Chiar nu aduce nimic in plus. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Douglas Self crede si chiar demonstreaza ca schemele simetrice sunt mai proaste. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 http://www.elforum.info/topic/107825-despre-psrr-rejectie-sursa/?do=findComment&comment=1241095 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) VAS simplu si diferentiale fara oglinzi ? Poate o sa incerc sa-l simulez... Oricum, la 20k are 0,01% THD (deci joaca in liga a 2-a, cum zici tu : )) Editat Septembrie 23, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Dudi, tu crezi ca percepi la ureche, THD mai mic de 0,5%-0,1%? Ce ne facem cu THD dat de incinte, care este de ordinul 3-10%? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 VAS simplu si diferentiale fara oglinzi ? Poate o sa incerc sa-l simulez... Oricum, la 20k are 0,01% THD (deci joaca in liga a 2-a, cum zici tu : )) Tu inca nu te-ai prins ca nu merge cu oglinzi in amplificatoarele simetrice ? Deasemenea n-ai remarcat ca nu este VAS simplu si este cascodat ? Scuza-ma dar la chestia cu liga a-2-a dovedesti ca tu nu te joci decat cu simulatorul , nu ca si construiesti amplificatoare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Pai sint obligat sa ma joc decat cu simulatorul pana la iarna, nu e vina mea. Dar am mai construit amplificatoare in realitate, nu e asta primul. Uite ca asta nu stiam cu oglinzile in amplificatoarele simetrice.... Dar care e treaba ? De ce nu merge ? Editat Septembrie 23, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Dudi ai citit cartea lui Cordell, deci ma mir ca nu ai gasit si chestia asta cu oglinzile din diferential la VAS simetric, nu exista o tensiune clara de polarizare in gol pentru VAS, exista totusi o oglinda de curent care poate fi folosita si a fost prezentata tocmai de Cordell in cartea sa. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Cine iti garanteaza tie ca iesirile din colectoarele oglinzilor stau fixe acolo unde vrei tu ? Ia modifica usor asimetric componentele etajului de intrare si vezi ce se intampla... Initial vroiam sa te las sa faci schema ca sa intelegi singur acest neajuns, dar parca e pacat sa-ti iei si tu teapa dupa ce mi-am luat-o si eu la momentul respectiv. Editat Septembrie 23, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Deoarece orice oglinda de curent ( chioara , fara degenerare ) introdusa in circuit suna ca o drujba , pentru ca intotdeauna conteaza si raspunsul armonic , adica graficul FFT . Trebuie sa tii cont de raportul optim intre armonicele pare si cele impare . Editat Septembrie 23, 2015 de Victor Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Marian, n-am citit decat primele 3 capitole. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Citeste la cap 7. Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Domnul Leco are dreptate... ce ne facem cu distorsiunile introduse de boxe... care devin observabile la 2-3% THD. De fapt, ce distorsiuni pot introduce boxele? OK, iar noi facem amplificatoare cu 0,001% ? Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 ce ne facem cu distorsiunile introduse de boxe... care devin observabile la 2-3% THD. De fapt, ce distorsiuni pot introduce boxele? Distorsiunile amplificatoarelor devin observabile la cel mult 0,3% (depinde de natura armonicilor). Chiar asa, de ce distorsioneaza boxele? (Sunt perfect constient ca instig la deschiderea cutiei Pandorei ;-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum