Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mp3 player pe casetofon Tento

Vizitator Pavel Ionescu

Postări Recomandate

Vizitator Pavel Ionescu

Salutare la toata lumea! Am un casetofon rusesc Tento, a stat intr-o magazie. L-am scos, l-am curatat de praf, uns pe ici pe colo, suprinzator dar inca mai functioneaza. Si uitasem cat de frumos se aude. Stiu ca este o vechitura, probabil ca altii il aruncau direct la ghena insa imi trezeste amintiri frumoase. Pe casetofon are ceva fasaiala, dar daca dai mai tare muzica se mai acopera. Fasaiala provine din el nu din caseta. Are doua mufe cu 5 pini pe spate, una este pt imprimare din sursa externa si alta cred ca este line in. Am pus un telefon cuplat la aceasta mufa si incredibil cat de bine se aude, fara pic de fasaieli sau baraieli. As dori sa-i fac un mic upgrade, m-am gandit sa ii pun undeva pe fata (voi taia frumos carcasa) un mp3 player mic. Voi impusca astfel doi iepuri, o sa am si radio pe FM digital. Asa el are banda 65-74Mhz  pe care nu prinde nimic, doar pe UM doua sau trei posturi nationale. Stiu ca probabil s-ar putea trage in banda, dar nu ma mai complic cand pot face teoretic lucrurile mai simplu si cu rezultate mult mai bune.

Voi lipi un fir cu jack la mufa cu 5 pini in casetofon, acesta va intra in mp3 player, si un fir il voi lipi la antena casetofonului pt radio.

Ce intrebari am eu:

- am sanse sa gasesc vreo tensiune prin casetofon din care sa alimentez mp3 playerul? Am vazut ca aceste playere merg cu mufa microusb, deci clar se alimenteaza la 5V daca nu e asa rog sa ma corectati.

- daca voi lega mp3 playerul de antena casetofonului va mai fi valabila antena si pt radio original al casetofonului sau va trebui sa o dezlipesc de tot de radio original si sa o las doar pe mp3 player? Parca nu as vrea sa stric nici radio original, aici am si alte benzi care mai mult ca sigur nu sunt pe acel player.

- ce mp3 player imi recomandati? Doresc unul bun care sa mearga bine pe radio.

Stiu probabil o sa ziceti de ce ma complic si nu las asa un telefon conectat la el. As vrea sa fie un intreg daca ma intelegeti sa numai stau cu fire separate si incarcatoare.

Editat de Pavel Ionescu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

3

• BUGHIU

1

• coman ion

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

.

Ce intrebari am eu:

- am sanse sa gasesc vreo tensiune prin casetofon din care sa alimentez mp3 playerul? Am vazut ca aceste playere merg cu mufa microusb, deci clar se alimenteaza la 5V daca nu e asa rog sa ma corectati.

- daca voi lega mp3 playerul de antena casetofonului va mai fi valabila antena si pt radio original al casetofonului sau va trebui sa o dezlipesc de tot de radio original si sa o las doar pe mp3 player? Parca nu as vrea sa stric nici radio original, aici am si alte benzi care mai mult ca sigur nu sunt pe acel player.

- ce mp3 player imi recomandati? Doresc unul bun care sa mearga bine pe radio.

Trebuie să desfaceţi casetofonul si să observaţi(măsuraţi) cu ce tensiune se alimentează(mă refer la tensiunea de după transformatorul de la reţeaua electrică)

pe urmă puteţi folosi un stabilizator de 5v(gen...UA7805)pentru alimentarea mp3 playerului...

despre mp3 player nu pot să vă spun nimic ...îl alegeti dvs în funcţie de design ,memorie,funcţiuni(radio) si de calitatea semnalului audio!

Posted Image

Editat de elmar
Link spre comentariu

Se gasesc pe net decodoare mp3 " de panou" care se incadreaza bine la orice constructie de amator sau la astfel de modificari.Da-i cautare pe gogu dupa termenul"modul decodor mp3", afiseaza imaginile si iti alegi ce iti convine.Trebuie doar sa lipesti 2 fire de alimentare si un cablu ecranat de iesire. Au si radio si telecomanda.Evident trebuie sa faci adaptarea tensiunii de alimentare asa cum s-a aratat in postul de mai sus.

Editat de coman ion
Link spre comentariu
Vizitator Pavel Ionescu

As putea pune si un incarcator de telefon pentru alimentare? Este loc destul langa sursa casetofonului. Mi-e sa nu-l stric de tot cu adaptarea pt 5V. Dar nu stiu daca aceste decodoare mp3 cer mai mult curent si amperaj decat poate un incarcator.

Link spre comentariu

cer mai mult curent si amperaj decat poate un incarcator.

Nu consuma mult!! Si vedeti ca amperajul si curentul sant totuna!! Amperajul(curentul) si tensiunea(diferenta de potential) sant notiuni diferite intre care exista o relatie....!!

Link spre comentariu
Vizitator Pavel Ionescu

Da stiu scuze, m-am exprimat eu gresit. Am vrut sa ma refer la voltaj si amperaj si a iesit o prostie. My bad. Multumesc mult pentru sfaturi sa vad ce iese. Ori ia foc ori merge vorba aceea :)) .

Link spre comentariu
Vizitator Pavel Ionescu

M-am uitat pe net la decodoare mp3, nu prea am multe variante, are un singur vanzator pe okazii. In rest la magazine pauza. Vad ca au in spate niste conectori albi asemanatori cu cei de coolere de pe placile de baza. De unde iau asa ceva? Ar fi mai bine cu conectori daca tot are sa nu mai stau sa lipesc firele de placa.

Link spre comentariu
Vizitator Pavel Ionescu

Nu am cumparat niciodata din alte tari, nu am card si cred ca ramburs nu merge. Nu stiu ce sa fac, m-am uitat si pe mivarom, au avut pe stock exact aceleasi modele care sunt acum pe okazii insa comentariile m-au cam dezamagit. Toti zic ca sunt foarte proaste, mai mult de 2 zile nu merg si se ard. Sa dau 55-60 lei cu tot cu transport si sa se arda a doua zi nu prea imi convine.

Link spre comentariu

Probabil că merge pe orice tensiune continuă intre 5v şi 12v....

Eu nu l-aş încerca la 12v!  5v e cel mai sigur!

e posibil ca acest modul să aibă stabilizator propriu( şi acesta poate fi alimentat cu tensiuni între 5v şi 12v).....si cred că acesta are la ieşire  5v!(pentru că atît îi trebuie unui stick usb să functioneze!)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări