alcon Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Are cineva documentatia completa a sursei acesteia, prin arhiva personala? Eu doar atat am gasit pe net, fara valori:take a screenshottake a screenshot Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Are cineva documentatia completa a sursei acesteia, prin arhiva personala? Eu doar atat am gasit pe net, fara valori: take a screenshot take a screenshot Nimeni? Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Parerea mea umila, este ca nu se merita deranjul de a cauta detalii despre aceasta schema. Din start mie nu mi place atata timp cat caderea de tensiune/disipatia pe tranzistorii finali este mult prea mare la tensiuni mici si curenti mari la iesire. Link spre comentariu
PKP98 Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) Este celebra schema cu 3 AO TL081 modificata pentru a sustine un curent mai mare,dar la acel curent iti trebuie un radiator imens si niste tranzistori foarte buni ,ca daca nu... Editat Octombrie 11, 2015 de PKP98 Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Nu pre este aceeasi schema, sunt multe diferente. Operationalele sun alimentate cu tensiune diferentiala +/-, si mai sunt si alte diferente, este cu totul alta schema. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Parerea mea umila, este ca nu se merita deranjul de a cauta detalii despre aceasta schema. Din start mie nu mi place atata timp cat caderea de tensiune/disipatia pe tranzistorii finali este mult prea mare la tensiuni mici si curenti mari la iesire. Eu as zice ca merita, mi sa parut interesanta configuratia potentiometrica R14-R15 si R20-R21, marcata cu rosu, cred ca in documentatie era explicata. take a screenshot take a screenshot Cat despre caderea de tensiune/disipatia pe tranzistorii finali la tensiuni mici si curenti mari, nicio problema, un automatic crossover rezolva problema. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) Automatic crossover ??? PS Am întâlnit ( cred ) termenul în legătură cu sursele zise CV/CC . Nu știu cât de corect e folosit acolo dar n-are oricum nicio legătură cu disipația . În cazul acesta concret dacă programăm sursa pe 10A și avem 2-3V la ieșire cu minim 32-33 V la intrare , disipația e enormă orice termen am folosi. Editat Octombrie 16, 2015 de UDAR Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Automatic crossover ??? PS Am întâlnit ( cred ) termenul în legătură cu sursele zise CV/CC . Nu știu cât de corect e folosit acolo dar n-are oricum nicio legătură cu disipația . În cazul acesta concret dacă programăm sursa pe 10A și avem 2-3V la ieșire cu minim 32-33 V la intrare , disipația e enormă orice termen am folosi. Pe vremuri, nici eu nu am stiut ce e aia AUTOMATIC CROSSOVER, imediat m-am gandit la ceva audio, deh, aveam ochelari de cal pe atunci. Automatic crossover (in engleza) = Automatische Bereichsumschaltung (in germana) = Блок переключения обмоток (in rusa) = Comutator infasurari transformator take a screenshot take a screenshot Tocmai asta face, reduce caderea de tensiune si disipatia pe tranzistorii finali la tensiuni mici si curenti mari, comutand infasurarile din secundarul transformatorului de retea, pentru a nu folosi un radiator de caldura gigantic. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) Ceea ce ai postat mai sus pare a-ți da dreptate . Totuși , îmi permit să nu fiu convins . Poate fi o traducere proastă . ”Bereichsumshaltung” înseamnă game de funcționare sau ceva de genul , nu prea are legătură cu crossover . Nu insist , e clar acum la ce te-ai referit. Poate există și vreo referință originală ( nu traducere ) dar eu n-o cunosc. PS N-am de gând să deschid aici o polemică . Am înțeles la ce te referi și nu obiectez la idee. Comentariul meu ( poate greșit ) era strict legat de termen . Editat Octombrie 16, 2015 de UDAR Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Ceea ce ai postat mai sus pare a-ți da dreptate . Totuși , îmi permit să nu fiu convins . Poate fi o traducere proastă . ”Bereichsumshaltung” înseamnă game de funcționare sau ceva de genul , nu prea are legătură cu crossover . Nu insist , e clar acum la ce te-ai referit. Poate există și vreo referință originală ( nu traducere ) dar eu n-o cunosc. PS N-am de gând să deschid aici o polemică . Am înțeles la ce te referi și nu obiectez la idee. Comentariul meu ( poate greșit ) era strict legat de termen . Doamne fereste, departe de mine gandul ca polemizam, impartasim doar ganduri, pareri, opinii, si informatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum