Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Behringer Europower EP2500


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,

 

 

Intr-adevar, s-a discutat destul de mult si pe destul de multe forumuri despre acest amplificator. Nu este un amplificator nou.

Este un amplificator de duzina care sa satisfaca anumite cerinte ale unor utilizator care nu isi permit scule performante.

Asadar, daca nu ai pretentii foarte mari in ceea ce priveste performantele, pentru un inceput de drum este bun si un astfel de amplificator. 

Eu unul, detin fratele mai mic, EP2000, despre care pot afirma ca sunt multumit. Mai putin partea de racire activa. In ceea ce ma priveste, o consider cam zgomotoasa. Ar fi meritat un control al ventilatiei fortate, in functie de temperatura. Dar orice functie in plus, va costa. Asadar, in gama lui de pret, te poti baza pe el, doar cu conditia sa il folosesti cu cap.

Link spre comentariu

Eu unul nu recomand Behringer seria EP in general, cel putin din punctul de vedere al depanarii, nu este un amplificator care sa se poata repara relativ usor. PCB-ul este proiectat si executat cu treceri metalizate care la o incalzire nu foarte insistenta(doar cat sa se topeasca fludorul) cu letconul termostatat se smulg terminalele cu tot cu aceste treceri, padurile de cupru destul de mici fac foarte dificila o noua lipitura care trebuie executata pe ambele parti daca trecerea metalizata s-a smuls, sanu mai zic ca in unele zobe accesul cu letconul este foarte dificil pe fata plantata. De asemenea contine destul de multe componente in tehnologie smd, care maresc complexitatea si durata reparatiei, sa nu mai zic tranzistorii finali care mie unul nu prea imi inspira incredere, parerea mea e ca nu prea sunt originali. Toate acestea duc la o durata si impkicit un cost de depanare destul de ridicat zic eu...N-am folosit niciodata vreun EP timp mai indelungat, dar din ce am vazut eu mi se pare ca se incalzesc cam tare chiar si in idle...Eu am spus care este situatia dpdv al celui care le repara, tu poti face comparatie cu avantajele pe care stii ca le are si poti lua o decizie...

Link spre comentariu

Exact motivul descris mai sus, m-a impiedicat sa continui reparatia unui EP1500 acum 2 ani.

 

Desi am taiat cu sficul terminalele finalilor strapunsi, ca sa le scot pe rind, si am folosit letcon termostatat+fludor suplimentar cu plumb si flux, tot am reusit sa smulg niste trasee si treceri metalizate, deoarece lipiturile au fost facute cu porcarie de fludor fara plumb, rigid si brinzos, care pur si simplu nu vroia sa se topeasca nici spre 400 grade.

 

De atunci evit EP series, clone dupa QSC RMX series, low cost.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări