csu Postat Septembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Așa o să fac. In locul dumneavoastra as asculta sfaturile celor care v-au raspuns , sunt oameni cu experienta vasta in acest domeniu ,in prezent colaborez cu o parte din ei si am obtinut ceia ce am vrut (adica un amplificator de calitate si fara zgomot). In rest........................... decizia o luati dumneavoastra . Stima . În caz de eșec o iau de la capăt cu varianta modificării totale. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 (editat) E bine şi aşa, doar că în prima variantă va dura mai mult ca a doua, te vei lupta şi cu defectele ascunse. ............. Începe cu sursa de alimentare, verifică trafo singur: ce tensiuni scoate, ce prize în primar are, dacă se încălzeşte în gol, aspectul exterior al izolaţiei din carton... etc. E suficient să scoţi lampa redresoare din soclu şi celelalte pot rămîne doar ca să constaţi cum se descurcă secundarul de filamente ptr ele (redresoarea are secundarul ei separat şi izolat de restul secundarelor). Apoi îl legi la redresarea cu lampă, după ce schimbi cond de filtraj mari. Întrerupe alimentarea restului amplifului după ei şi legi ca sarcină o rez bobinată de 5,6...6,8k/25W. Tensiunea ar trebui să urce repede de la zero la valoarea nominală şi să rămînă constantă. Pe lîngă asta poţi schimba întrerupătorul de reţea, suportul siguranţei, cu unele moderne, reface legăturile cu cabluri mai bune, etc. După ce sursa e în regulă poţi trece la restul amplifului. Editat Septembrie 13, 2015 de zal 1 Link spre comentariu
csu Postat Septembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2015 (editat) Am măsutrat tensiuniel trafoului: [*] 2ieșiri de 6v (fluctuează ăntre 5-6v) [*] 1 ieșire 327v [*] 1 iesire 338v [*]Intrare: 230V, 126V, 115V Nu se încălzeste de loc, izolația de carton arată bine, Cu lampa redresoare scoasă din filtru alimentează filamentele celor patru lămpi. Am desenat și schema amplifului, urmărind firele. Pe schemă nu sunt trecute: [*]modulul de selectare a intrărilor [*]modulul de selectare tonuri (sau ce o fi)+ traful audou aferent [*]traful de ieșire Valorile unor componente nu le-am putut descifra, unde am putut am măsurat. Editat Septembrie 13, 2015 de csu Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Sunt sanse serioase sa reconstituiti amplificatorul daca ati ajuns in stadiul acesta . Felicitari pentru rabdarea de care dati dovada si de asemenea, pentru schema scoasa . R2 este egala cu R3 respectiv 200ohmi (grila 2 spre trafo iesire , probabil ultraliniar) Cred de asemenea ca R4 si R5 ar trebui sa fie egale (300ohmi) de ele depinde curentul anodic si doar in cazul in care cele doua EL84 nu sunt imperechiate corect ,rezistentele din catozi pot fi inegale.(aici va fi un pic de munca daca vreti sa fie treaba perfecta) precum si C4 siC3. (100 microfarazi) . C14 poate fi 0,1micro/250v fara probleme Spor la treaba . Editat Septembrie 14, 2015 de romicap Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) După lupte seculare, că am fost la muncă azinoapte, astea ar fi corecturile la schemă. 1. D1 nu are ce să caute acolo, a fost o improvizaţie. 2. C1 şi C2 sînt cond dubli, iar C2 mai mult ca sigur are 2x32uF valoare standardizată, iar tens de lucru la 350 sau 385V. 3. Am scris rolul tuburilor în schemă şi terminalele lor. 4. Am corectat lipsa legăturii între A2 anodul triodei defazoare T3 şi grila lămpii finale T4. 5. A rămas o nebuloasă schema reacţiei din K1 la trioda amplificatoare din T3, cît şi valorile reale ale rez triodei defazoare. 6. Bizară alegerea legării ecranului T2,3 la tensiunea de filament, mai trebuie verificat să nu fie cumva la masă. 7. C3,4 or fi fost montaţi de valori diferite din neatenţie. Editat Septembrie 14, 2015 de zal 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) @romicap : Nu este un etaj final ultraliniar,este un PP clasic,schema corectata de @zal se apropie oarecum de realitate,mai sunt multe greseli asa cum este prezentata nu prea va functiona bine,dupa cum am spus de multe ori,tuburile suporta multe maltratari.Daca nu luam in seama tonul si alte abtipilduri din aceasta schema,configuratia este absolut clasica pentru un PP cu EL84. Editat Septembrie 14, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 În mod sigur am scăpat cîte ceva la detalii, iar valorile unor piese nu am avut răbdare să le verific. Ar fi de preferat inspirarea din schemele similare cu EL84 sau chiar o simulare. Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 @romicap : Nu este un etaj final ultraliniar,este un PP clasic,schema corectata de @zal se apropie oarecum de realitate,mai sunt multe greseli asa cum este prezentata nu prea va functiona bine,dupa cum am spus de multe ori,tuburile suporta multe maltratari.Daca nu luam in seama tonul si alte abtipilduri din aceasta schema,configuratia este absolut clasica pentru un PP cu EL84. Sigur ca da , am spus ca este probabil UL ... Pare a fi un PP clasic intr`adevar . Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 din cite vad dupa poza cu soclul lampilor si dupa o dioda in loc de ez81, sunt sigur ca nu era ecc85 de fabrica acolo. EU pana acum nu am gasit nici un amplificator romanesc de fabrica, sau chiar de atelier scolar cu ECC85. sigur era ecc83 si cineva a pus ecc85, (dupa parerea mea sincera e cam aceasi lucuru desi eu folosesc ecc85 in loc de ecc81.) pare un fel de doina concert , am avut la gara un astfel de sasiu dar finalul era cu 6P3S si preu cu EF86. cutia foarte asemanatoare daca nu la fel. claviatura era pentru intrari...selectie un ecc85 e pina in 25lei/buc iar un ecc83 de la 50lei in sus, e simplu . eu l-0as face sa mearga asa si apoi modificarile de rigoare, e amp de anunturi radioficare nu se preteaza la amplificator de chitara. spor la treaba Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Nu cred nici eu ca exista amplificator romanesc cu defazor si preamplificator cu Ecc85 . Sigur cineva a ,,barbierit,, 83iurile si a pus 85 ~ Editat Septembrie 14, 2015 de romicap Link spre comentariu
csu Postat Septembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2015 După lupte seculare, că am fost la muncă azinoapte, astea ar fi corecturile la schemă. 1. D1 nu are ce să caute acolo, a fost o improvizaţie. 2. C1 şi C2 sînt cond dubli, iar C2 mai mult ca sigur are 2x32uF valoare standardizată, iar tens de lucru la 350 sau 385V. 3. Am scris rolul tuburilor în schemă şi terminalele lor. 4. Am corectat lipsa legăturii între A2 anodul triodei defazoare T3 şi grila lămpii finale T4. 5. A rămas o nebuloasă schema reacţiei din K1 la trioda amplificatoare din T3, cît şi valorile reale ale rez triodei defazoare. 6. Bizară alegerea legării ecranului T2,3 la tensiunea de filament, mai trebuie verificat să nu fie cumva la masă. 7. C3,4 or fi fost montaţi de valori diferite din neatenţie. Mulțumesc. 2. C2 are pe el 2X32uF/450v. Când schimb C1 și C2, să cumpăr 2X50uF/400v? 5. În amplificator R16/R16a sunt legați între R13 și C2/Rc2. 6. T2, T3 sunt legați la masă prin F1 (piciorușul 5) masa T2 legat la trafo, masa T3 legat la masa T1 și la trafo. Link spre comentariu
csu Postat Septembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Am comandat tuburile și rezistențele, condensatorii îi găsesc și local. Următorul pas, probabil ar fi, să îl dezasamblez și să încep să recondiționez șasiul cred. Mâine voi reface schema. Editat Septembrie 14, 2015 de csu Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Cond de 2x50uF vei găsi moderni ca 2x47uF, iar ca tensiune cît mai mare. Unii serioşi găseşti la http://www.die-wuestens.de/eindex.htm Sînt fabricaţi cu utilajele fabricii Frolyt din fosta RDG. Editat Septembrie 14, 2015 de zal Link spre comentariu
csu Postat Septembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Am găsit pe e-bay 9,9USD/buc: http://www.ebay.com/itm/F-T-50-50uF-500V-Dual-Electrolytic-Solder-Lugs-Capacitor-Tube-Amplifier-/321827435421?hash=item4aee68f39d Link spre comentariu
walldemar Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Schema apare in cartea "Scheme de amplificatoare de joasa frecventa" de P.Apostol . Scuze pentru calitatea scanarii. Editat Septembrie 14, 2015 de walldemar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum