Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect resuscitare amplificator vechi pe tuburi

csu

Postări Recomandate

Schema de lai jos va funcționa și cu echivalentele rusești

6J32P, 6N2P, 6P14P, sau trebuie să caut neapărat pe cele originale?

Diodele SY 104 pot fi înlocuite cu o punte redresoare 50A/1000v, sau de diode redresoare  6A/400V (6A4, P600G, NTE5814, MR754)

Posted Image

Link spre comentariu

Ar trebui sa mearga si cu echivalentele rusesti,nu vad de ce n-ar merge insa la 6N2P trebuie atentie la alimentarea filamentelor,dupa caum am spus mai sus nu sunt la fel ca la ECC83.

Puntea redresoare este facuta cu 4 diode SY104 (400V/1A) nu vad rostul unor punti de 50A (!!!!!),patru diode modeste de tip 1N4007 sunt foarte bune si evitati pe cat posibil sa utilizati diode rapide in aceste tipuri de alimentari.

Transformatoarele sunt foarte mici ca suprafata a sectiuni,adica S=8.5cm^2 si au tole M85 cu g= 0.5mm pentru cel de alimentare si M85 cu g=0.35mm pentru cel de iesire.

Asa cum este schema si cum este realizat acest amplificator,cu potentiometri la maxim zgomotul sau brumul este inexistent.

Pentru inspiratie gasiti mai multe aici: 

Der EL84-Gegentaktverstärker MV3

http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/MV3.htm

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Pe mine nu ma mira faptul ca amplificatorul are calitati excelente ! Uitati`va la tolele transformatoarelor http://www.jogis-roe...taerker/MV3.htm

...am avut de`a face cu astfel de tole si inca mai detin ceva pachete 

si pot spune ca sunt de neegalat in constructia de transformatoare de iesire si nu numai 

Foarte,foarte adevarat,mi-au trecut prin mana foarte multe miezuri de acest gen,chiar zilele trecute am terminat doua trafuri pentru un proiect McIntosh de 50W pe doua astfel de miezuri,in speta ceva mai mari adica M102b dar nici de data asta nu am fost dezamagit de rezultate,intr-adevar sunt de neegalat...

...si cat cam costa doua astfel de miezuri la o sectiune de 9...11cm^2 ???? Posted Image

Link spre comentariu

Ausgangsübertrager M102a / 3,4 kOhm / 6 Ohm

Posted Image
(Sekundärwicklung als 6-Ohm-Wicklung geschaltet)

Wickeldaten (es muss in der angegebenen Reihenfolge gewicklet werden !!):
W5 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage
W1 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen
W6 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage
W2 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen
W3 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen
W7 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage
W4 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen
W8 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Asa...de dragul artei , un OT pentru EL34 facut pe tole M102
Editat de romicap
Link spre comentariu

Tot de dragul artei ceva mai multe aici:

http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/6550.htm

neamtul tot neamt este!Posted Image

Datele despre acele transformatoare le am de peste 30 de ani dintr-un RIM o carte ce o am si acum multi poate-si aduc aminte de aceasta faina si completa carte germana editata in doua volume; unul pentru tuburi si altul pentru SS.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Ausgangsübertrager M102a / 3,4 kOhm / 6 Ohm

Posted Image

(Sekundärwicklung als 6-Ohm-Wicklung geschaltet)

Wickeldaten (es muss in der angegebenen Reihenfolge gewicklet werden !!):

W5 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage

W1 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen

W6 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage

W2 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen

W3 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen

W7 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage

W4 - 644 Wdg. - 0,3 mm CuL / 4 Lagen

W8 - 81 Wdg. - 0,6 mm CuL / 1 Lage

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Asa...de dragul artei , un OT pentru EL34 facut pe tole M102

Atentie! acest transformator prezinta o greseala grosolana,in atentia celor ce vor sa-l realizeze!!!

Link spre comentariu

Atentie! acest transformator prezinta o greseala grosolana,in atentia celor ce vor sa-l realizeze!!!

daca lasam primarul  asa cum este , pentru  secundar  ar trebui 55  spire -6ohm , conform legarii  serie -paralel

Link spre comentariu

daca lasam primarul  asa cum este , pentru  secundar  ar trebui 55  spire -6ohm , conform legarii  serie -paralel

Bravo "mosule" si bine ai revenit!Posted Image

Sper ca esti bine si ca vei reveni in forta,ma bucur mult ca te-am mai vazut p'aci!!

Referitor la traf cam asa este iar daca-l lasam asa ar rezulta un Raa=~1500ohmi(1517ohmi),in general nemti nu gresesc s-ar putea sa fie o greseala la redactare/editare.

post-175212-0-09280700-1442667398_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Bravo "mosule" si bine ai revenit!Posted Image

Sper ca esti bine si ca vei reveni in forta,ma bucur mult ca te-am mai vazut p'aci!!

Referitor la traf cam asa este iar daca-l lasam asa ar rezulta un Raa=~1500ohmi(1517ohmi),in general nemti nu gresesc s-ar putea sa fie o greseala la redactare/editare.

salutari prietenesti maestre,  totusi initiatorul topicului  are nevoie de un traf. de iesire ptr.  chitara de 18w , cu un Raa  intre 7-8 k  cu 2x 6p14p sa zicem , poate chiar rebobinarea pe miezul lui sa ne spuna  sectiunea sa  facem niste propuneri....

Link spre comentariu

Citez @LMOlimpiu,,...si cat cam costa doua astfel de miezuri la o sectiune de 9...11cm^2 ???? .,,Scuze pentru intarzierea cu care reactionez astazi  :rade: tolele despre care am facut vorbire nu sunt de vanzare ,sorry !

Link spre comentariu

Citez @LMOlimpiu,,...si cat cam costa doua astfel de miezuri la o sectiune de 9...11cm^2 ???? .,,Scuze pentru intarzierea cu care reactionez astazi  :rade: tolele despre care am facut vorbire nu sunt de vanzare ,sorry !

eu faceam vorbire  de tolele de pe traful de iesire ars , si  zic  sa studieze  un amp de chitara  de la ceriatone.com  de ex.  Marshall 18w varianta cu 1  canal  

[*]http://www.ceriatone.com/images/layoutPic/marshallLayout/18wattTMBceriatone.jpg

Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

Transformatorul de iesire al userului  @ csu... ,8K/4,8,16 ohmi l`am facut azi cu toata duminica .csu ,cand il vrei da`mi adresa pe MP si il trimit ,bineinteles daca nu te`ai rasgandit !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări