Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Microlab solo 6

Postări Recomandate

Salutare ! Detin un kit de amplificare de la un microlab solo 6 (asa scrie pe carcasa, iar pe placa sdp1-solo5-b31).

Problema este la modulele smd si o nedumerire la finali.

Ce finali trebuie sa-i pun ? pe placa scrie Tip41C & Tip42C .

La modulele smd (sdp1-pro11-a11) , Q7 si Q7A ce trebuie sa fie ? tranzistori sau diode ? (pe unul din module sunt tranzistori, dar sunt arsi. A mai umblat cineva in el)

Pe internet am gasit poze si cu tranzistori si cu diode in acele locuri. Care este varianta corecta ?

Decat schema aceasta am gasit-o. Este buna ?

Kitul meu : poza 1 , poza 2 , poza 3 , poza 4 .

Poze gasite pe net: p1 p2 p3 p4

Multumescc !

Link spre comentariu

Pai TIP41 si TIP42 sunt complementari bipolari simpli in capsule TO220 dar vad ca placa are loc si pentru TO247 sau poate chiar 264, ai putea deci merge pe cunoscuta pereche 2SC5200/2SA1943 ca si finali, sunt ceva mai solizi.

La modulul SMD cu tranzistorii inca prezenti ( Q7 si Q7A ) pare ca inca se vede ceva scris pe ei, ma insel sau asa este?

Link spre comentariu

Pai eu asa zic, eventual ca sa fii sigur incearca sa urmaresti legaturile la pini, sa confirmi ca intr-adevar sugereaza un NPN si apoi daca este posibil, sa deduci cam care este alimentarea maxima pe care tranzistorul trebuie sa o suporte. Dar eu zic ca asta ar fi, sau oricare alt NPN de semnal cu aceeasi capsula.

Link spre comentariu

Pai in principiu tranzistorul NPN are intotdeauna coletorul mai pozitiv decat emitorul, deci te uiti in pdf la tranzistorul propus ( BFS-ul ala ) si identifici pinii apoi urmaresti pe placa daca intr-adevar colectorul merge spre plus iar emitorul spre minus, asa identifici polaritatea tranzistorului. Cat despre tensiune, asta numai tu o poti estima urmarind traseele de pe placa, vezi de la ce se face alimentarea, daca exista ceva stabilizare pe traseu, urmaresti ce functie indeplineste tranzistorul respectiv, etc... Eu totusi zic ca ala ar trebui sa fie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări