dan cod Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 TV-ul cu probleme de izolatie in SMPS intre zona primara si cea secundara. Cu atat mai mult cu cat TV-ul nu are nevoie de nici o impamantare, iar cablul de la RDS nu vad cum ar constitui problema, tresa acestuia e bine legata la pamant, iar firul cald al cablului coaxial e separat prin condensator chiar in priza TV din perete.Atunci de ce s-a busit? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 "Daca e asa cum scrieti, ar trebui ca in cazul conectarii unui monitor cu intrare HDMI, asa cum e la PC-ul meu sa se intample asta, ori nu cazul, nu exista nici o diferenta de potential intre masa portului HDMI de la monitor si masa PC-ului." Intamplator stecherele celor doua erau puse la fel (faza la faza, nul la nul) in priza. Presupun ca in monitorul cu pricina nu intra si un cablu de antena, nu-i asa? L.E.: De cateva ori m-am "curentat" atingand masa cablului TV ce intra in casa de masa cablului TV din casa (conectat prin splittere la 3 televizoare), oare de ce? Link spre comentariu
stefank Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 am vazut si prelungitoare chinezesti cu pamintarea lipita de faza din cauza slabei calitati si a unei introduceri mai vartoase a vreunui cablu de alimentare ( instalatia electrica fara pamintare ) si angajatul RDS se curenta sus pe stalp intervenind in cutia care venea la televizorul lcd conectat la acel prelungitor , ar fi indicat ca initiatorul topicului sa verifice prelungitorul Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 am vazut si prelungitoare chinezesti cu pamintarea lipita de faza din cauza slabei calitati si a unei introduceri mai vartoase a vreunui cablu de alimentare ( instalatia electrica fara pamintare ) si angajatul RDS se curenta sus pe stalp intervenind in cutia care venea la televizorul lcd conectat la acel prelungitor , ar fi indicat ca initiatorul topicului sa verifice prelungitorul ideea acelui prelungitor era ca pamantarea sa cada pe nul ,bineinteles ca in functie de cum era bagat in priza acel prelungitor pamantarea cadea ori pe faza ori pe nul,oricum e o prostie,am un prieten mai putin experimentat ce lega la nul pamantarea prizei acolo unde nu este pamantare,in orice caz nu mi se pare ok acest procedeu,ce garantie poti avea cand va fi schimbat ceva prin casa prize cabluri conectari panou,ca cel ce va face va respecta ce a facut cel de inainte si nu va inversa faza cu nulul si atunci pocnete si ,,fereasca d.....ceva mai grav, Link spre comentariu
marian-cristea Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Sa revenim la subiect dupa chizitionearea televizorului si a consolei risc sa le ard? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Daca le vei conecta fiind ambele sub tensiune exista o mare posibilitate sa se intample ceva. Conexiunile intre cele doua aparate se vor face cu ele scoase din priza si fara cablu de antena introdus in mufa aferenta a televizorului. Dupa, le alimentezi si bagi cablul de antena.(vezi postul #6) Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Daca aparatul e cu probleme de izolatie in SMPS se va arde la fel de frumos si cu el initial oprit, solutia 100% sigura ramane varianta cu traf separator clasic ce alimenteaza tv-ul, o putere de 100W ar fi suficienta, iar cei 100 lei cat costa nu ar fi o problema raportat la pretul tv-ului. In ce priveste cablul de antena, nu e o avere sa dai 30 lei pe un separator galvanic (sau sa confectionezi unul). Link spre comentariu
stefank Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Sa revenim la subiect dupa chizitionearea televizorului si a consolei risc sa le ard? a fost foarte la subiect raspunsul , ati verificat prelungitorul ? mai aveti conectat in casa un alt televizor la cablu tv sa verificati si acolo ? Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Am avut recent un lcd Hitachi sasiu Vestel 17MB22, care a "servit" 220V, tot prin portul HDMI conectat la PC,Mainboard-ul 17MB22= "varza", placa video de la PC= "varza", la ambele, componente prajite sau explodate efectiv.Nici instalatiile electrice din apartamente si nici instalatiile de TV-cablu nu sunt facute "ca la carte"...Cat despre un tv de 3000 de lei cu cablu de alimentare ca la casetofon, n-ai de unde sti ce separare galvanica ofera sursa respectiva.Ati vazut in led-tv conzi de 85 de grade?..., eu am vazut. Despre "colegii" de pe la reprezentante (aici nu generalizez, am prieteni care lucreaza acolo si sunt profesionisti) ,vorba aia: In un bar din Far West era un afis mare pe care scria "nu trageti in pianist, face si el ce poate..., asta a tinut pana a trecut pe acolo un mexican care nu stia carte" .Dar chiar sa pui condensatori recuperati peste aia vechi, asta nu este admisibil..., chestie de educatie, ca sa nu mai vorbesc de pregatire... De la Cluj, numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum