marian-cristea Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Buna ziua, Am un tv samsung generatia 6 smart tv 3D am vrut sa conectez un calculator cu o placa video cu port dvi la tv,am folosit un cablu dvi-hdmi,tin sa precizez caculatorul este conectat la reteaua electrica dar cu sursa pe 0 mufa dvi in placa video,televizorul scos din priza de 30 sec dar cu antena in el,in momentul conectari mufei hdmi la tv a luat foc. Am fost cu ele la garantie mi-au sus ca nu tin obiectul garantiei. Ce am facut gresit sau ce este de facut pe viitor televizorul a fost reparat si garantia continua, Acum doresc sa imi cumpar alt tv si un xbox dar imi este teama sa nu patesc ceva sau sa arunc 30 mil pe fereastra. Multumesc Link spre comentariu
claudiu1990 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Salut TV-ul era bagat in aceeasi priza cu calculatorul? Editat Septembrie 10, 2015 de claudiu1990 Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Acolo cred eu era lipsa impamantare la prize. Link spre comentariu
marian-cristea Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Da erau in aceeasi priza,cablul de la tv este simplu cu fata zi nul ca la radiourile vechi. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Aia e nasol.Risc mare sa se mai intample asa ceva. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Regula de aur: se scot ambele echipamente din priza, se deconecteaza antena si apoi se fac toate conexiunile necesare. Ultima care se conecteaza este antena. DE curiozitate am masurat diferenta de potential intre carcasa calculatorului si masa firului de antena = 100V(plus sau minus 2-3 volti). Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 trebuia sa va certati cu cei de la garantie sau sa da-ti o spaga si se rezolva Link spre comentariu
clony Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Nu prea vad cum sa se rezolve avand in vedere ca samsung cere placile digitala inapoi. Atata timp cat placa este efectata vizibil(nu am vazut poze dar cred ca e) nu se risca nimeni sa plateasca o placa din aia care e de la 400 ron in sus. Link spre comentariu
marian-cristea Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Cei de la service mi-au spus ca a fost o problema cu reteaua "electrica"alti prieteni scot din mers si nu au patit asa ceva :(am dat 410 lei pe placa de hdmi si garantia la tv continua.Un prieten de la munca electronist a zis domne diferenta de potential ca trebuia sa masor inainte dar cine sa stie :( Editat Septembrie 10, 2015 de marian-cristea Link spre comentariu
naetv Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Acolo cred eu era lipsa impamantare la prize. problema este ca noile tv-uri nu mai au cabluri cu impamintare - SCHUKO - ca de altfel cam toata aparatura de apartament de cind se fac carcase din plastic si nu mai au metal la exterior ce poate fi periculos , exceptie PC-urile si unele electrocasnice de bucatarie deci singura protectie ramine sa se faca legatura intre aparate cind nu sint sub tensiune Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 In primul rand instalatia electrica la apartamente , cel putin facute din vremea lui ceasca nu prea are impamantare ... degeaba ai cablu si il bagi in priza chioara . Oricum problema am impresia ca e data in principal de cablul de antena ce intra in tv , la care se conecteaza toti vecinii si nu se stie la ce potential este . El ar trebui scos primul . Altfel pc-ul nu face scantei la mufa cand il legi la o imprimanta de exemplu , sau la orice altceva inafara de tv . Link spre comentariu
marian-cristea Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 In primul rand instalatia electrica la apartamente , cel putin facute din vremea lui ceasca nu prea are impamantare ... degeaba ai cablu si il bagi in priza chioara . Oricum problema am impresia ca e data in principal de cablul de antena ce intra in tv , la care se conecteaza toti vecinii si nu se stie la ce potential este . El ar trebui scos primul . Altfel pc-ul nu face scantei la mufa cand il legi la o imprimanta de exemplu , sau la orice altceva inafara de tv . Cablu este de la rds,nu stiu daca era vreo legatura. Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 daca placa veche defecta a ramas la ei inseamna ,,ca v-au tepuit,, cunosc un prieten care a avut un tv lg plasma cumparat din italia am mers acolo cca 5ani,si la cateva luni de functionare in romania a cazut sursa, si la dus la replezentata ....in nici un caz lg.....si verdictul a fost sursa defecta ,daca doriti garantie costa 700lei schimbam sursa ,daca reparam sursa cost 350lei si va dam 7zile garantie,,asa ca prietenul a zis dau 700lei schimbati sursa,dupa cca 5luni a murit din nou si a ajuns la mine ,si mi-a posvestit istoria lui, pai unde e sursa veche am zis eu ,,am lasat-o la ei ce sa fac cu ea ,a raspuns el,dupa ce am dat capacul tv-ului jos am ramas mut ,sursa fusese carpita cu ceva condesatori recuperati lipiti peste cei vechi ,parca cu fierul inrosit,parca de un nene cu vedere proasta sau un copil de 12ani ,pai nu sa-i cu sursa in cap celui ce ti-a luat o caruta de bani pentru niste condesatori lipiti in bataie de joc,bine inteles ca am schimbat toti acei condesatori cu unii noi si a mai dus-o cca 8-10luni pana a inceput sa faca figuri procesorul,am aplicat un ventilator in zona procesor si merge si in ziua de azi,si asa intre prieteni l-am ars prima oara cu 80lei si a 2 oara cu 60lei Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Buna ziua, Am un tv samsung generatia 6 smart tv 3D am vrut sa conectez un calculator cu o placa video cu port dvi la tv,am folosit un cablu dvi-hdmi,tin sa precizez caculatorul este conectat la reteaua electrica dar cu sursa pe 0 mufa dvi in placa video,televizorul scos din priza de 30 sec dar cu antena in el,in momentul conectari mufei hdmi la tv a luat foc. Am fost cu ele la garantie mi-au sus ca nu tin obiectul garantiei. Ce am facut gresit sau ce este de facut pe viitor televizorul a fost reparat si garantia continua, Acum doresc sa imi cumpar alt tv si un xbox dar imi este teama sa nu patesc ceva sau sa arunc 30 mil pe fereastra. Multumesc Daca e asa cum scrieti, ar trebui ca in cazul conectarii unui monitor cu intrare HDMI, asa cum e la PC-ul meu sa se intample asta, ori nu cazul, nu exista nici o diferenta de potential intre masa portului HDMI de la monitor si masa PC-ului. In concluzie. cel mai probabil unul din echipamentele Dvs. avea un defect grav, ori sursa PC-ului cu ceva condensatori ceramici facuti "sarma", ori TV-ul cu probleme de izolatie in SMPS intre zona primara si cea secundara. Cu atat mai mult cu cat TV-ul nu are nevoie de nici o impamantare, iar cablul de la RDS nu vad cum ar constitui problema, tresa acestuia e bine legata la pamant, iar firul cald al cablului coaxial e separat prin condensator chiar in priza TV din perete. Link spre comentariu
marian-cristea Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Pot face poze la placa si la placa hdmi sa vedeti ca sunt prajite,cum a trecut 220V prin ele:( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum