Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aspirator cu miros de ars dar fara scantei la carbuni

Vizitator Daniel Gheorghiu

Postări Recomandate

Este un vechi Taifun rusesc cumparat de mine din Bulgaria acum 30+ de ani; i s-a crapat garnitura din plastic ce tine arcul ce apasa un carbune.

Imediat s-a oprit si-a iesit miros - am fost pe faza si l-am oprit pe loc.

Am lipit cu un silicon special dur garnitura (care nu permitea resortului sa faca contactul electric cu o tablita rotunda de metal lipita solid la cablul subtire de curent electric) si dupa solidificarea lipiturii cu silicon am repus carbunele cu arcul lui la loc, am repus carcasa la loc si am dat drumul la aspirator care nu scoate scantei la colector, dar inca miroase a bobine arse. Am facut o proba de cateva minute.

Trebuie verificat la reparatii electrocasnice sau de mine daca am un multimetru sau sant sanse sa nu mai functioneze?

Mentionez: a fost folosit gresit o data fara sac de aspirator- astfel intrand scame de covor in palele lui si determinand oprirea motorului cu scantei la carbuni si chiar dezintegrarea unui carbune si tocirea avansata a celuilalt si mirosul de bobine arse - dupa care l-am oprit si dus la reparat (evident a fost scoasa mizeria dinauntru), i s-au pus carbuni noi si de atunci nu mai face scantei deloc.

Nu stiu daca mirosul de bobine arse persista din momentul in care se dezintegrasera carbunii sau iese din nou dupa refacerea de mine personal a garniturii de contact.

Funcioneaza cu acest miros si fara scantei, turatie are, dar nu stiu daca nu se va arde; sa-l verific sau sant bune sanse sa se arda oricum - intrebarea o pun tinand cont ca nu ies scantei la carbuni cum am vazut in alte topicuri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crmn1

1

• ovy83

1

Top autori în acest subiect

daca avea o spira intrerupta mornaia si facea scantei calumea la pilele colectoare. verificati daca se invarte axul usor sa nu opuna rezistenta. acolo unde a-ti facut acea improvizatie vedeti sa nu se topeasca ceva deoare carbunii fiind apasati pe colector si datorita vitezei se infierbanta.

Link spre comentariu

Dimpotriva, se invarte foarte usor axul. Lin, foarte lin. Lipitura este numai a garniturii de plastic moale. Garnitura iese la scoatere si intra la impingere mai rezistent decat originala din fabrica: e aceeasi garnitura, doar peticita pe crapatura ei cu un silicon pentru reparat clapari si alta incaltaminte, cumparat  de pe internet, transparent. Crapatura desfacea tablita rotunda de metal din fundul garniturii de contactul mecanic-electric cu arcul al carui capat opus este carbunele colectorului.

Link spre comentariu

orice bobina din lume supusa unui soc creaza scurt intre spire care nu se poate masura cu un aparat de masura normal....DAR SECHELELE RAMAN...va urez succes la reparatie dar rotor defect tot rotor defect este

Link spre comentariu

A mai avut acum 10 ani rulmentul (rulmentii) axului plesniti, mi-a pus niste rulmenti mici, acum 1 an sau 2 iarasi au plesnit se auzise zgomot scantei si se oprea, a mai strunjit axul si i-a pus niste rulmenti mai mari si de atunci - dupa reparatie a mers impecabil (tras tare); daca nu intervenea pasla aia de covor - habar n-am cum putuse sa mearga inca 1 ora aproape nentrerupt cu cativa pumni de pasla in ax si peste tot, mai plusati, dati-i tare tare cu barda in el sa aud SE STRICA ca vreau sa aud ???? mor de placere !!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări