Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter piezo 50w

slkslkslk

Postări Recomandate

Salut, imi cer scuze daca am facut topicul gresit, as avea o mica dilema, am cumparat 2 difuzoare de 200W rms 4 ohm pentru portierele fata insa momentan nu am bani si de tweetere si vroiam sa intreb daca pot pune 2 piezo de 50 W(asa apare pe eticheta spate)  fara sa pateasca nimic pentru ca in cele 2 difuzoare voi baga in jur de 150W rms, am mai auzit pe la diferite persoane sa pun un condensator 2.2 uf nepolarizat si nu va pati nimic, o alta solutie ajutatoare exista ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

3

• sesebe

2

• walldemar

1

Top autori în acest subiect

Vrei sa dai discoteca cu sonorizarea masinii?

Nu sint adeptul folosirii a peste 40-50W/canal/0.1% distorsiuni in masina dar asta nu conteaza prea mult acum.

Daca tot folosesti o putere asa de mare in masina, (o sa ai probleme ca caroseria mai devreme sau mai tirziu) banuiesc ca vrei totusi sa se auda si bine, nu vrei numai o sursa de zgomot, asa ca nu instala tweetere piezo. Pt tweetere piezo, ca sa protejezi si amplificatorul, inseriasa si o rezistenta (2-10Ω/2-5W) cu difuzorul pe linga "eventualul" condesator ca nu este absolut obligatoriu la cele piezo.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Exact recomandarea lui sesebe vroiam sa o fac, inserierea tweeterelor pieza cu citiva ohmi la 2-3W astfel incit amplificatorul sa nu vada direct sarcina capacitiva la iesire (circa 220nF ai tweeterului).

Link spre comentariu

am incercat varianta cu un condensator 8 uf 400V si nici o diferenta in calitatea sau puterea sunetului iar cu rezistenta de 2ohm 2W nu se mai aude deloc, bine nici nu am incercat sa pun o putere mai mare de 20 W 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări