slkslkslk Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Salut, imi cer scuze daca am facut topicul gresit, as avea o mica dilema, am cumparat 2 difuzoare de 200W rms 4 ohm pentru portierele fata insa momentan nu am bani si de tweetere si vroiam sa intreb daca pot pune 2 piezo de 50 W(asa apare pe eticheta spate) fara sa pateasca nimic pentru ca in cele 2 difuzoare voi baga in jur de 150W rms, am mai auzit pe la diferite persoane sa pun un condensator 2.2 uf nepolarizat si nu va pati nimic, o alta solutie ajutatoare exista ? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Vrei sa dai discoteca cu sonorizarea masinii? Nu sint adeptul folosirii a peste 40-50W/canal/0.1% distorsiuni in masina dar asta nu conteaza prea mult acum. Daca tot folosesti o putere asa de mare in masina, (o sa ai probleme ca caroseria mai devreme sau mai tirziu) banuiesc ca vrei totusi sa se auda si bine, nu vrei numai o sursa de zgomot, asa ca nu instala tweetere piezo. Pt tweetere piezo, ca sa protejezi si amplificatorul, inseriasa si o rezistenta (2-10Ω/2-5W) cu difuzorul pe linga "eventualul" condesator ca nu este absolut obligatoriu la cele piezo. Editat Septembrie 10, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Exact recomandarea lui sesebe vroiam sa o fac, inserierea tweeterelor pieza cu citiva ohmi la 2-3W astfel incit amplificatorul sa nu vada direct sarcina capacitiva la iesire (circa 220nF ai tweeterului). Link spre comentariu
slkslkslk Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 am incercat varianta cu un condensator 8 uf 400V si nici o diferenta in calitatea sau puterea sunetului iar cu rezistenta de 2ohm 2W nu se mai aude deloc, bine nici nu am incercat sa pun o putere mai mare de 20 W Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Cu 2 Ω trebuia totusi sa se mai auda cite ceva. Ai conectat numai Tweeterul? Daca nu conecteaza numai tweeterul. Rezistenta ai verificat-o? Poate-i intrerupta.... Link spre comentariu
slkslkslk Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 rezistenta este buna, am incercat si pe putere mai mare si abea sesizes un sunet scos de tw, am incercat si cu difuzoru de medie si fara si lafel Link spre comentariu
walldemar Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 (editat) Poate rezistenta e mai mare de 2 ohmi, atentie la codul culorilor... Editat Octombrie 4, 2015 de walldemar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum