Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa pentru Epson LX300+

coman ion

Postări Recomandate

Va salut, am mai multe imprimante LX300+ pe care trebuie sa le dau la deseuri dar din ele pot recupera sursele de alimentare, s-ar putea sa le folosesc totusi la ceva.Pe langa pinii de iesire mai au pini de comanda(on/ off probabil sau altceva) . Are cineva o schema ca sa vad cum pot simula comenzile respective?  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coman ion

4

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Mergeti pe firul optocuploarelor, care este la tl431 este stabilizator, care este la un zener este protectia supratensiune, care duce la un pin iesire poate fi on/off.

Acestea nu sant probleme de surse ci de electronica generala.

Singurul deranj este urmarirea traseelor versus varsta depanator.

Link spre comentariu

Pai chiar acesta este motivul pentru care am cerut ajutor: daca ma apuc sa urmaresc trasee pe placi imi fac din nou ochii varza.Din cauza problemelor de vedere eu am cam renuntat la depanare, acum activez ca profesor la casa pionierilor si de aceea nu-mi vine sa arunc cu totul astfel de aparate.Ma gandesc ca poate vreun copil pasionat le va folosi vreodata.

Link spre comentariu

E foarte simplu-nu le aruncati.

Si eu am spre 20 surse imprimante care nu-mi folosesc dar visez  ca intro zi vor fi utile cuiva. Chiar daca singur dau probabilitate acestui eveniment de 10%(care se micsoreaza vazand activitatea de la alimentatoare) nu le arunc.

De fapt eu vad numai traful interesant, stiu ca aproape nimeni de pe forum nu va putea bobina asa ceva(desi avem 2-4 talentati). 

Componentele active sant si ele binevenite, cu contrafacerile din magazine te mai pot salva uneori la cate un proiect unicat.

Link spre comentariu

Eu incerc sa-i invat pe copii sa le foloseasca asa cum sunt pentru ca vedem ca asta e tendinta:nu prea mai face nimeni surse cu traf si filtraj mare. Am vazut pe piata surse in comutatie de 5v/1a la 5 lei buc. In conditiile astea o iei ca pe o cutie neagra si o pui in montaj. Cand se defecteaza pui alta.Am avut cateva surse de laptop luate din targ la gramada si le-au folosit cu succes la constructia unor amplificatoare audio puternice si foarte compacte.

Link spre comentariu

Tare mi-e ca intro buna zi o sa trebuiasca sa ne facem aparate de masurat izolatia trafurilor, preturile astea mici nu-mi inspira incredere.

Sper sa nu am dreptate si sa nu plateasca niste copii nevinovati foamea chinezilor. Tin minte, in anii 90 alimentatoarele de la amplif de antena turcesti aveau legaturile interne la 220V facute cu sarma cu care bobinau RF, deci izolatia era numai emailul.

ICE anii 70: trafurile le verificam cu un tester Anglia ce avea 6kVac si 6/12kVdc. Lumea era atenta la astfel de "detalii".

In alimentatoarele laptop originale am deplina incredere.

Link spre comentariu

Sunt total de acord, am dat exemplu sursa de 5 lei ca sa vedem incotro ne indreptam.Eu le dau copiilor placi de epson lx300 care e un monument de fiabilitate.Am mai folosit surse de laptop, asa cum am zis, sau surse de imprimante hp care se baga precum incarcatorul de Kalasnikov, si ele foarte fiabile. Ideea e sa recuperam creativ lucrurile bune pentru ca nu se stie daca o sa ne mai intalnim cu ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări