Vlad Mihai Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Salut, Lucrand la servici tot mai mult cu FPGA-uri pe partea de dezvoltare hardware, m-am gandit sa ma apuc sa invat nitel cu ce se mananca si programarea hardware. Sunt foarte impresionat de programarea paralela si cum ruleaza ea fata de un microcontroller. Astfel am facut o punte H cu mosfet-uri complementare (idee mai veche a lui Thunderer pe care am mai implementat-o odata) la care am legat un motor de 24V recuperat dintr-un uscator de par. Am folosit o placa de dezvoltare NEXYS3, ce are un FPGA Spartan-6, iar limbajul in care l-am configurat e VHDL. Proiectul VHDL contine urmatoarele module: -modul serial RX/TX la 9600 bps (e dezvoltat de un coleg de servici) -modul de divizare clock de la 100Mhz la 50MHz (e dezvoltat de un coleg de servici) -modul generare pwm 15khz (dezvoltate de mine) -modul de control al motorului (dezvoltate de mine) Soft-ul de configurare e cam din topor dar functioneaza pentru ceea ce a fost conceput. (conceput de electronist) Pentru controlul motorului am dezvoltat o interfata in Labview care trimite comenzile catre FPGA sunt forma de caractere ASCII (litera A pentru o comanda, B pentru alta etc..). La acest link este intreg proiectul in limba engleza cu tot cu fisierele sursa + un video. http://www.instructables.com/id/Controlling-the-direction-and-speed-of-a-DC-motor-/ In functie de timp vreau sa implementez si alte functii. Multumesc, Vlad Editat Septembrie 10, 2015 de Vlad Mihai Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Lasi in urma colegii de forum ... Bravo pentru perseverenta! Esti un exemplu de urmat. Imi e un pic ciuda ca n-am avut sansa ta (cand aveam varsta ta). Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Da, imi place foarte mult aceasta realizare, felicitari. Sper sa ajung sa lucrez si eu cu asa ceva..... Link spre comentariu
mars01 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Felicitari! Foarte frumos ca publici realizari de acest gen dar am o rugaminte. Crezi ca ai putea face un tutorial pas cu pas, daca poti poze sau si mai bine cu capture screen - video - cum configurezi un proiect de la cap la coada? Partea de sinteza, simulare etc. Eu stau cu cipurile cumparate (inca nu sunt sigur daca pun DDRAM sau SDRAM) si nu am avut timp inca sa imi fac o placa de dezvoltare cu Spartan 6, dar de indata ce o fac, trec si eu la studiu. 1 Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Septembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Salut, multumesc frumos pentru raspunsuri. In limita timpului voi face un tutorial cum se configureaza un proiect in ISE+ compilare si programare. la partea de simulare inca nu am ajuns, cum prind ceva timp liber trag de colegul care se pricepe la asa ceva sa imi arate. Pana una alta inainte de acest proiect am incercat un vu-metru cu FPGA. Partea de procesare sunet si analiza am facut-o in LabVIEW si pe serial trimiteam comenzile la FPGA sa aprinda/ stinga led-urile. (Acest proiect am incercat sa il fac cu un microcontroller, dar nu a iesit.) https://www.youtube.com/watch?v=Xj0X6xSpw8A Toate cele bune, Vlad Editat Septembrie 17, 2015 de Vlad Mihai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum