Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instructiuni multimetru

Vizitator razvan78

Postări Recomandate

N-ati raspuns la intrebarea mea referitoare la ce doriti sa masurati la priza(punctul 2), curentul sau tensiunea.

Daca doriti sa masurati curentul, aparatul trebuie inseriat cu sarcina, iar aceasta sa nu consume mai mult de 200mA, adica o putere de maxim cca. 45W.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Din pacate aparatul nu masoara curenti alternativi (am acelasi tip de aparat ca cel din poza). As fi masurat din curiozitate consumul becurilor cu leduri si nu numai.

CEl mai simplu ar fi sa ne spuna ce anume vrea sa masoare si atunci i-am explica exact. Si apropo nu cred ca cineva s-a nascut cu aparat de masura in mana.

Probabil ca nu are o tinta precisa (inca), este doar inceputul. Daca are microbul electronicii........

Link spre comentariu

Aparatul este destul de simplu si este potrivit pentru un incepator.

Daca te prinde febra electronicii, in afara de o sursa de alimentare ar fi potrivit sa ai in casa si o referinta de tensiune.

Ea te poate asigura ca ceea ce masori este real. Fara sa-ti dai seama bateria aparatului se consuma si atunci pot aparea situatii de neinteles!!!

Uite o inregistrare in care se prezinta in detaliu trei referinte de tensiune:

Prima (cea mai simpla) se poate face destul de "usor" chiar si de un incepator.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Aparatul este destul de simplu si este potrivit pentru un incepator.

Daca te prinde febra electronicii, in afara de o sursa de alimentare ar fi potrivit sa ai in casa si o referinta de tensiune.

Ea te poate asigura ca ceea ce masori este real. Fara sa-ti dai seama bateria aparatului se consuma si atunci pot aparea situatii de neinteles!!!

Uite o inregistrare in care se prezinta in detaliu trei referinte de tensiune:

Prima (cea mai simpla) se poate face destul de "usor" chiar si de un incepator.

şi cum o etalonezi? :d

Link spre comentariu

şi cum o etalonezi? :d

Pai nu prea ai ce etalona, AD584 este o referinta de tensiune programabila. cu o toleranta mica (+/-7.5mV la 2.5V pana la +/-30mV la 10V) pentru tensiunea de iesire selectata, daca il alimentezi cu 15V.

Link spre comentariu

Pacat ca multimetrul nu e mai complet. Pentru masurarea unui curent alternativ, aparatul se pune in diagonala de c.c. a unei punti de diode, iar curentul alternativ se trece prin diagonala de c.a. Valoarea indicata este cu cca. 5% mai mica decat valoarea efectiva a curentului alternativ.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Posted Image

Buna 

Am postat aici sa nu deschid subiect nou pentru aproape nimic

Am multimetru din imagine ,nu mai  masoara ninic,afisajul merge ,dar nu masoara nimic nici macar continuitate

E bun de aruncat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări