Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe centru sistem home cinema

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, astazi am facut cateva masuratori de rezistenta pe boxa centru a sistemului Genius. In incinta se afla 2 difuzoare de 25W/8ohm conectate in serie, in paralel cu acestea este conectat si un tweeter conectat prin intermediul unui condensator. Rezistenta totala masurata cu aparatul este de 14.7ohm. Intrucat boxa se aude destul de bine,( reproduce binisor si joasele) am hotarat sa mai achizitionez una identica second. Ca si mod de conectare .... o sa le pun in paralel, astfel o sa am o rezistenta aproximativa de 8 ohm, care este si impedanta de iesire a amplitunerului. In acest mod, daca am gandit lucrurile corect, o sa am pe centru un total de 25Wx4, ma gandesc ca se va auzi mult mai bine decat cu una. Acum stiu ca sunt incinte centru dedicate, insa din cate am vazut acestea au preturi destul de mari, incepand de la 300Ron, poate cu acest mod de conectare o sa obtin performante aproximativ similare. Ce parere aveti? Este corect modul de conectare descris mai sus?

post-211087-0-37444600-1441829259_thumb.jpg

post-211087-0-08489900-1441829266_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

2

• Dominicue

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare, astazi am facut cateva masuratori de rezistenta pe boxa centru a sistemului Genius. In incinta se afla 2 difuzoare de 25W/8ohm conectate in serie, in paralel cu acestea este conectat si un tweeter conectat prin intermediul unui condensator. Rezistenta totala masurata cu aparatul este de 14.7ohm. Intrucat boxa se aude destul de bine,( reproduce binisor si joasele) am hotarat sa mai achizitionez una identica second. Ca si mod de conectare .... o sa le pun in paralel, astfel o sa am o rezistenta aproximativa de 8 ohm, care este si impedanta de iesire a amplitunerului. In acest mod, daca am gandit lucrurile corect, o sa am pe centru un total de 25Wx4, ma gandesc ca se va auzi mult mai bine decat cu una. Acum stiu ca sunt incinte centru dedicate, insa din cate am vazut acestea au preturi destul de mari, incepand de la 300Ron, poate cu acest mod de conectare o sa obtin performante aproximativ similare. Ce parere aveti? Este corect modul de conectare descris mai sus?

Daca difuzoarele de midbass zici ca au 8 ohm si sunt conectate in serie , atunci ar fi de preferat sa le conectezi paralel la fiecare  boxa si ulterior boxele in serie .

Acuma asa de curiozitate ........de ce ???? doua boxe de centru ????

Nu mai bine faci o singura boxa cu 4 dif-uri de midbass si 2 twetere

A......si nu ai spus ce impedanta are tweterul ??

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Se poate si asa, sa conectez paralel difuzoarele de mid-bass in fiecare boxa si pe urma boxele in serie........ care ar fi avantajul/dezavantajul fiecarei conexiuni?

De ce 2 boxe centru? Pentru un sunet mai puternic, amplitunerul este Sony STR DH500, are o putere destul de mare, si in plus la modul cum sunt asezate pe mobila o sa fie simetrice,... 2 boxe identice.  Mi-e greu sa fac o singura boxa cu toate driverele pt ca nu am scule, asa, am deja incintele, cu vatelina, conectori si tot ce trebuie. Da, am uitat de tweeter, are tot 8 ohm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări