Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare schema preamplificator lampa

Vizitator gomorracamorra

Postări Recomandate

Vizitator gomorracamorra

Va salut , ma poate ajuta cineva cu o schema legata de un preamplificator pe lampa si tot ce am nevoie de a realiza proiectul, ma intereseaza ca sunetul lampi sa fie cat mai cald si placut .

Va multumesc frumos , Florin (Timisoara)

Editat de gomorracamorra
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

2

• zal

1

• Dumitrache_S

1

• romicap

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator gomorracamorra

Am uitat sa precizez , acest preamplificator o sa fie inainte de un amplificator clona f4 nelson pass ce functioneaza ca un buffer .Vreau sa-l fac eu , dispun de lampile ecc83 si ecc 82 , nu ma pricep la electronica decat foarte putin de aceea caut o schema simpla si usor de realizat .De volum , dupa schema se poate spune si ce putere poate sa aibe .

Editat de gomorracamorra
Link spre comentariu

Va salut , ma poate ajuta cineva cu o schema legata de un preamplificator pe lampa si tot ce am nevoie de a realiza proiectul, ma intereseaza ca sunetul lampi sa fie cat mai cald si placut .

Va multumesc frumos , Florin (Timisoara)

In primul rind ca se vezi cum este sunetul pe lampa trebuie sa asculti un amplificator te lampi , ceia ce vrei tu cu acest preu. nu vei simti adevaratul sunet de lampa  dar fiecare face ce vrea si cum vrea .

Stima.

Link spre comentariu
Vizitator gomorracamorra

Stiu ce este un amplificator pe lampa , am avut , am auzit , eu as avea nevoie de lampa in special pentru acest amplificator care nu are putere , daca lampa ar da un sunet mai frumos as fi foarte fericit , va multumesc .

Link spre comentariu

Datele de baza, de la Firstwatt, F4 Nelson Pass:

"F4 is close to unity gain.Basically you need a linestage with about 12+ dB gain and 10+ volt maximum output".- pentru incinte sensibile (93dB)"14 volts per balanced output and having a gain of 20+ dB." - incinte sub 87dB  "Input impedance = 47K."http://www.firstwatt.com/pdf/prod_f4_man.pdf

Cred ca, de aici incolo, se poate proiecta/propune preamplificatorul fara probleme.

Editat de fcon
Link spre comentariu
Vizitator gomorracamorra

Multumesc Fcon pentru informatiile date despre amplificatorul ce il detin , legat de puterea care o are fara preamp imi este ok pe boxele ce le detin , dar pe alte boxe cu spl mai mic nu are nici o sansa , chiar ar fi in zadar o lampa pusa inaintea lui ?

Editat de gomorracamorra
Link spre comentariu

Si eu as pune o lampa inainte, fara discutie!

Uite un proiect care s-ar potrivi acestui amplificator:

http://diyaudioprojects.com/Tubes/ECC802S-ECC82-12AU7-Tube-SRPP-Preamp/

Castigul se poate regla fara probleme si combini FirstWatt cu ForeWatt!

Este simplu, suficient de bine explicat, cu detalii de constructie si cam tot ce trebuie pentru ECC82.

Editat de fcon
Link spre comentariu

Conceptul lui Nelson  Pass este foarte interesant , buffer-ul de putere in clasa A asigura practic o serie de posibilitati pentru diverse teste mai putin conventionale , am in vedere impendanta extrem de redusa a acestui amplificator adica un DF excelent de acea cred ca ai intuit foarte bine un atac in tensiune cu tuburi pentru el :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator gomorracamorra

Arata frumos preampu , cam cat amplifica aceasta lampa? Transformatorul de unde il pot comanda , de la petra , romtoroid , user de pe acest forum?Cutia se poate face din aluminiu ?Va multumesc.

Link spre comentariu

Transformatorul  ,comform schemei trebuie sa asigure tensiuni de circa 200 V /40mA U altern. (anod ECC) si 8V /1.5A  care dupa redresare ,filtrare si stabilizare vor deveni 6,3V ,Ufilament.

Daca vreti un asemenea transformator ,vorbim pe MP.

Editat de romicap
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări