Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutorrrrrrrrr

Vizitator zuzu_es

Postări Recomandate

Vizitator zuzu_es

am un program text pe care vreau sa il scriu cu icprog 1.05 sau cu ponyprog pe un pic 12cxxx .cum il transform in extensie hex sau e2p?si cine ma poate indruma pas cu pas cum fac sa scriu picuri 12cxxx ptr ca la un mom dat cand dau sa scriu imi da mesaj "smartcardul nu poate sa il reseteze" .mi-ar fi de ajutor daca mi-ar explika cineva pas cu pas pe icprog ce tre sa fac sau ponyprog referitor la picuri clasa 12cxxx si setarile ptr program ptr acest gen de picuri...ajutorrrrrrrrrrrrrrrrr :):):):)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator musaraf

Programul (text) trebuie asamblat (daca este in limbaj de asamblare) sau compilat (daca este in C sau Basic) si se obtine *.hex. Probabil ca este in asamblare, si atunci avem nevoie de MPLAB de la Microchip. Pentru problema asta cu asamblarea ar trebui citit ceva documentatie inainte, de ex. http://www.amqrp.org/elmer160/lessons/, partea de la inceput despre MPLAB.

Daca programul este corect ar trebui sa-l asambleze din prima.

Daca apar erori la asamblare, trebe depanat programul ;).

Daca este scris exact pentru tipul de PIC pe care il ai, nu mai trebuie facute alte modificari la program.

De programat, n-am mai lucrat cu 12Cxxxx, numai cu 16F-uri, dar ar trebui sa fie acelasi lucru.

Dupa ce avem .hex-ul, din IC-Prog din lista de la dreapta sus se alege tipul PIC-ului (12C509 etc) , iar din Hardware->Settings tipul programatorului (JDM etc.), portul pe care este legat programatorul si modul de lucru cu portul (Direct IO sau API) si Delay-ul (ptr delay se incearca diferite valori, mie imi merge intre 1 si 5).

Daca se lucreaza din Win XP, ca sa mearga portul serial cu ICProg se face cum scrie la

http://kudelsko.free.fr/prog_pic/PIC_XP.htm

Se conecteaza programatorul la portul serial, se incarca in ICProg programul .hex (File->Open file...) si se apasa butonul "Program All".

Ar trebui sa scrie programul in PIC.

Normal, se poate testa programatorul si ICProg si cu un .hex luat gata facut de pe Net.

Daca da erori la programare, ar trebui vazut daca citeste PIC-ul (butonul "Read All") si daca il sterge. Pot fi o gramada de motive sa mearga prost in ICProg, de la Delay prea mare/mic, programator alimentat la o tensiune gresita, driver de port serial neinstalat etc.

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări