Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect receiver digi

catalin004

Postări Recomandate

salutare...mi-a venit la reparat un receiver cu 2 cartele digi tv...am gasit un condensator pe bara de 5V explodat, l-am schimbat, i-am verificat si pe ceilalti pe ESR si sunt ok....insa pe SCART imaginea imi fuce de sus in jos (ca la tv alb/negru) , iar pe RCA imaginea se vede impecabil....Am mai patit un asemenea defect mai de mult si nu l-am remediat...i l-am facut omului pe cablu RF

Daca a rezolvat cineva problema rog si eu un ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

3

• Florinel TV

2

• sorintv

1

• naetv

1

Top autori în acest subiect

teoretic este acelasi tip de semnal , sigur e din receptor si nu din tv ?

lasi iesirea RCA si eventual cu un adaptor rca-euroscart

oricum unele modele noi - eu am de la akta - nu mai au scart , doar rca

Link spre comentariu

cauta conzi de pe linga scart cei de 100mf 16v si 220mf 16v astia fac probleme si pe tot sasiul verificai ca o sai gasesti devalorizati rau de tot uni din ei succes

Link spre comentariu

Am patit si eu asa. Dupa ce am schimbat un "pumn" de C-uri, tot nu si-a revenit. Pe scart fugea imaginea, iar pe RCA ok. Acelasi lucru pe cartela 1 si pe cartela 2. Am intrerupt video out de la scart (am dezlipit o bobina), si am luat video de pe RCA (galben) si l-am lipit pe scart.

Link spre comentariu

Buna ideea Sorin....cred ca aceasta este cea mai buna....nu este defect tv...sau sunt defecte 3 tvuri?in principiu omul din cauza asta l-a adus la reparat...nu din cauza condului care era detul de umflat

Link spre comentariu

am schimbat vreo 50 de cond si se pare ca nu mai sunt probleme....multumesc tuturor

eu in 3 ani am reparat cam 100 de buc de digi dublu mam saturat la schimbat conzi in fiecare si asta datorita eserului ca le poti verifica in circuit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări