gigi56 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Buna ziua, Am pe masa de lucru acest TV Arctic Model :20CB0 ,si e sasiul E1,si lipsa sunet pe AV ,si imagine exista ,dar banda de reglaj nu misca cursorul de volum ,am verificat tensiunea de alimentare in pinul 8 pe R 306 si sunt 12,76v ,iar pe R301 sunt 3,76v in loc de 3,3v.,am vrificat pesele di jurul IC 301si nu s-a gasit nimic defect am schimbat si IC301 TDA 2822 si fara rezultat. Am intrat in menu si surptiza ,si nu apare scris cautare - autocautare a programelor si nu pot face programarea posturilor pentru cablu ,si nci cautarea automata nu apare scris si nu apare scris aceste functi, ce poate fi defect ?? . Va rog frumos ma puteti ajuta la aceste probleme ?. O zi buna tuturor. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Probabil e activata functia : hotel mode!! Dezactivati aceasta functie din service mode!! Incercati cu : MENIU+4658 expres pentru activare/dezactivare hotel mode!! Intrarea in service mode normala banuiesc ca o stiti : MENIU+9301! Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Am incercat sa dezactivez fuctia service mode cu MENIU +4658 , si nu a aparut numic pe ecran ,apoi am intrat in service cu meniu + 9301 ,si a aparut pe ecran : SERVICE MENU 41040A2 si a aparut scris PTIONS GEOMETRY VIDEO EPROM EDIT ce urmeaza sa fac ? ca nu stiu ca nu am avut un asemenea problema asa ca va rog sa ma ajutati sa rezolv,si am uitat prima data sa va spun ca rastrul nu este cu puruci alb - negru este o culoare violeta ,dar canda a aparut SERVICE MENU a aparut rastrul in alb - negru. Link spre comentariu
Vizitator Danciu Mihail-Stefan Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 trebuie rescrisa memoria.... Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Hopa domnule ,Danciu Mihail - Stefan nu prea cred ca trebue rescrisa memoriea ,dupa cum a zis domnul bughiu este ceva de facut din meniu dar nu stiu cum ,dar mai astept sfaturi de la cei care au avut o asemenea problema. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 La sasiu asta se cam defecteaza fizic memoria, eu as recomanda sa scrii dumpul intr-o memorie noua. Dump gasesti aici pe forum, oricum deduc din raspunsul tau ca eviti sa faci asta, probabil ca nu stii cum sau nu ai programator. E foarte simplu sa faci unul daca ai port serial la calculator. Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Da e adevarat, ca nu am programator ,si nici statie de aer cald sa dizlipesc memorea smd. O fi simplu ,dar varsta nu imi mai permite sa investesc in toate acestea aceste ,speram ca se poate face ceva din meniu ,dar mai astept. Va urez multa sanatate . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 trebuie pusa o memorie goala si va merge doar cu alegerea de tuner si geometria din service eu la sasiele astea le pot da jos si cu pistolu de lipit romanesc am mai schimbat mai multe cind nu aveam statie cu aer cald incalzesti pinii de pe masa prima data mai mult si cu ceva ascutit sub el si ridici cite putin sa nu se rupa cablaju de pe ceilalti pini si cind sint in aer astia cu o penseta tii ic-ul si cu pistolu incalzesti partea ceilalta si iese la mine a mers fara proleme si am schimbat vreo 30 asa pina la statie succes alta sansa nu prea vad in situatia asta daca nu apare meniul de instalare sigur este alterata memoria si sar putea sa fie si stabilizatoru de 3,3v alimentare proc eu las schimba si pe ala Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 eu schimb memorii smd eeprom si spi cu pistolul de lipi tromanesc,tot cu el le si lipisc inapoi. desi am statie cu aer cald din comoditate procedez asa: -protejez zona din jurul memoriei cu staniol adeziv -dau cu lichid flux sau pasta decapanta pe pinii memoriei -unesc pinii de pe o parte a memoriei cu o bila mare de fludor iar apoi unesc pinii de pe partea opusa cu alta bila mare de fludor -pregatesc o penseta iar apoi incep sa incalzesc pe rand cele doua bile de fludor la interval de 2secunde - cand simt ca se misca o ridic cu penseta la relipire: -curat zona cu alcool izopropilic -asez memoria cu penseta pe pozitie si ii lipesc un piciorus -dau cu flux pe pinii memoriei - incep sa lipesc pinii memoriei pe partea opusa pinului l;ipit primul,apas in jos pe pin si in acelasi timp trag usor in exterior de pistol repet operatiunea la fiecare pin sau pot lipi cate doi simultana adica depinde de latimea varfului sau a ansei pistolului. operatiunea este foarte simpla si nu am dat niciodata gres. mi se pare mai simplu asa, cu statia de aer cald prima data am suflat si un smd din jurul memoriei. Link spre comentariu
coman ion Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Autorul spune ca ne aflam in av si nu apare cautarea la accesarea meniului. E ceva normal, se intampla si la alte sasie (inclusiv la ak 30): la comutarea in av fie din telecomanda fie automat la cuplarea unui aparat la intrarile respective , la accesarea meniului nu mai apare sectiunea SETARI in care gasim cautarea man si aut. Asa ceva e logic, ce sa caute in av? In legatura cu sunetul, autorul sa ne spuna ce are la intarile av si cum se manifesta precis defectul.Eu inteleg ca nu se misca cursorul de volum. Pe tv are sunet? Butoanele de sunet sunt ok? Deocamdata lasa memoria in pace. Editat Septembrie 10, 2015 de coman ion Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Buna dimineata, Domnule coman ion proprietarul foloseste TV - ul pe AV,si inteleg ca nu are ce cauta meniu in AV ,si defectul se manifesta la intrare in AV lipsa sunet si imagine este, si rastrul in AV nu este albastru si este in culoare violet. Pe TV nu are sunet si nici imagine ,in accesarea meniului la sectiunea SETARI nu se pote face programarea posturilor nu apare: canalul ,system , cauta ,autocautare si a.m.d Butoanele sunt OK si telecomanda fuctionaza bine, si va rog unde poate fi defectul sa pot rezolva ?. Va multumesc . Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Ai schimbat dumpul? Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Buna ziua , Domnule Dan cod ,dupa cum am mentionat nu am programator si nu am schimbat nimic nici un dump , si nu am umblat la memorie ,am schimbat circuitul de sunet si fara rezultat. Va rog, daca sunt idei de rezolvare mai astept,si am explicat tot despre acest TV mai sus ,si doresc sa cititi de la inceput acest topic poate apare o rezolvare de la dvs. Va multumesc . Link spre comentariu
IONPREDUT Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) daca nu are nici imagine si nici sunet pe tv,posibil sa nu comute ok din av in tv,si de aceea nu apare cautare in menu! purici are cand este pe tv? Editat Septembrie 11, 2015 de IONPREDUT Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Schimba fizic memoria, ar trebui sa mearga cu memorie goala, o sa dureze cateva secunde pana cand procesorul initializeaza memoria, daca nu ai programator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum