Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Notebook Asus x55U

Vizitator cosmin_purcarea

Postări Recomandate

Salut,

am o problema cu un laptop Asus X55U, am vrut sa ii schimb pasta termoconductoare de la procesor, problema este ca dupa aceasta operatie laptop-ul numai afiseaza imagine pe display, display este luminat, functioneaza la el chiar si iluminarea ecranului cand apas tastele acelea FN + Brightness, si functioneaza totul perfect pe un monitor extern. Tin sa precizez ca I-am schimbat chiar si cablul pentru display LVSD. Ma poate ajuta cineva cu un sfat, este procesorul video sau monitorul?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovy83

4

• riderinblack

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca este versiunea cu proc AMD APU atunci in procesor este si grafica,MB-ul este fara NB . reverificati toate conexiunile,in cel mai rau caz MB cu fisuri.

scoate-ti din soclu procul si bagati-l inapoi si vedeti ce se intampla.

...sa nu fi fost si o descarcare electrostatica...la manipulare.

Link spre comentariu

Salut si multumesc frumos pentru raspunsul prompt ovy83, asa este intradevar este versiunea aceea cu AMD APU, si am observat ca are procesor separat ATI, iti atasez aici o imagine cu placa de baza. Procesorul la ea nu prea poate fi scos din soclu. Ideea este ca pe monitor extern totul functioneaza absolut normal, inclusiv rezolutia este perfecta. se poate sa fie o problema a display-ului?

post-249404-0-00048000-1441792736_thumb.jpg

Editat de cosmin_purcarea
Link spre comentariu

ala de langa slotul RAM este procul,mare porcarie,parca de unita folosinta...direct plantat in MB.

celalat este SB.

in acest caz se banuie a fi probleme de bile a procului,trebuie reball.ar trebui,daca va pricepe-ti,incalzit procul pentru a va da seama daca intr-adevar el este cel ce sufera.

asa trebuia sa arate acea placa :

http://saraniya.wxyz123.com/HTML%20for%20store/Asus%20Notebook/ASUS%20X55A-JH91/Motherboard/

Link spre comentariu

ideea este ca ma gandeam sa iau un pistol din ala cu aer cald si sa il incalzesc sa vad ce se intampla, deci practic clar ar fi de pe la procesorul asta, nu? dar nu este aia placa, placa asta nu are slot pentru procesor, stai ca iti fac acum o poza sa vezi clar despre ce este vorba

Am facut o poza placii de baza pe care am atasat-o in acest raspuns si am facut si un mic filmulet cu display-ul unde se vede cum functioneaza acea luminozitate pentru display din taste. Placa de baza este Asus X55U Rev: 1.4

Film: https://sendvid.com/omjkvn01#

post-249404-0-85170500-1441800375_thumb.jpg

Editat de cosmin_purcarea
Link spre comentariu

nu,este unul si acelasi ,adica in procesor,doar ca sunt trasee diferite pentru fiecare iesire,tot din proc.este posibil,datorita manipularii ca o "bila" dintre proc si MB sa nu m-ai faca contact sau a suferit "o fierbere"si din acest motiv nu este imagine pe display-ul leptopului.daca este posibil,incercati cu un alt diplay pana a ajunge la o concluzie.

Link spre comentariu

problema este ca nu am alt display sa il testez :( am unul care este spart, si am observat ca si pe ala este luminozitate ...

dilema mea este asa, ce sa ii cumpar placa de baza sau display :)

Link spre comentariu

Salut, mersi de raspuns, chiar nu stiu ce sa fac am intrebat si pe un alt forum din afara si majoritatea spun ca e dus display-ul chiar nu am nici o idee ce sa fac sau cum sa fac sa imi dau seama.

Link spre comentariu

da asa este, este vorba de o mufa, am inlocuit si mufa aia, ceea ce mi se pare ciudat este ca luminozitatea display-ului functioneaza din taste, adica il poti face mai inchis sau mai deschis din tastele de pe tastatura, si in plus in windows atata chipul video, este vorba de un ati radeon. daca ar fi fost chipul video ar mai fi fost vazut de windows?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări