Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor de lumina neidentificat

Vizitator astefane

Postări Recomandate

Vizitator astefane

Buna seara. trebuie sa reproduc acest PCB si nu am gasit niciunde IC-ul din mijlocul pozei si nici nu stiu ce ii...(LDR, light resistor, optocoupler) Tot ce stiu ii ca un led IR bate pe el ca e SMD si ca are 4 pini. Sunt incepator intr-al electronicii. Nu faceti misto :))

post-249386-0-79053000-1441729596_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

4

• Dxxx

4

• Alexutz

3

• aygun

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu fac mișto dar nu înțeleg cum de un începător este pus în situația să reproducă un circuit electronic . Mă refer strict la apectul tehnic nu la cel moral sau , eventual , legal.

Link spre comentariu

Vezi daca scrie ceva pe el,de unde l-ai deconectat ?  Pune o poza cu el in circuit ,da mai multe detalii,eu cred ca este o punte redresoare,dar nu sunt sigur deoarece nu stiu de la ce l-ai dat jos si ce rol avea acolo.

Link spre comentariu

Dacă primeşte radiaţie IR poate fi: fototranzistor (puţin probabil), fotodiodă (posibil), receptor IR gen telecomenzi (cel mai probabil). Trebuie să verifici câţi pini sunt legaţi la conector, în funcţie de asta se poate stabili mai uşor despre ce e vorba.

Editat de mihaicozac
Link spre comentariu

Ce imi plac mie topicurile astea in care unul mai putin cunoscator lanseaza o cerere de ajutor, fara sa dea detalii complete.

Cei bine-intentionati si mai mult cunoscatori, vin fiecare cu propria perceptie si cu solutii variate, isi consuma neuronii, ca la sfarsit initiatorul fie sa dispara, fie sa vine cu precizarile pe care din lene nu le inclusese initial - si totul se dezumfla.

Asta daca nu s-a ajuns deja la conflicte, fiecare crezand ca a inteles mai bine decat celalalt...

Cred ca cel mai potrivit post este primul facut de UDAR, si ca sa nu fac misto subscriu la el si ma abtin mai departe.

Link spre comentariu

De ce nu vine cineva cu un concurs gen "ia ghiciti ce este?". Premiul va fi anuntat inainte in ce consta si va fi daruit de catre cel ce pune poza, fireste!

Curios mi se pare si mie faptul ca doreste sa-l reproduca fara sa stie ce este!

Link spre comentariu
Vizitator astefane

Nu fac mișto dar nu înțeleg cum de un începător este pus în situația să reproducă un circuit electronic . Mă refer strict la apectul tehnic nu la cel moral sau , eventual , legal.

Nu e nimic ilegal sau imoral. E o foto-ceva legata in paralel cu doua capacitoare... Nu o sa reproduc forma sau altceva... Nu cred ca exista licenta pe circuitele paralele...

De ce nu vine cineva cu un concurs gen "ia ghiciti ce este?". Premiul va fi anuntat inainte in ce consta si va fi daruit de catre cel ce pune poza, fireste!

Curios mi se pare si mie faptul ca doreste sa-l reproduca fara sa stie ce este!

Nu vreau sa reproduc fara sa stiu ce este. Vroiam doar sa stiu daca exista foto rezistaore cu 4 pini.

Link spre comentariu

Atnci este simplu: faci un thread cu titlul "exista foto rezistaore cu 4 pini?" si nu mai ametesti colegii de forum cu o intrebare la care nici nu vrei raspuns...

Daca vrei informatie corecta trebuie sa arati respect fata de cei ce iti vin in ajutor, punand intrebarea corecta si dand toate detaliile necesare, fara elucubratii.

Nu inteleg de ce ne spui ca vrei "sa reproduci" cand tu vrei doar sa stii despre capsula fotorezistorilor.

Mai rau, daca vrei si alte sfaturi legate de "reproducere" , atunci insemna ca ultimul post este neadevarat, deci continui cu a spune ceva neadevarat desi ti s-a atras atentia.

Link spre comentariu
Vizitator astefane

Atnci este simplu: faci un thread cu titlul "exista foto rezistaore cu 4 pini?" si nu mai ametesti colegii de forum cu o intrebare la care nici nu vrei raspuns...

Daca vrei informatie corecta trebuie sa arati respect fata de cei ce iti vin in ajutor, punand intrebarea corecta si dand toate detaliile necesare, fara elucubratii.

Nu inteleg de ce ne spui ca vrei "sa reproduci" cand tu vrei doar sa stii despre capsula fotorezistorilor.

Mai rau, daca vrei si alte sfaturi legate de "reproducere" , atunci insemna ca ultimul post este neadevarat, deci continui cu a spune ceva neadevarat desi ti s-a atras atentia.

Ideea ii ca nu vreau sa reproduc forma si piesele. Ma interesa doar ce piesa ii aceea ca nu am mai intalnit-o... Atata tot. Va multumesc oricum tuturor pentru interesul dat. O zi buna!

Link spre comentariu

Vad ca esti "tare" in citari...Citez si eu:

Ideea ii ca nu vreau sa reproduc forma si piesele. Ma interesa doar ce piesa ii aceea ca nu am mai intalnit-o... Atata tot. Va multumesc oricum tuturor pentru interesul dat. O zi buna!

Poate schema sa o "reproduci", piesele mai putin. Doar daca ai fabrica ceva.

Link spre comentariu

Ce subiect demn de dosarele x! O fi o noua specie, cu 4 picioare...

Nici nu-mi dau seama daca subiectul e offtopic sau nu. :nebunrau:

Probabil trebuia pe la sectiunea incepatorilor, cu o descriere atat de ambiguua si atata lipsa de cooperare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări