Vizitator costel0406 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Salutare. Vreau sa imi construiesc 2 boxe,una activa ,cealalta pasiva,evident identice. Detin 4 difuzoare identice recuperate din plasme tv, fiecare avand 15w/6 ohmi,Acestea doresc sa le folosesc ca medii, sunt foarte bune si se aud suficient de tare. Pe fiecare boxa va veni cate 2 difuzoare de bas, 2 de medii,(cele de mai sus) si un tweeter, Intrebarea mea este, ce impedanta sa aibe difuzoarele de bas si tweeterul, si cum sa leg toate acestea intre ele? Amplificatorul functioneaza de la 4 la 8 ohmi 2x100w. astept sugestii. Multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Salutare. Vreau sa imi construiesc 2 boxe,una activa ,cealalta pasiva,evident identice. Detin 4 difuzoare identice recuperate din plasme tv, fiecare avand 15w/6 ohmi,Acestea doresc sa le folosesc ca medii, sunt foarte bune si se aud suficient de tare. Pe fiecare boxa va veni cate 2 difuzoare de bas, 2 de medii,(cele de mai sus) si un tweeter, Intrebarea mea este, ce impedanta sa aibe difuzoarele de bas si tweeterul, si cum sa leg toate acestea intre ele? Amplificatorul functioneaza de la 4 la 8 ohmi 2x100w. astept sugestii. Multumesc. La asa cerinte nu stiu cine o sa-ti dea sfaturi utile.... Cum adica doua boxe identice dar una sa fie activa si una pasiva? Editat Septembrie 8, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator costel0406 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 La asa cerinte nu stiu cine o sa-ti dea sfaturi utile.... Cum adica doua boxe identice dar una sa fie activa si una pasiva? Adica intr-o boxa se afla amplificatorul cu toate cele si cealalta vine legata la prima... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Pai poti lega difuzoarele pentru medii in serie, respectind polaritatea de inseriere (12 ohmi), dar acele difuzoare trebuiesc in camera lor de rezonanta, inchisa fata de restul incintei. Difurile de bass vei lua de 4 ohmi, tot asa inseriate iar tweeterul de 8 ohmi. Incinta va avea in medie 6-7 ohmi, dar va fi un dezechilibru total in banda audio. Link spre comentariu
Vizitator costel0406 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Am inteles. Dar daca fac altcumva, amplificatorul il tin numai pentru bas, si pentru medii si inalte sa fac altul separat cu un CI stereo, apoi sa leg mediile in serie apoi in paralel cu un tweeter de 8 ohmi si ar fi undeva la 5 ohmi mai exact 4.8. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 In cazul rau este recomandat sa mergi pe sistem bi-amp crossoverizat activ inainte de etajele finale, astfel incit sa separi bass-ul fata de medii inate, dar tu stii daca se merita investitia respectiva. Dar daca ai chef de lucru, si iti place, chiar iti recomand un sistem bi-amp, filtrele pentru medii si inalte se simplifica mult in acest caz iar cel de bass dispare. Dar ramine problema cu diferentele de spl intre difuzoare si gaurile sau cocoasele din sunet. Ar trebui sa pui niste poze cu difuzoarele cu care vrei sa realizezi lucrarea. Link spre comentariu
Vizitator costel0406 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Nu am difuzoarele cumparate,o sa cumpar in functie de cum ma hotarasc sa fac, am doar cele de medii, Editat Septembrie 8, 2015 de costel0406 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Eu zic ca te cam complici cu aceste difuzoare, dar tu stii ce vrei sa faci... Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 (editat) Am inteles. Dar daca fac altcumva, amplificatorul il tin numai pentru bas, si pentru medii si inalte sa fac altul separat cu un CI stereo, apoi sa leg mediile in serie apoi in paralel cu un tweeter de 8 ohmi si ar fi undeva la 5 ohmi mai exact 4.8. Nu asa se calculeaza impedanta boxei! Modelul tau de calcul este valabil numai daca legi difuzoarele fara nici un filtru ceea ce este total nerecomandat/gresit. Impedanta echivalenta a boxei v-a depinde foarte mult de filtrele utilizare iar impedantele difuzoarelor se aduna numai partial si numai pe zonele din domeniul audio care sint reproduse simultan de cele doua difuzoare. Impedanta finala a unei boxe nu este o valoare fixa in toata banda audio ci este un grafic in functie de frecventa ce poate varia in limite foarte largi. Pt a vedea cum variaza impedanta unei boxe cu frecventa te rog sa arunci si aici un ochi: http://www.elforum.info/topic/93398-impedanta-totala-boxe-technics-sb-eh-600-de-160w-rms/?do=findComment&comment=1028561 si poate ai sa te mai dumiresti un pic. Colegul Leco a fost mai subtil.......... Acele difuzoare sint difuzoare de banda larga si cost redus avind si distorsiuni destul de mari. Asta nu contravine principial cu ceea ce vrei tu sa faci dar nu trebuie sa te astepti la performante foarte ridicate de la ele. Mai mult din cei 15W marcati ar trebuie sa iei in calcul cam 5W pe o perioada mai mare de timp. 15W reprezinta peakul de putere pe care il poti aplica fara distrugerea lor dar RMS nu duc mai multe de 3-5W. Editat Septembrie 8, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Razvan Raducan Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Salut, poti folosi un calculator de impedanta online, mie mi s-a parut destul de util. http://www.speakerimpedance.co.uk/ Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Salut, poti folosi un calculator de impedanta online, mie mi s-a parut destul de util. http://www.speakerimpedance.co.uk/ E o simpla implementare a legii lui ohm care nu valoreaza nimic in domeniul boxelor/difuzoarelor. Link spre comentariu
Razvan Raducan Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 E o simpla implementare a legii lui ohm care nu valoreaza nimic in domeniul boxelor/difuzoarelor. No comment. Link spre comentariu
Vizitator costel0406 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Ok, multumesc pentru raspunsuri, cred ca o sa renunt la aceste difuzoare si pun altele compatibile intre ele. Acum putin Off topic, dar nu stiu unde sa pun intrebarea. Vreau sa realizez un cablaj, si cand am printat pe hartie imi imprima cu, colturi lipsa la cablaj,am incercat toate setarile imprimantei,inclusiv schimbare drivere, si nimic, atasez o poza mai jos, poate a mai patit careva asa ceva. Multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 In ce program ai realizat desenul? Ce imprimanta folosesti? Ai mai realizat cablaje in aceasta configuratie? (program - printer)? Sau este prima data in aceasta configuratie? Link spre comentariu
Vizitator costel0406 Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Nu am realizat eu desenul, asa l-am gasit, in format pdf. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum