Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Thomson 28WM402

lnedelea

Postări Recomandate

La un Thomson 28WM402 sunt descarcari in trafo linii, TV care are sasiu ETC210 si functioneaza la 100Hz. Trafo original este OREGA 40351A-12 si nu il gasesc. Oare stie careva vreun echivalent? 

Tin sa precizez, ca o paranteza, ca acest TV are trub plat 16:9 diagonala de 66cm si am vazut opinii (nu stiu daca sunt reale, poate stie careva) ca trafo linii la acesta ar fi diferit de popularul TV Thomson 32WM402 cu acelasi sasiu ETC210 pe 100Hz care are diagonala de 80cm si la care am vazut expuse ceva echivelente la trafo linii.

Editat de lnedelea
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lnedelea

5

• naetv

1

• FLORIN IORDACHE

1

• Florinel TV

1

Am gasit undeva ca ar fi echivalent cu FBT40950 si FBT40932 pe care le gasesec la preturi foarte bune dar nu sunt sigur de echivalenta. Sa nu fie o gresala sau confuzie cu trafo de la 32WM402. Oare sa fie echivalente FBT40950 si FBT40932 cu OREGA 40351A-12?

Link spre comentariu

Datorita faptului ca poate se mai loveste cineva de acesta problema, postez cateva echivalente valide de trafo de linii de 100Hz la sasiul Thomson ETC210 16:9 de 28": 108258.50, 13720103B, 13720103, HR80005, MH34-10855090, DSTMH34, FBT41166, K31166, FTB80005, MH34G725600. 

Editat de lnedelea
Link spre comentariu

Am inlocuit trafo linii care avea descarcari cu unul nou si a functionat perfect aproximativ o ora dupa care s-a ars finalul linii (numai jonctiunea Baza-Colector s-a ars, Colector-Emitor nu s-a ars si nici dioda Colector-Emitor de protectie din tranzistor nu s-a ars) .

Am crezut initial ca finalul linii a fost obosit de la descarcarile in trafo acela defect si l-am inlocuit cu altul. Acesta s-a ars instantaneu (jnumai jonctiunea Baza-Colector s-a ars, Colector-Emitor nu s-a ars si nici dioda Colector-Emitor de protectie din tranzistor nu s-a ars, fapt ciudat). Am verificat condensatorul de recuperare CL031 si CL032, bobina de deflexie. Sunt ok la masuratori cu ohmetru si capacitmetru.

Oare ce ar mai trebui verificat?

Editat de lnedelea
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Oare nu are careva schema de la sasiul ETC210 de la modelul 28WM402 cu tub de 28" ca nu am decat schema de la modelul 32WM402 cu tub de 32" si am observat ca anumite componente au valori diferite?

Multumesc anticipat.

Editat de lnedelea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări