Vizitator 123vlo Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Imi poate spune cineva ce reprezinta schema de mai jos?In special partea din dreapta a schemei. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) Te referi la partea incercuita cu rosu? Cred ca de fapt nu stii/intelegi ce reprezinta ceea ce am incercuit cu albastru. Ceea ce am incercuit cu albastru reprezinta pinii de alimentare pt 3 integrate digitale cu decuplarile aferente (condesatorii din dreapta lor). Editat Septembrie 7, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator 123vlo Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Da,despre alea vorbeam. Imi poti spune ce reprezinta si componenta F1?Multumesc Link spre comentariu
george ilisoi Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 F1 e o siguranta fuzibila de 1A. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 F1 este o siguranta fuzibila de 1A. Uita-te si aici pentru simboluri: http://scheme-electrice.com/simboluri-grafice-folosite-in-scheme/ Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Mai scrie T langa siguranta, adica temporizata, deci cu inertie termica mare. Asta ca sa nu se arda in primul moment dupa conectare, cand intensitatea curentului este mai mare decat in mod normal, datorita incarcarii condensatoarelor din montajul pe care il alimentezi.Iar cand se arde totusi siguranta, apare tensiune (12V) pe grupul R17 in serie cu LED-ul Ds. LED-ul se aprinde si semnalizeaza arderea sigurantei. Fiindca vad ca ai cerut explicatii despre schema:Este un stabilizator de tensiune construit cu sursa 7805. La intrare se aplica tensiunea de 12V iar la iesire sunt livrati 5V (stabilizati) pentru trei circuite integrate. Diferenta de tensiune intre intrare si iesire se regaseste pe circuitul integrat 7805, care se si incalzeste (in functie de consum).Mai ai in schema o dioda Zener de 18V in paralel pe intrarea de 12V. Rolul ei este protejarea montajului de supratensiuni ce pot sa apara la intrare. Daca se depaseste 18V la intrare, dioda Zener se deschide si preia supratensiunea. Editat Septembrie 9, 2015 de Ticu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum