Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

internet in toata casa prin cablu

gogutu

Postări Recomandate

Bun gasit tuturor.as dori si eu cateva sfaturi in ceea ce ma macina:vreau sa trag internet in toata casa,pri cablu,care il voi cupla la priza de peretemontata in camere.am net de la rtc,si un modem huawei 655b.cum sunt in criza de timp,si fac treaba pe bucatele,am apelat la voi,cei care v-ati lovit poate de asemenea probleme.cum trebuie sa procedez?eu ma gandisem sa pun o priza multipla cu 4,si sa cuplez toate  4 iesiri de la modem ,la priza respectiva,de la care sa distribui cablu in fiecare camera,prevazuta cu alte prize multiple,in care sa pun o priza de alimentare si o priza tv.aceasta solutie am considerat-o cea mai simpla.daca sunt altele si mai simple va rog sa ma ajutati.

o alta intrebare,e cum sa leg firele,sa respect culorile ca la cablul care vine din modem la pc,sau exista alt mod de conectare?

m ii de scuze pentru impertinenta,si necunoastere.cu stima

post-184300-0-62061100-1441632943_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gogutu

2

• Marius Rotundu

1

Zile populare

Salutare,

daca ai in plan mai mult de 4 conexiuni simultane (tu ai doar 4 iesiri LAN pe modem) iti recomand sa folosesti un switch (si daca tot cumperi ia unul cu capabilitati gigabit) care sa-l cuplezi la una dintre iesirile LAN ale Huawei-ului, iar din switch te duci cu cate o conexiune pe fiecare priza cu o singura iesire. Nu iti recomand sa pui prize cu mai multe iesiri si sa mergi cu un singur fir la ele, vei avea half-duplex si CSMA-CD (echivalentul HUB, nerecomandat). Cablul sa fie minim CAT5E, dar daca tot tragi baga CAT6, tehnologia migreaza catre gigabit iar in viitor fibra optica va fi ceva obisnuit. Conexiunea clasica 100Mb (cea care o ai acuma probabil) are o viteza teoretica de 12MB ceea ce inseamna ca daca ai si un smart TV pe care faci striming si inca vreo doua servicii in retea asemanatoare(inclusiv torente) te vei lovi de neplacutul sentiment ca abia ai facut reteaua si merge prost.

Arunca o privire aici :

http://www.handymanhowto.com/how-to-install-an-ethernet-jack-for-a-home-network/

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu

multumesc mult pentru raspuns.foarte bun link-ul,si mai ales ca are si imagini despre cum sa cablezi.cred ca voi merge pe varianta propusa de dv-stra.si da aveti dreptate,viteza nu e mai mare de 100mb/s.voi merge sa vad daca gasesc  un switch cu capabilitatile mentionate.multa stima,sa aveti o seara minunata

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări