Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mediu stocare

mihaighe

Postări Recomandate

Poftiti va rog ; Cryptowall 4.

E nou nout si mai sofisticat decat 3.0 .

Acum ce modalitate de protectie gasiti?

“Cryptowall 4.0 still includes advanced malware dropper mechanisms to avoid antivirus detection, but this new version possessess vastly improved communication capabilities,” wrote Andra Zaharia of Heimdal Security. “It includes a modified protocol that enables it to avoid being detected, even by second-generation enterprise firewall solutions. This lowers detection rates significantly compared to the already successful Cryptowall 3.0 attacks.”

http://www.ibtimes.com/cryptowall-4-wild-after-previous-versions-extorted-325-million-ransomware-victims-2175747

Spor la scris DVD-uri.

Iar aici si mai detaliat :

http://www.bleepingcomputer.com/news/security/cryptowall-4-0-released-with-new-features-such-as-encrypted-file-names/

Link spre comentariu

Aygun din ce am citit pe aici am inteles cam asa:

- Cryptowall e Dumnezeul virusilor si neaparat ai nevoie de storage si sa iti incarci filele doar prin FTP / SFTP altfel nu ai sanse sa scapi.

Mi-a fost furata parola de la un server de FTP cu un rahatel de virus si de atunci mi-am dat seama ca FileZilla e prea prost, nu mai salvez parolele in el. Tot cam de pe atunci am ales ca solutie antivirus unul romanesc, am incercat si altele mult laudate dar nu am fost multumit.

Si incerc sa respect cateva regului:

1. Nu dau click pe tot felul de reclame, de altfel sunt blocate de arhicunocutul addon;

2. Tin dezactivat orice addon produs de adobe chiar daca e sau nu pentru flash (nici cu Silverlight "nu imi e rusine") si le activez doar daca e necesar. (in ultimul timp e tot mai putin necesar)

3. Incerc sa navighez pe site-uri de bun-simt si nu pun botul la emailurile de tipul: Ai castigat, WINNER, Ai primit un fax, Descarca ultima actualizare .... Daca nu cunosc expeditorul dau direct spamm.

4. Fac actualizarile la windows chiar daca uneori s-au dovedit inutile.

5. Nu tin nimic cu adevarat important pe calculatorul personal;

Filmele cu baze de date de tzasoe giga si ulta mega importante au so solutie de tzaspe mii de euro pentru securitatea infrastructurii it.

http://labs.bitdefender.com/projects/cryptowall-vaccine-2/bitdefender-offers-cryptowall-vaccine/

Link spre comentariu

Multe din cele expuse de tine sunt corecte.

Filezilla tine parola in clar intr-un fisier .xml, de aceea a fost furata.

Si eu pot intra in sistemul tau sa copiez fisierul .xml al Filezilla si s-azis cu securitatea ta.

Poti folosi FTP over  SSL si ai rezolvat problema.

In sine nu este un God of The Virus. E un rahat de malware dar care se camufleaza foarte bine intr-un javascript.

Descarca in %TEMP% un mic executabilcu ceva protocol ecomunicatie ce trece prin firewall ca rin brinza si mai departe tot tavalucul.

Ai incercat tool-ul celor de la Bitdefender ?

E ca si cand as scrie pe o aplicatie facuta de Gigel de la coltul strazii Bitdefender .

Testat si nua folosit a nimic. Ba mi-am mai si furat-o ca am pus ceva ce nu e bun de nimic.

Abia atunci mi-am zis ca Backup-ul Versionat si redundant e much better.

Solutiie aplicate de tine sunt OK dar cati din utilizatorii casnici le respecta.

Cati stiu ca Pop-up-urile care apar din pagini chiar daca dai Yes - No sau Close au in spate acelasi raspuns. Yes !

Si iata cum fereastra Pop-Up se inchide si tu in spate te trezesti cu nu stiu ce dracie descarcata involuntar.

E un banal Flash dar ca sa il afisezi ai nevoie de java-script. So ?

De aceea tot zic backup.

Vineri vine un nene cu Cryptoshit .0 sa il studiez nitel. Nu am nici cum sa fac prea multe ca e bagat adinc in sistem si tocmai ce a criptat bazele de date ale programului de contabilitate.

E decembrie, luna scurta si luna de depunere declaratii.

Link spre comentariu

Am folosit unealta celor de la Bitdefender dar nu am avut "bafta" sa dau peste un ransomware.Tool-ul ala probabail face fix ce zice sa faci aici manual http://www.bitdefender.ro/support/cum-sa-va-protejati-de-cryptowall-1354.html

Atat pe laptop cat si pe desktop folosesc solutia lor internet security 2016 si nu am avut probleme.

Cred ca trebuie facut un subiect separat cu probleme referitoare la virusari de tip ransomware / crypto... / solutii de safe back-up s.a.m.d

Aygun ar fi interesant sa ii "interoghezi" (glumesc) pe proprietarii pacientilor cum au reusit sa se procopseasca cu virusii aia.

Multe persoane ma intrebau, cand peticeam calculatoare, care e cel mai bun antivirus iar raspunsul meu era: Nu exista cel mai bun antivirus ci doar utilizatori mai mult sau mai putin pregatiti.

Link spre comentariu

Cam ce resurse ocupa comparativ cu un Kaspersky , Panda si un AVG ?

Contaza foarte mult conduita utilizatorului.

Daca deschizi tot ce apare pe ecran te virusezi cert-o. Testeaza solutia lor in ceva masina virtuala.

Deschide la plesneala orice iti pica la mina.

ok?

Mie tocmai mi-au mai venit doua sisteme cu Encryptere pe ele.

Ambii azi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări