Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mediu stocare

mihaighe

Postări Recomandate

@gauss - eu nu ma indoiesc ca nu bagi banutii in ceea ce este de calitate insa intrebarea este , Cati din utiizatori isi permit sau macar se informeaza despre aceasta calitate.

Majoritate amerg pe mana Vanzatorului care d emulte ori Nu stie nici macar el ce sa recomande ci recomanda ce ii spune seful sau ce aduce ala pe stoc mai ieftin si vinde mai scump doar ca sa obtina profit.

Ma intreb , cati stiau pina sa dau link-ul de mai sus de " Ultra-Precise Molding (UPM) " tehnologie implemetata de Verbatim ( brandul autentic nu chinezariile aparute pe piata ).

cati stiu ca acel lac de protectie al straturilor trebuie sa fie de jur imprejur uniform? Sa se vada ca este usor scurs aidoma vopselei pe care o dai pe gard ?

Iata de ce zic ca pentru a face un backup De Calitate pe DVD-uri si de ce nu CD-uri ai nevoie de echipamente de calitate si sa Stii sa le Alegi.

Stii bine  ( cred ca mai bine decat multi ) ca nu sunt Gica contra ci discutia este constructiva si orientata in doua zone dar , pentru ambele trebuie sa stii ce sa alegi.

Iata niste fotografii , poate nu foarte clare dar in care , in anumite zone se observa foarte clar acel lac de protectie care acopera toata marginea. Unele medii de tip CD/DVD inscriptibil nu  au. Nu este Uniform acel strat sau lipseste pe margine cu desavrasire :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Stii foarte bine ca in pofida micilor noastre contre ( care , cred eu ,sunt constructive pe acest forum ) din care utilizatorii pot alege una sau alta  , ai de asemenea toata stima si respectul meu .

Toate bune !

Link spre comentariu

@Spitfire - de circa jumatate de ora am bagat un card reader cu  adaptor de microsdhc Blocat ( Locked ) si incerc sa copiez ceea ce ai zis tu.

Am un Toshiba Satellite Pro M70 de sacrificiu. asaca am bagat un CD de windows XP , am trecut in modul repair la primul R de am ajuns in conola si ma chinui sa "injectez" fisiere in card.

Card readerul laptopului nu e recunoscut ca nu are driverele instalate.

O sa incerc de sub DOS-ul unui WindowsXP sa vedem daca merge - dar asta peunul din sisteme care mi-au venit de la o scoala ca au si licente .

Sa vedem ce iese.

Nu stiu cum se restarta su Linux acel lucru dar  am mari indoieli. Mai degraba erau probleme cu cardul.

Iar MalSign.Outbrowse.6F3 este un malare care infecteaza din Browser :

MalSign.OutBrowse.6F3 it’s technically not a virus, but it does exhibit plenty of malicious traits, such as rootkit capabilities to hook deep into the operating system, browser hijacking, and in general just interfering with the user experience. The industry generally refers to it as a “PUP,” or potentially unwanted program.

Sursa: https://malwaretips.com/blogs/malsign-outbrowse-6f3-removal/

53ebbda1-4738-4b10-b922-71d9650c3830.exe Nickel.546

Il iei doar din Online . Nu vad cum sa aceseze ms-dos-ul si sa infecteze fix cardul.

Chiar as fi curios de o demonstratie care sa imi dovedeasca contariul.Di

n moment ce nucleul linux are alt mod de executie nu inteleg si pace.

Link spre comentariu

Corect ... si absolut de acord , maestre Aygun . Cred ca sant dator o mica explicatie . Nu am sustinut ca back - up - ul pe DVD sau alte medii optice e panaceul ... Doua laptopuri ce le am acasa , de la Vaio , au RAID nativ , si 2 HDD - uri . Desi sant destul de vechi , nu m - au dezamagit . Pe unul lucreaza sotia , de teren are altul ... As fi naiv sa nu beneficiez ... singurul upgrade l - am facut trecand la SSD - uri . Eu personal lucrez ( teren ... )  pe un VGN - Z31ZN , vechi ... dar bun . A costat in jur de 3.000 de lire englezesti ... are 8 ani . E usurel , are diagonala 13 inchi . Singurele upgrade - uri ... 16 giga DDR 3 , si SSD de 1 Tb , industrial . Aici mi - am cam prins urechile , cu BIOS - ul ... dar am rezolvat . In fine , exista in dotare si stick - uri USB ... inclusiv o versiune care a circulat , metalica , cu browser " anonim " si criptare hardware ... are steagul Americii pe ea . Trebuie sa o stii ... De asemenea , SSD extern , si HDD la fel . Eu , personal , documentele de la ceva firme ce le - am avut , sau am fost asociat , le am pe mai multe medii ... Ca idee , e bine sa folosesti ce stii ... si sa nu pui toate ouale in acelasi cos ... Eu , cu stocarea on - line , sau via ... am dubiile si prejudecatile mele . Personal , n - am ce securiza , cripta , etc . Am mai scris si mai sus . Contabilitatea stii ca exista si hard - copy , hartii ... asta pe partea job - ului sotiei ... In fine ! Discutia se poate aborda pe mai multe paliere . Eu , personal , nu fac bani din IT . De aici , probabil si anumite reticente sau " fixuri " , pe care sigur le - ai inteles ... Altminteri , cu aceeasi stima ... oamenii se mai " inteapa " , asta este . Daca e cu substrat tehnico - stiintific , sigur are si parti benefice . Poate si pentru cititori , in afara de cei ce dialogheaza  ... ceea ce ar fi un adevarat castig . Singurul care conteaza ...

Link spre comentariu

@gauss maestre - sa zic un mic secret , tot un VAIO am si eu in posesie. ;) Model VGN-NR31Z.

Este el mai vechiutz dar merge la ce imi trebuie mie.

Pozele le am si eu pe DVD-uri , insa cum am specificat  , dual sau triple copy , fiecare cu carcasa lui , le am si pe hard-uri , insa maipresusde toate , tot ce a fost mai placut si important , am cumparat cu vreo 250 RON oimprimanta fotografica  Canon Selphy 510 si le-am tiparit pe suport de hartie .

Am o gramada de albume peste care ne uitam "offline".

Storage Online , ma refer "pe net" ,nu am decat pe serverele mele iar backup-ul il fac in reteaua de acasa sau de la birou .

Backup-ul il fac securizat cu certifcate TLS/SSL server side pe 256 biti. Indiferet ca viine vorba de https fie ca e vorba de ftp.

Am backup-uri sipe DVD insa la chestii  pe care le mai am in cel putin alte cateva locuri si de acolo pleiada de harduri.Si aici nu ne gandim la filme sau muzica.

Muzica ai gramada pe youtube sau alte canale iar filme de asemenea sunt siteuri sau programe de genul Popcorn Time . astfel incat nu e nevoie sa le descarci.

DVR-ul de acasa imi ajunge sa pun pe imprimare , in functie de EPG , filmele sau documentarele favorite .

Prefer sa merg cu familia siprieteii la cinema.

Stiu despre ce vorbesti acolo. Stick-ul ala cu criptare hardware te-a costat ceva ;) nu e 30 de RON garantat.

Daca bagi PIN-ul gresit de 10 ori ( daca nu gresesc ) datele se autodistrug. In alta varianta , acel stick , avea doua PIN-uri , unul master si unul  cu nivel normal.

I contabilitate stiu ca exista si hard copy. Doar am bagat facturi de am behait insa de regula arhiva e inapoiata clientului la doua sau trei luni.

Nu facem depozit acasa sau la biroul sotiei. Eu am atelierul meu . Dupa cum bine stii .

E responsabilitatea clientului sa isi tina hartoagele dupa ce acestea au fost lucrate , declaratiile depuse , etc , etc. Stii despre ce vorbesc .

Am avut caz care a platit unui prieten din  Bucuresti ( pe vremea cand nu aveam ceea ce imi trebuie pentru schimbat capete , etc  ) 600RON pentru 10GB date dar 10GB care insemnau 12 ani de evidenta contabila. Decat sa munceasca din nou a preferat sa trimita hardul la recuperare date. Au fost salvate toate firmele cu succes!

Sotia ta si a mea stiu sigurce inseamna 12 ani de operare . Sa ne inchipuim osingura firma daramite cateva zeci.

Stiu foarte bine ca te inteleg si de aceea nu exista suparare intre noi. Cu altii poate o dadeam in injuraturi dar sti maestre ca oricat de sensibil a fost subiectul intre noi doi a fost intotdeauna ceva ce a primat - Respectul.

Iata de ce , consider ca orice discutie are partea ei constructiva.C

um spui si tu . daca si ceilalti au d envatat din asta , cu atat mai mult ma bucur !

Toata stima si respectul meu !

Link spre comentariu

Da ... acela este stick - ul . Am ambele variante ... au fost ( destul  de )  scumpe . Au cam disparut ... In fine ! Pacat ca n - am avut destul timp sa aprofundez cate ceva la IT ( nivel profi cu adevarat ) ... acum am si mai putin , si am cam " imbatranit " . Ca si unele medii si metode de stocare ... Din nou respect !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Interesanta discutie...as vrea si eu detalii despre softul ala care permite copierea de date pe casete mini-dv, doar de curios, dar eu am mai multa incredere in banda magnetica decat in discurile inscriptibile.

Referitor la copierea pe CD/DVD, as avea si eu multe de spus, dar asta altadata, cu mai mult timp si intr-o discutie dedicata acestui subiect. As vrea sa stiu doar ce parere aveti de formatul BD-R?

Am de ceva vreme o unitate de scriere si am facut back-up la fisierele mari pe asa ceva....nu chestii importante, mai mult fisiere audio-video, chestii de studio etc. In afara de primele DVD_uri, de prin 2005, care s-au citit greu si atunci, eu nu am avut probleme cu DVD-urile scrise, dar nici nu am avut curiozitatea sa le scriu la mai mult de 8X, si aia rar, de obicei scriu cam tot la 4X....nu e problema ca tine un sfert de ora, am ce face intre timp...

A propos de BD-R, are cineva date concrete, practice desre folosirea lor? Nu copy de pe net, aia pot si eu sa fac...

Sunt curios cat de slabe sunt bluray-urile LTH fata de cele clasice (HTL, chiar daca nu sunt numite asa oficial)...am gasit ceva articole pe net, dar imi prind urechile in precizarile lor...

Link spre comentariu

Experienta mea cu formatul blu - ray e limitata ... am scris mai sus . M - am " orientat " spre formatul re ( writabile ) , si cateva dual layer . Numai ca dupa ceva timp ( 6 luni ... ) am pierdut datele de pe cele reinscriptibile . Erau copii la copii ... o incercare . Nu am o explicatie rationala ... am 3 unitati blu - ray pe laptopuri , asa au venit din " nastere " . Dupa scriere , toate citeau " flawless " ... m - am bucurat ... era o experienta noua . Desi cam costisitoare , discurile erau scumpe ... dura o ora pana erau scrise ... am avut si rateuri . Intre timp , stick - urile de calitate si SSD - urile s - au mai ieftenit , interesul meu pentru blu - ray a scazut . Nu " sufar " de filme , sant prea ancorat in realitate . Doar ceva show - uri aviatice am vizionat , mai ales MAKS , Farnborough si Le Bourget ... cu " extensie " la proiector ... momente de satisfactie , recunosc ! Dar cam atat . Pentru stocare , am renuntat . Nu as avea mari avantaje ... de fapt nu stiu care ar fi . Esecul m - a timorat . As fi vrut sa cumpar un inscriptor stand - alone ...am renuntat . 

Despre softul de inregistrat date pe mini - dv , sa caut ... trebuie sa fie pe undeva . A fost prezentat in revista Chip ( parca ... ) , era pe un DVD insotitor . Am facut probe , functiona ... si cam atat . Intrau ( parca ) vreo 8 giga ... nimic spectaculos . Camerele video le - am pastrat pentru filmari proprii , mai ales la evenimente aviatice ... 

Poate sant colegi mai " introdusi " in lumea blu - ray , as fi si eu interesat de amanunte practice ...

P .S . - am scris in topic mai sus , am streamere cu banda , interfata SCSI ... nu le mai folosesc , erau conectabile la desktop , pe care l - am cam parasit . Nu am cantitati extraordinare de date , adun doar carti , reviste , ceva filmari cu continut aviatic , si ce mai " produc " eu la depanari - releveuri , schite , date de masura , foto si alte cele . Daca  acestea au scazut ( tind la zero ... ) , interesul pentru stocare e pe masura ... Asta in particular . La job , e treaba altora , sant platiti pentru asta ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pt home use nu prea exista solutii de backup pt volume mari de date (ma refer de ordinul TiB, am de facut backup la vreo 3TiB si inca nu m-am decis cum sa il fac)....

HDD-ul rece nu e cea  mai buna solutie, DVD-urile ies prea multe si creste pretul mult prea mult, Blu-ray iese din discutie .

Link spre comentariu

Pt home use nu prea exista solutii de backup pt volume mari de date (ma refer de ordinul TiB, am de facut backup la vreo 3TiB si inca nu m-am decis cum sa il fac)....

HDD-ul rece nu e cea  mai buna solutie, DVD-urile ies prea multe si creste pretul mult prea mult, Blu-ray iese din discutie .

@Elef - in cazul tau , vrei sa faci backup si sa il tii acolo sau sa faca backup permanent , versionabil ?

Cazul 1 - doar de copiat datele ( 3TB ) si puse la pastrare - un alt hard disk eventual doua de 2TB sau uul de 4TB

Cazul 2 - backup periodic si evenual versionat . Server NAS facut de tine cu 4 hard-uri in ceva sistem 2 harduri In Raid 0 ( stripe ) pentru a creste capacitatea , celelalate doua tot Raid 0 insa intre cele doua matrici facut Raid 1. Ce este pe matricea 1 sa fie si pe 2. Adica , de fapt , matricea 1 sa se autocopieze pe matricea 2.

In Cazul doi foloseste un FreeNAS ca are sistem de fisiere ZFS. Unul din cele mai sigure sisteme de fisiere. Creeaza Snapshoturi ZFS.

Exista scule (zsnap si zfs-auto-snapshot) care creeaza si sterg periodic snapshoturi, e suficienta instalarea si atat.Atentie la zfs-auto-snapshot ca daca vrei sa pastrezi un snapshot trebuie sa-l redenumesti in orice in afara de a contine "zfs-auto-snap" in nume, ca il sterge chiar daca din confort tu ii adaugi un sufix in ideea de a-l pastra.

arianta trei - Un SAN dedicat cu hardur SAS si controler SAS.

Link spre comentariu

Aygun in unele momente am senzatia ca scri doar pt a arata ce cunostiinte in domeniu ai.

Cred ca in postul initial am spus ca nu ma intereseaza backup pe un HDD care sa stea nefolosit.

Pentru cazul 2 ai facut un talmes balmes de snapshoturi cu raid10.Snapshotul nu insemna backup, iar raid10 e ineficient dpdv al spatiului(mai bine fac un raid 5 din 4 disk-uri).

Iar pt cazul 3 mai bine ma apuc sa cumpar blu-ray-uri cred ca ies mai bine ca pret , oricum nu reusesc sa fac legatura dintre SAN si backup in felul in care ai enuntat idea.

Link spre comentariu

@Elef - 3TB de date nu ai cu sa le tii doar Blue Ray-uri. Pur si simplu. Daca vrei stocheaza-le pe benzi magnetice de 250GB sau 500GB. Daca pe vreun NAS nu vrei.

Ai zis ca ai 3TB de date de stocat fara sa specifici in ce constau datele tale . Filme xxx , poze , documente , etc , etc .

Ceva de genul " Vreau si eu sa parchez TIR-ul undeva dar sa nu fie pe asfalt rece!"

Explica Concret care e situatia si ce vrei sa faci.

Nu este nici decum raid 5 deoarece nu ai paritatea distribuita . E cu totul altceva.

Am mai specificat pin acum ca gasesti microSDHC-uri de 1TB . Trei bucati din astea si ai rezolvat , daca HDD-ul nu te coafeaza.

Dar la pretul unui card clasa 10 de 1TB sau la pretul unor carduri.

Blue-Ray-ul inca nu este pregatit pentru Data Backup. Si vorbesc in cunostinta de cauza .

400 DVD-uri 4,7GB ajung ?

Uite , esti satisfacut ?

http://www8.hp.com/us/en/products/storage-media/product-detail.html?oid=4153086

Unitate de citire si scriere and Go Planet.

Poftim Articol care poate te edifica:

http://lifehacker.com/5889422/whats-the-best-way-to-back-up-tons-of-data?utm_expid=66866090-67.e9PWeE2DSnKObFD7vNEoqg.0&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.ro

Link spre comentariu

Aygune am spus asta:

"Pt home use nu prea exista solutii de backup pt volume mari de date"

Daca vroiam sa iti zic de solutii mai citite poate iti ziceam direct de Spectrum Protect si tape-urile asociate de exemplu.Sau de ce nu  un Vmax sau un DS8000 si poate cateva switchuri de la Brocade ....Poate si cu metro mirror...

Ce ar fi sa mentinem solutia pt home use?

Unde clar nu prea ai backup la ce iti zic eu.

Intradevar poti sa iti faci in NAS un raid si iti cresti gradul de siguranta dar nu e backup.

P.S. Ca sa iti satisfac curiozitatea datele respective sunt stocate intr-un NAS , cele mai importante sunt si in calculatorul meu(adica pozele , ca sa iti faci o idee, cand am fost in 2013 la Kecskemet sa vad niste avioane zburand am venit cu 30GB poze).

Link spre comentariu

Pentru Home Use folosesc un TL-PS310U conectat la un HUB USB alimentat cu 4 porturi in care am cuplate 4 harduri portabile cu 4 Hard-uri WD RED EDITION de 1TB.

Cobian Backup imi duce de fiecare data ceea ce am setat acolo unde vreau dupa care inchide utilitarul care face bridge-ul over network.

Datele sunt dublate pe un TL-WR1043ND cu FTP-ul activat si acelasi Cobian Backup setat ca task aceleasi directoare in router.

Daca NAS , SAN-ul sau o matrice LSI-SAS nu sunt solutii de backup atunci lumineaza-ne si pe noi.

"Backup, or the process of backing up, refers to the copying and archiving of computer data so it may be used to restore the original after a data loss event."

Alea 30 giga de poze incapeau sa zicem pe 5 DVD dual Layer ( 10 daca  le dublai ) sau 10 DVD-uri single layer ( 20 daca dublai ).

Caseta de 3TB de banda are o viteza de scriere de 1,5 TB/orasi intimlator am umblat cu asa ceva pe la niscaiva oameni si firme.

Alternativ , comanada de pe ebay sau aliexpress stick-uri usb de 1TB si 2TB la 40 dolari bucata.

Ah , stai , iar nu e o solutie.

Blu Ray backup. 25GB single layer , 50 GB dual layer. Ok?

Ce timp de acces are un Blu Ray disc ? Sa nu mai pomenim viteza de scriere , calitatea discurilor.

Sa ne gandim ca de regula , in mediile optice de stocare e bine sa ai doua copii ale aceluiasi material.

Care e raportul de pret , viteza , timp ?

Link spre comentariu

Blu-ray video-disc e o solutie bunicica de comercializare a filmelor artistice de catre casele de filme(singura prin care filmele la rezolutie full-HD pot ajunge in casele americanilor care n-au treaba cu PC-ul, dar, ca device pentru PC, sa-mi fie cu iertare, BD-writer-ul e o porcarie...una e hard-coatingul realizat industrial, odata cu matritarea fotolitografica, alta e acelasi hard-coating "suflat cu pompa" pe un BD-R. Ca pret, BD-R 25GB a ajuns la 3,5 lei in Bucur Obor, exact cat un DVD-R marca JVC, dar nu merita...plus probleme cu unitatea BD, drivere care nu exista pentru Linux, pretul writerului. 

Capacitatea de 25GB poate sa-i intereseze pe fotografii profesionisti care au DSLR si salveaza in format RAW, la ce aparat am si la cate poze fac CD-urile Taiyo Yuden+HDD+stick USB+ printare pe hartie e absolut suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări