Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare programator PIC

Vizitator Rapa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

2

• bld

1

• MiniTehnicus

1

• Adrian Luben

1

Top autori în acest subiect

Valoarea de 300mA trebuie in general vazuta ca un minim pe care trebuie sa il poata oferi sursa. Deci un alimentator de 500mA (maxim) acopera cerinta de 300mA a programatorului.Spui "alimentator stabilizat". Este chiar stabilizat sau este un adaptor din ala de perete?Cirip

Link spre comentariu

Alimentatorul asta il pot folosi si pentru circuitele cu pic-uri?

Da, dar nu direct. Mai faci o stabilizare la 5V si depinde si cat consuma montajul tau. Ptr un singur pic e suficient. Daca pui si alte frunze pe-acolo, tre sa vezi cat curent cer si alea.Cirip
Link spre comentariu

Eventual un radiator, daca il folosesti catre 1A consum ajunge sa disipe in jur de 5w .Pentru LM7805 in datele de catalog se recomanda ca tensiunea de intrare sa fie cu 2volti mai mare decat cea de iesire pentru o disipatie mica a stabilizatorului.Daca creste tensiunea de intrare, creste disipatia pe el si atunci se incalzeste.Se mai poate folosi si LM317 sau LM2940ct5.0 .Iar pentru trasee lungi la intrare se monteaza un condensator de 10uF si la iesire unul de 10uF si unul de 0,1uF in paralel.

Link spre comentariu

ai grija ce consumatori pui sa poata face fata sursa la impulsuri de curent. Cel mai bine verifici cu un osciloscop daca ai. Sa ai o sursa f. bine filtrata, stabilizata si deparazitata, mai ales daca vrei sa ai precizie mare la masurari de ex, stabilizatorul sa nu il ai in sarcina maxima niciodata, iti recomand unul cu 723 ca e mai fiabil sau altele ca au mai aparut o gramada.. , sa folosesti capacitori cu tantal pt. deparazitareEu m-am chinuit cu un prieten o saptm incontinuu (n-aveam osciloscop), am facut impreuna un frecvensmetru si aveam bruiaj f. mare de la retea. Am ecranat tot ce era posibil, am facut o schema f buna de alimentare, si nu am reusit decat dupa ce am folosit un acumulator ca tampon. Dupa ce am facut rost de osciloscop am constatat ca aveam pe reteaua de 220v niste fluxuri de tensiune ce ajungeau si la 500v de te luasi cu mainile de cap. :nevasta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări