Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Major AS 8000

Postări Recomandate

Salutare......vreau sa va intreb:

A avut cineva acest amplificator?

Imi place mult cum arata.....si astazi vreau sa il cumpar.

Vanzatorul spune ca este un amplif destul de bun....si ca este intr-o stare foarte buna.

Pe mine ma intereseaza daca a reusit cineva sa il asculte.....sau daca a gasit cineva schema lui (ca eu nu o gasesc)....si daca este o schema buna.

Multumesc

http://insidehifi.blogspot.ro/2012/11/major-as-8000.html

Link spre comentariu

Nu vei găsi schema, e o sculă rară şi produs oem. La prima vedere a un amplif din anii 70 cu ieşire prin condensatori, cei 80Wrms (ar fi 40+40) nu prea se pupă cu consumul şi capacitatea mică a cond de filtraj, mai de grabă 2x30W. Dacă-l cumperi, va fi ptr expunere, nu e un amplif de terfelit zilnic sau ptr chefuri. Părerea mea.

.........

Eu aş refolosi carcasa...

Link spre comentariu

Eu vreau sa il ascult....si daca imi place cum suna ...il pastrez asa cum este. Zal nu stiu cat ma cunosti...dar eu nu il iau pentru putere.

Am cerut mai multe pareri in mai multe topicuri....si am specificat mereu ca nu ma intereseaza puterea.

Eu sunt curios de fidelitatea lui,spatialitate,cristalin....sau cum se mai numesc acesti termeni de "suna bine".

Revin cu un raspuns imediat dupa ce il probez.

Daca suna cum vreau eu .....va ramane "cununat" cu niste incinte echipate cu philips ad80800 si fostex ft17h.

Momentan suna foarte bine apex a33....dar trebuie sa il ascult si pe major asta.

Multumesc

Link spre comentariu

Ma gandesc daca ii schimb condensatorul de 3300 si pun unul de 10000....daca rezista puntea. Am avut un kenwood ka2002a care avea pe filtraj 2200 si i-am pus de 10.000 si s-a schimbat treaba in mai bine...adica avea un timbru mai bun...era mai plin sunetul.Oricum...ampliful miercuri ajunge la mine si deja ma gandesc la balarii.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

A ajuns amplificatorul. Arata destul de bine....iar panoul frontal este intr-o stare foarte buna........insa capacul de lemn nu mai are luciul care trebuie si la colturile din spate jos are furnirul cojit cam 1cm ..stanga dreapta. Despre sunet pot spune ca este bun,plin...si are ceva cald.

Am lasat deoparte apex-ul a33 si voi asculta la acest Major cateva zile sa imi fac o parere.

Momentan pot spune ca il ador  :rade: .....are un timbru cald dar deloc lenes,cristalin dar deloc obositor ...si sigur o sa descopar mai multe.

Potentiometrul de volum si inelul negru de balans sunt o minunatie....(pana acum nu am mai avut asa).

Astazi am ascultat pe niste T+A criterion tmr80 ....insa maine voi pune pe amplif si noua achizitie....niste philips-uri ad80800/m8.

Deci capacul necesita un lac...si o mica inspectie in interior.

La o mica privire totul arata foarte ok.

Atasez niste poze...care arata o mica dezordine ....gen amplif aruncat unde o fi si etc....dar maine asez totul cum trebuie.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Am dat un bait si o mana de lac pe capac si mai am pe bucatile mici din fata. Arata cam asa:

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Ma gandesc sa slefuiesc si sa mai dau o mana...ca sa nu se mai vada fibra lemnului...si sa se vada doar desen asa...plus un luciu bun.
Il voi da cu pistolul la munca....sa vedem cum stau cu timpul.
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
Vizitator Julian Mihai

Dupa cum arata radiatoarele de racire,este asemanator cu acele kituri de 10w care se aflau in anii 80 cu iesire pe C...Degeaba maresti C de pe iesire.Se va auzi frecv.joase mai profund.Cred ca ar trebuii schimbati toti condensatorii,sigur sunt uscati...este un vintage adevarat ca amplif. :aplauze

Link spre comentariu

Nu stiu cat de uscati sunt...dar deocamdata nu fac nici o schimbare la electrolitici.

De ex.....in amp conzii sunt panasonic..iar pe iesire am 2200 la 35v........insa eu am acasa elna si nichicon si nippon chemicon la aceleasi valori ...si toti sunt mult mai mici decat acestia de la panasonic. Ma mai gandesc...........

Amplificatorul asta ruleaza pe boxe cu 5ohmi impedanta....am mentionat mai sus de care.

Nu am nici cea mai mica problema,radiatorul nici nu se simte cald......iar cu totul pe flat....daca trec de ora 1 cu volumul risc sa stric basii...care sunt Vifa.

Am aruncat o privire pe ebay . sunt destul de scumpi...mai ales ca sunt model mai vechi....deci parerea mea este ca acest Major are destula putere pentru apartament.

Nu stiu de care spui ...dar radiatorul asta are 15x10cm.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări