Vizitator blueq Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Salut, Am 2 probleme cu acest aparat: 1. Aripile EM 85 nu se ating nici la cel mai puternic post. AGC pe C48 atinge max-35v si conform calculului divizorului R24-R18 (si urmatoarele spre masa) ajung pe grila de comanda EM85 max probabil -10v si nu-14 cat ar trebui. La masurare cu voltemetrul pe grila EM85 indicatia este mai mica din cauza impedantei multimetrului iar aripile se departeaza usor (cca-7.5v). Din ceea ce cred, tensiunea AGC pe C48 nu ajunge la valoarea maxima! Care ar putea fi cauza? C48 verificat, divizorul verificat, curentii prin EM 85 sunt in parametri, diodele EABC80 cred ca functioneaza normal (auditia este foarte buna, fara distorsiuni). Condensatorii cu hartie sunt schimbati. 2 Cateodata, fara o regula, pe partea de UKW apare un punct unde se pare ca intra intr-un blocaj oscilatorul. posturile in partea inferioara a punctului respectiv dispar. Largimea afectata este de cca 10Mhz. In partea neafectata posturile raman pe aceleasi frecvente. Aparitie aleatorie, durata aleatorie. Atasez schema. Multumesc! Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 (editat) Verifica tensiunile de alimentare anodice, schimba C48(l-ai verificat cu esr-metru si ohmetru ?) Schimba EABC80.....schimba EC92 Interesanta schema, pdf-ul meu nu indica numerotarea pieselor Editat Septembrie 6, 2015 de mila Link spre comentariu
Vizitator blueq Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Tensiunile anodice sunt in limite prescrise. C48 l-am masurat cu ohmmetrul dar am pus si altul de proba. Nici o schimbare. Lampi de schimb deocamdata nu am insa am pus niste diode cu germaniu in loc de diodele din EABC. Cu exceptia unor distorsiuni tensiunile nu sunt diferite pentru AGC. De fapt nu am gasit nici o referinta cat ar trebui sa fie tensiunea asta dupa demodulare. Ma gandeam ca poate stiti voi din experienta pe unde s-ar invarti... Schema este tot de pe internet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum