Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator audio Pioneer

Vizitator Andrei AndU187

Postări Recomandate

Vizitator Andrei AndU187

Buna seara, am nevoie de un sfat intrucat nu am liniste in ceea ce priveste amplificatorul pe care il detin si anume, un Pioneer A-91D.

Problema este ca la apasarea butonului on/off nu se mai aude sunetul normal de cuplare a releului..nu am semnal pe nici un canal doar se aprinde.

Vreau sa aflu care este problema...si cat de usor e de remediat problema!

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• naetv

2

• Florinel TV

2

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Andrei AndU187

Am sa il duc la un service..sper sa se rezolve..multumesc !

Tin sa mentionez ca selectorul de canale respectiv A, B A+B avea un tacanit cand mutam insa acum e mut..

Link spre comentariu

Daca rezistenta aia s-a ars 100% s-au dus si tranzistorii finali. Daca demontezi pur si simplu finalii de pe canalul respectiv s-ar putea ca sa functioneze celalalt canal si sa cupleze si releul. Eu oricum iti recomand sa te duci la un service. Il poti repara si tu, dar tare mi-e sa nu il strici mai rau ...

Editat de modoran
Link spre comentariu

rezistenta este crapata daca sa crapat de functionare si nu a fost lovita sint si finali sigur in scurt dar trebuie cineva priceput alfel o sal strici mai rau decit este

Link spre comentariu

Daca rezistenta aia s-a ars 100% s-au dus si tranzistorii finali. Daca demontezi pur si simplu finalii de pe canalul respectiv s-ar putea ca sa functioneze celalalt canal si sa cupleze si releul. Eu oricum iti recomand sa te duci la un service. Il poti repara si tu, dar tare mi-e sa nu il strici mai rau ...

poate ai noroc si sint doar tranzistorii finali dar , poate este doar praful , insa din poze imi pare ca ar fi si oxidate terminalele unor piese - asta ar fi de la umezeala si posibile pagube mai mari

totusi poate este o impresie si pina la niste masuratori .... doar ce a zis modoran " Daca demontezi pur si simplu finalii de pe canalul respectiv s-ar putea ca sa functioneze celalalt "

Link spre comentariu
Vizitator Andrei AndU187

Statia a mers perfect de la ultima reparatie din 2012 pana seara trecuta cand s-a stins mi s-au ars niste sigurante 2A iar apoi nu stiu de unde..un surubel cazut de undeva de sus a atins placa si a facut o mica scanteie..oricum o voi duce la service sa o masoare sa se uite daca se poate face ceva cu ea.! va multumesc mult si voi revenii cu detalii din data ce aflu si eu ceva.Multumesc pentru timpul acordat!.

Link spre comentariu

Ar trebui şi o curăţenie generală în interior, e păcat de amplif. Acea rez a crăpat din cauza scc prelungit - trz finali sîrmă. Sigur mai sînt şi alte piese duse, mai ales rez verzi fuzibile şi probabil partea de limitator din PA0016.

Link spre comentariu
Vizitator Andrei AndU187

Ar trebui şi o curăţenie generală în interior, e păcat de amplif. Acea rez a crăpat din cauza scc prelungit - trz finali sîrmă. Sigur mai sînt şi alte piese duse, mai ales rez verzi fuzibile şi probabil partea de limitator din PA0016.

Intradevar e pacat de amplificator..nu stiu de unde a aparut acel surubel, care a cazut si a facut scurt fix in zona acelei rez arse..sper sa o pot rezolva cat de curand..

Si va rog sa imi dati o ideea despre cum as putea curata praful acela si mizeria de pe placa? Va multumesc mult pentru atentia pe care ti acordato in rezolvarea problemei mele.

Link spre comentariu

Cumperi o sticlă cu alcool tehnic sau izopropilic şi o pensulă de 2cm lăţime la păr.

Iei ampliful cu capacele demontate, cauţi o gură de canal, îl pui deasupra înclinat cu trafo jos şi torni cîte puţin alcool frecînd cu pensula de sus spre trafo. Întîi pe partea cu piesele şi la sfîrşit pe partea cablajelor. Laşi vreo 3 zile să se usuce pînă să bagi tensiune în el.

................

Şurubelul o fi făcut scc între un colector şi emitor sau bază la un trz final, la rez nu avea unde să facă, cum e construită.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări