Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sursa in comutatie

Postări Recomandate

Am o sursa de la o "husa cu masaj" care la un momendat dat a inceput sa fumege. L-am desfacut si primul lucru pe care l-am observat ca inductorul la intrarea de 220V era desprinsa de pe cablaj mai bine zis probabil s-a incins si sa ars findca sunt semne clare de arsura. L-am lipit la loc am masurat sarma de pe inductor dar nu este intrerupta dar din pacate tot nu merge, in alta parte nu se vad semne de arsura, condensatorii nu sunt umflati/afumati. Am masurat diodele sunt OK. Altceva nu stiu ce sa masor, Mosfet-ul este un pic inghesuit si nu prea se vede clar dar nu pare pocnit, am masurat dioda sa interna si este ok. 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Toate sursele se depaneaza la fel. are integrat, deci se masoara pe pinul lui de alimentare daca are tensiune.

Dupa aceea se trece mai departe. 

Integratul e ceva SG6848 cu 6 pini.

Nu uita sa masori diodele din puntea de intrare.

Link spre comentariu

ai tensiune pe filtraj ?cel mai usor o repari pe  bec ..pui becul in locul sigurantei ..eu zic sa schimbi c ..mai ai si optocuplorul un circuit care comanda mosfetul..niste smd de masurat ...totusi cu ce tensiune se alimenta ''jucaria''aia ?scrie pe capacul sursei..daca te plictisesti de ea poti sa o treci pe alta sursa care se gasesc din belsug comutatie sau transformator asta dupa gustul tau

Link spre comentariu

O sa incerc sa masor integratul dupa cat am putut citi de pe el scrie 73D25, si smd-urile. Diodele pe intrare sunt bune. 

Se alimenta la 12V, momentan am rezolvat-o cu un incarcator de laptop si cu un LM7812 , consuma in jur de 0.5 - 0.6A. Dar ma gandeam daca e sa incerc sa repar si sursa lui.

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Am masurat integratul si nu este alimentat asa ca m-am apucat si am mers inapoi pe traseele alimentarii, pana am trans concluzia ca trebuie sa desigilez siguranta , care este arsa ( probabil trebuia de la inceput sa-l masor ) , presupun ca daca il schimb o sa arda si cel nou. O sa incerc cu metoda becului sa vad ce iese, 

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări